-
Fenistil
Moj teo je star sad ce 4 mjeseca,ima osip po licu i lagano se siri.dajemo mu kapi fenistil samo neznamo koliko dugo smijemo davati te kapi jer ima alergo test tek za mjesec dana ,a koristimo i kremu belobaza,tako mislim da se zove
-
Dobrodošao/la!
Mislim da je potrebna pauza najmanje dva tjedna prije alergotestiranja
Ali nisam sto posto sigurna, mi smo testiranje davno radili i nismo bili na terapiji.
Belobaza ne smeta, ona je neutralna.
Najbolje pitati dr. koji vam je propisao Fenistil ili pedijatra.
To mu je sigurno nešto jako buknulo, mišu malom, kad ga već sad šalju na testiranje.
Radit ćete krvni test na proteine kravljeg mlijeka?
-
Večeras se D.dok je jeo pečene svinjske šniscle, pojavile urtike oko jednog oka i sa vanjske strane obiju noga, nakon što se to povuklo, osip se pojavio na obrazu.Dala sam mu 15 kapi Fenistila i trenutno ih ne vidim nigdje. Kad smo imali sličan slučaj prije godinu i pol dr.nam prepisala korištenje Fenistila 3 puta i slijedeći dan od pojave urtika. Ima li netko slično iskustvo ?
-
Mi smo nedavno imali jaku alergijsku reakciju na nešto, te dobili Fenistil u hitnoj 3xdnevno. Reakcija se očitovala prvo urtikama po jagodicama na obrazima, pa se počela drugi dan širiti na udove i guzu. Nakon savjetovanja sa pedijatricom izbacila sam Fenistil, a i sve potencijalne alergene, jer pedi kaže da alergijska reakcija vidno jenjava u roku od tri dana kad se izbaci alergen, a ako se još pojavljuje, organizam je i dalje izložen alergenu. Pošto urtike nisu bile neka smetnja, Fenistil nije ni bio potreban. Mi smo izgleda odreagovali na Dukatov LGG.
-
Kod nas se to počelo povlačiti u roku cca pola sata i to su bile površine veličine veće kovanice. Kad smo mi prošle godine otišli kod privatnog pedijatra on je zaključio da se urtike javljaju zbog aditiva, a to ne znam kako izbjeći u potpunosti.
-
Da i ja sam sigurna da je bio neki aditiv ili nešto što se razvilo u baš određenoj flašici, jer on nije nikad reagovao na domaći jogurt koji ja pravim, niti na domaće kravlje mlijeko, ni mladi sir.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma