Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Iscjedak iz pimpača -

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Iscjedak iz pimpača -

Dakle, i mi smo jedni od onih roditelja( na žalost) koji vjeruju svojoj ped. da pimpača ne diramo dok ne izađemo iz pelena. Danas sam na peleni primjetila neki čudan trag baš u dijelu gdje je pimpič. Kod kupanja smo malo navukli kožicu i shvatili da ima JAKO PUNO bijelih nakupina nečistoče, i da je to u biti iscjedak. Idemo sutra pedici i samo me zanima da li da nosimo mokraću na analizu ili da tražim uputnicu za dalje...naime, Leon ima skoro 2 godine, i usku rupicu, dosta usku, i mi to navlačimo kod kupanja, ali u zadnjih par mj on to neda. Danas je dao i dao je da čistimo iako mu se na vrhu crvenkast pimpač mali. Najviše me muči taj iscjedak, jer koliko sam čitala o problemima sa pimpačima niti jedna mama nije spominjala iscjedak.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj je nedavno imao nesto kao iscjedak i crvenkasto na vrhu, i malo je onako smrduckalo. ja sam zakljucila da su to gljivice i da ih je vjerojatno pobrao na bazenu. on mi nije dao da to puno diram, ali proslo je za jedno 3-4 dana. pedica je rekla da mu dam da pije onaj probiotik acidoverus, i da mu s njim premazem pimpaca. aha, da ima 2,5 godine, pelene ne nosi vec dugo, i kozica mu se ne moze prevuci niti milimetra (ne brinem se oko toga).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, a zasto ovo "na zalost"? bas me zanima

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    e, a zasto ovo "na zalost"? bas me zanima
    Zato kaj sad kad vidimo taj iscjedak i to crvenilo, prolazi nam kroz glavu da je negdje unutra puno zmazanoće i da ju nisam slušala već da sam navlačila vjerovatno bi i uspjeli sve očistiti..ne znam, jako sam osjetljiva na to moje malo pile...njegove me "bolesti" izlude...on je dugo očekivana beba( 7 godina nismo uspjeli ništa i puno nas je dr otpisalo) i ja sam pomalo( puno, jako) osjetljiva mama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma nije, naprotiv, ta slijepljenost stiti pimpaca. ima vremena da si on to sredi, do puberteta, iako ce vjerojatno puno ranije. a sta kazes, jel bi mogle biti gljivice? jeste bili kod nekog vec da to pogleda?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Danas smo to primjetili i mm je otišao u apoteku i kupio vrećicu za mokraću tako da ću prvo ujutro nositi u labos, a njegova je pedica popodne. Samo se nadam da će mi druga smjena dati uputnicu, jer ne bih ga htjela gnjaviti i vući pedici bez nalaza urina.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nadam se da nije nista strasno. ja se prepala ovih gljivica jer sam im ja sklona i tesko ih se rijesim, ali kod njega se to brzo sredilo.

javi kad saznas sta je.

aha, savjet za prikupiti urin--klinci pisaju netom nakon budenja. znaci kad se probudi stavi ga na wc i pokupi koliko treba (taj urin je i inace najbolji za pretrage).

sretno.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Povlačila ili ne može doči do upale. Trebalo bi ga svaki dan povuči koliko ide da se očisti. Ispod kožice se stvaraju nakupine nečega (zaboravila sam kako se zove), kao balončići i to proširuje kožicu da bi se mogla povuči. Povremeno ti balončići puknu i vjerojatno od tuda taj iscjedak.
    Kad bi došlo do upale (crvenilo, peče) mi smo mazali sa betrionom. Prođe odmah. (naravno nakon pregleda kod pedice.) Ali nikad nisamo davali urin zbog toga.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mikka, nama se s ovim malim dvaput desilo - gusti iscjedak, smrducka, vrh pimpača crven. izgleda kao gnoj, bila sam sigurna da se nešto upalilo. međutim, spontano prođe (uz češće čišćenje tih dan-dva) prije nego stignemo do ambulante - pedica veli da je to produkt lojnih žlijezda i da nema mjesta panici.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

smegma ili bijele guste nakupine je jedno i nije štetna već prirodna.
    kod upale bude drugačiji iscjedak, obično uz crvenilo.
    fimoza kod djece štiti unutarnje dijelove mokraćnih organa tako da ne bi trebala biti uzrok, eventualno ako se već dalo nešto prevući pa su možda uspjele ući neke bakterije.
    što se ovog tiče, savjetuje se da se to ne vježba i prevlači u kadi, jer voda od kupanja nije dovoljno čista. druga stvar, treba izbjegavati pjenušave kupke jer znaju izazvati iritaciju.
    nama upala nije prošla sama, mazala sam s garamicinom ali nije djelovalo. pedica mu je dala antibiotik oralni plus obloge od rivanol otopine pa je prošlo. ali se suzio otvor i ne da se više prevući iako se prije toga dalo. pročitala sam da se to zna desiti da bi se zaštitili unutarnji dijelovi od upale.
    sretno, razumijem tvoju brigu, jer sam i ja i probdjela i proplakala zbog tog malog mišeka

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Treba razlikovati natezanje radi odvajanja kožice (fimoza) i osnovnu higijenu. Naravno da se treba redovito čistiti. Natezanje se može ostaviti za kasnije, ali higijenu ne.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nema razloga za paniku; skuhaj kamilicu i pimpija lijepo zamotaj u blazinicu koju si namočila u čaj. ispiri i čisti kamilicom - smirit će se u roku dan, dva.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    treba izbjegavati pjenušave kupke jer znaju izazvati iritaciju.
    kod nas je ovo bio uzrok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •