Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Lagano slani čokoladno keksi

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno Lagano slani čokoladno keksi

    http://www.damijenestoslatko.bloger....i/1027414.aspx

    Uf.... božanstveno...

    Jedino su jako krhki... Hoće se promijeniti okus i taj nježno kremasti štih čokolade ako ubacim jedno jaje?
    Mislim... meni ne smeta na osobnu uporabu ali nisu baš za transport (znaju se raspasti i na putu do usta)

  2. #2
    Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    795

    Početno

    Probala. Kao i dsta stvati s toga bloga. Keksi su fenomenalni! Za jaje ne znam.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa zar to nisu oni anekicini za kojima je cijela pošast bila?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa zar to nisu oni anekicini za kojima je cijela pošast bila?
    Nemam pojma... Javit će se Anek ako je... a ako bude sreće i osvrnuti se na jaje :D

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa o tom kolaču ima barem 7 stranica
    sigurno su se i jaja dotakle!

    ili je to kolačić od ms.ivy?! :?

  6. #6
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Nisu to ti ali se spominju na anekinom topicu

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa o tom kolaču ima barem 7 stranica
    sigurno su se i jaja dotakle!

    ili je to kolačić od ms.ivy?! :?
    Znam!
    Aj ti dođi kod mene pa isprobamo sa i bez jajeta.
    Sigurno se ne bi bacili

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da, kod mene se ne bi ni mogli raspasti: ja bih direktno sa tanjura u usta sipala

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    nisu to isti keksi, najte hulit
    ovi nemaju kave i režu se nakon što odstoje u frižideru

    za raspad ti ne znam
    možda malo manje putra :?

    jesi koristila čok. za kuhanje ili mliječnu?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ili da ih malo deblje režeš za pečenje

  11. #11
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    ajme ovo zvuči


    hoće netko napravit pa donjet na rasprodaju da degustiramo i odlučimo jaje: da ili ne?

  12. #12
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    možda bi trebalo smanjiti količinu sode bikarbone. meni se mufini znaju raspadati ako stavim više sode bikarbone

  13. #13
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Ovo su Anekicini budnići:

    1/2 šalice oštrog brašna
    1/4 šalice kakaa
    3 žličice kave
    1 žličica praška za pecivo
    prstohvat soli
    4 žlice rastopljenog maslaca
    2/3 šalice smeđeg šećera
    1 jaje
    120 g čokolade, rastopljene i ohlađene
    1 žlica mlijeka
    šećer u prahu za uvaljati

    u njih je išlo jaje... i kava... i bili su uvaljani u šećer... i super su izgledali... i nisu se raspadali...
    mmmmm...

  14. #14
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Ja se spremam danima napraviti ih pa sam ipak bjesomučno pravila kukise, vrijeme je da isprobam i ove

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Čokolada za kuhanje ali ne neka sa velikim udjelom kaka. Ja kupim Clever u Billi obično.
    Ne bi se dala povezati smjesa sa manje maslaca.
    Soda... možda...

    Ma poanta je u tome da su to keksići koji kao da to nisu. Imaju teksturu rastopljene čokolade. I bojim se da bi se to izgubilo sa jajetom.... A kako ja uvijek pravim duplu mjeru ne bih riskirala.

  16. #16
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Moji nisu bili krhki. Možda malo kraće peći?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Moji nisu bili krhki. Možda malo kraće peći?
    Mogla sam ih jedino duže peći.... kraće nikako :/

  18. #18
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    ni moji nisu bili krhi :?

  19. #19

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj flower prvotno napisa
    ni moji nisu bili krhi :?
    Možda sam ih onda stvarno ja kratko pekla... Ali da sam malo duže ne bi bio taj kremasti okus....
    Jesu vaši nekrhki bili kremaste ili keksaste strukture?

  20. #20
    crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    626

    Početno

    Pravila ih ( više puta ) ni moji nisu bili krhki, pečem ih točno koliko piše - 12 minuta

    kao i sve s tog bloga...mmmmmmm

  21. #21
    crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    626

    Početno

    a sto se tiče strukture, izvana blago hrskavo, a unutra mekano, ne bi rekla keks, a ne bi rekla ni kremasto...nešto između......

  22. #22
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Prijavljujem pravljenje, odlično ispadanje (nisam imala nikavih problema sa rastresitošću ), trenutno jedenje i ostanak tek par komada za sutra (ni punih 24 sata od kad sam ih ispekla) bit će slijedeća tura dupla, a kčer je došla na kuhinjska vrata podigla palac i rekla "ovakvi su"!

  23. #23

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ima da pečem dok ne vidim gdje sam pogriješila

  24. #24
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Pošto se ja ne sjećam da sam ikad sve napravila tačno prema receptu, ovaj put sam umjesto pola glatkog, pola oštrog brašna stavila samo oštro (jer nisam imala glatkog ), i stavila prašak za pecivo umjesto sode bikarbone. Čokoladu sam poslušno narezala na "svaka kockica na 6 dijelova" i zaradila udarnički žulj na kažiprstu Al, nije mi ni malo žao.

  25. #25

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja ne znam zasto ovaj naslov svaki put procitam kao "Lagano slani cokoladno seksi" i to mi uvijek tako dobro zazvuci da ih moram probati.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Jučer isprobano i jako, JAKO, JAKO dobro. Moji doma su ih naručili i za danas i sutra i prekosutra , a ja ko zlatna ribica ispunjavam želje. Ne pada mi teško jer osim što volim peći kolače, volim i gledati druge kako uživaju u njima.

  27. #27
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Za supruga je bila Bounty izvedba, nakon što su se ohladili uvaljala sam ih u kokosovo brašno, mmmmmmmmm!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •