Results 1 to 27 of 27

Thread: Lagano slani čokoladno keksi

  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default Lagano slani čokoladno keksi

    http://www.damijenestoslatko.bloger....i/1027414.aspx

    Uf.... božanstveno...

    Jedino su jako krhki... Hoće se promijeniti okus i taj nježno kremasti štih čokolade ako ubacim jedno jaje?
    Mislim... meni ne smeta na osobnu uporabu ali nisu baš za transport (znaju se raspasti i na putu do usta)

  2. #2
    Vali's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    795

    Default

    Probala. Kao i dsta stvati s toga bloga. Keksi su fenomenalni! Za jaje ne znam.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa zar to nisu oni anekicini za kojima je cijela pošast bila?

  4. #4

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    pa zar to nisu oni anekicini za kojima je cijela pošast bila?
    Nemam pojma... Javit će se Anek ako je... a ako bude sreće i osvrnuti se na jaje :D

  5. #5
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa o tom kolaču ima barem 7 stranica
    sigurno su se i jaja dotakle!

    ili je to kolačić od ms.ivy?! :?

  6. #6
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Nisu to ti ali se spominju na anekinom topicu

  7. #7

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    pa o tom kolaču ima barem 7 stranica
    sigurno su se i jaja dotakle!

    ili je to kolačić od ms.ivy?! :?
    Znam!
    Aj ti dođi kod mene pa isprobamo sa i bez jajeta.
    Sigurno se ne bi bacili

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    da, kod mene se ne bi ni mogli raspasti: ja bih direktno sa tanjura u usta sipala

  9. #9

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    nisu to isti keksi, najte hulit
    ovi nemaju kave i režu se nakon što odstoje u frižideru

    za raspad ti ne znam
    možda malo manje putra :?

    jesi koristila čok. za kuhanje ili mliječnu?

  10. #10

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    ili da ih malo deblje režeš za pečenje

  11. #11
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    ajme ovo zvuči


    hoće netko napravit pa donjet na rasprodaju da degustiramo i odlučimo jaje: da ili ne?

  12. #12
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    možda bi trebalo smanjiti količinu sode bikarbone. meni se mufini znaju raspadati ako stavim više sode bikarbone

  13. #13
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Ovo su Anekicini budnići:

    1/2 šalice oštrog brašna
    1/4 šalice kakaa
    3 žličice kave
    1 žličica praška za pecivo
    prstohvat soli
    4 žlice rastopljenog maslaca
    2/3 šalice smeđeg šećera
    1 jaje
    120 g čokolade, rastopljene i ohlađene
    1 žlica mlijeka
    šećer u prahu za uvaljati

    u njih je išlo jaje... i kava... i bili su uvaljani u šećer... i super su izgledali... i nisu se raspadali...
    mmmmm...

  14. #14
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ja se spremam danima napraviti ih pa sam ipak bjesomučno pravila kukise, vrijeme je da isprobam i ove

  15. #15

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Čokolada za kuhanje ali ne neka sa velikim udjelom kaka. Ja kupim Clever u Billi obično.
    Ne bi se dala povezati smjesa sa manje maslaca.
    Soda... možda...

    Ma poanta je u tome da su to keksići koji kao da to nisu. Imaju teksturu rastopljene čokolade. I bojim se da bi se to izgubilo sa jajetom.... A kako ja uvijek pravim duplu mjeru ne bih riskirala.

  16. #16
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Moji nisu bili krhki. Možda malo kraće peći?

  17. #17

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by Balarosa
    Moji nisu bili krhki. Možda malo kraće peći?
    Mogla sam ih jedino duže peći.... kraće nikako :/

  18. #18
    flower's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    land of hope and dreams
    Posts
    4,145

    Default

    ni moji nisu bili krhi :?

  19. #19

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by flower
    ni moji nisu bili krhi :?
    Možda sam ih onda stvarno ja kratko pekla... Ali da sam malo duže ne bi bio taj kremasti okus....
    Jesu vaši nekrhki bili kremaste ili keksaste strukture?

  20. #20
    crnka84's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    626

    Default

    Pravila ih ( više puta ) ni moji nisu bili krhki, pečem ih točno koliko piše - 12 minuta

    kao i sve s tog bloga...mmmmmmm

  21. #21
    crnka84's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    626

    Default

    a sto se tiče strukture, izvana blago hrskavo, a unutra mekano, ne bi rekla keks, a ne bi rekla ni kremasto...nešto između......

  22. #22
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Prijavljujem pravljenje, odlično ispadanje (nisam imala nikavih problema sa rastresitošću ), trenutno jedenje i ostanak tek par komada za sutra (ni punih 24 sata od kad sam ih ispekla) bit će slijedeća tura dupla, a kčer je došla na kuhinjska vrata podigla palac i rekla "ovakvi su"!

  23. #23

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ima da pečem dok ne vidim gdje sam pogriješila

  24. #24
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Pošto se ja ne sjećam da sam ikad sve napravila tačno prema receptu, ovaj put sam umjesto pola glatkog, pola oštrog brašna stavila samo oštro (jer nisam imala glatkog ), i stavila prašak za pecivo umjesto sode bikarbone. Čokoladu sam poslušno narezala na "svaka kockica na 6 dijelova" i zaradila udarnički žulj na kažiprstu Al, nije mi ni malo žao.

  25. #25

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Ja ne znam zasto ovaj naslov svaki put procitam kao "Lagano slani cokoladno seksi" i to mi uvijek tako dobro zazvuci da ih moram probati.

  26. #26

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Jučer isprobano i jako, JAKO, JAKO dobro. Moji doma su ih naručili i za danas i sutra i prekosutra , a ja ko zlatna ribica ispunjavam želje. Ne pada mi teško jer osim što volim peći kolače, volim i gledati druge kako uživaju u njima.

  27. #27
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Za supruga je bila Bounty izvedba, nakon što su se ohladili uvaljala sam ih u kokosovo brašno, mmmmmmmmm!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •