Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Visoka temperatura, usta puna afti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Visoka temperatura, usta puna afti

Roku je u petak izbila žvalica (herpes) na rubu usnica, a u nedjelju popodne zakurio 39, jučer smo bili kod doktorice, ima puna usta afti, zubno meso mu je ful natečeno, siroče jučer je još nekaj mogo pojest danas ništa, samo pije. Cijelo vrijeme cvili da ga bole zubići srce mi se drapa a nemrem mu pomoć. Dobili smo samo onu tintu s kojom mažemo i rekla je da drugo niš nema za to. Jedino je rekla da je nažalost premali da ispire usta čajem od žalfije al da mu onda barem dajemo čaj od kamilice. Srećom pa on oduvijek ima naviku malo držat tekućinu u ustima pa barem tak malo zadrži taj čaj od kamilice u ustima i s njim malo ispere.
    Cure plis ako ima ko kakva iskustva kak mu možemo pomoć da mu bude lakše. Unaprijed zahvaljujem.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imaš možda gel za zubiće? meni je frend donio tubu bootsovog gela za zube iz engleske i rekao da ga on drži doma jer je odličan za afte i slično. nažalost imam samo tu jednu otvorenu tubu...

inače afte traju dok ne prođu :/ i nema baš puno pomoći... daj mu juhice i sličnu tekuću hranu, ne pretoplu, ništa kiselo... siroček mali!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roko_mama, odite vi lijepo na zaraznu.
    To je inicijalni herpes i može mu pomoći kombinacija nekih lijekova.
    Ako bi dugo čekala, Roko bi mogao dehidrirati - to stvarno jako boli i dijete nema volju ni za pićem ni za jelom. Mi smo čekali nekoliko dana, slušali pedijatricu i stavljali "to ljubičasto"... na kraju završili tjedan dana na Zaraznoj, na infuziji...
    Nemoj misliti da te plašim, samo te potičem da odmah reagiraš - spriječit ćeš dulji oporavak.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Eleni je trajalo jedno 10 dana. Jedno vrijeme je prestala skroz jesti i piti kak ju je bolilo pa smo onda završili na infuziji u bolnici. Ja sam joj mazala propolisom. Pedijatrica nam ništa nije dala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam znala da to može biti tako gadno :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I još nešto, nije istina da nema ništa drugo što bi moglo pomoći!
    MM se zarazio herpesom od Orke, a njegova doktorica je tvrdila kako "nema ništa". Čovjek skoro krepao od visoke temperature.
    Onda smo, na svoju ruku, kupili isti lijek koji je Orka koristila i prošlo mu je za dva dana.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A gdje ga je Orka pokupila? Vrtić?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure puno hvala na savjetima.
    Zvala sam sveki (jer ja radim) i kaže da nema temperature, zadnji put je imao jučer popodne. Sad pije malo više, ne jede niš. Nakon Apricotinog odgovora natjerala sam sestru da zove svoju kumu koja radi na Zaraznoj i ona je rekla ako opet dobije temperaturu da dođemo gore, a dok je dobrog općeg stanja i nema temperature da nema potrebe, jer da lijekove daju samo u kritičnim slučajevima, obzirom se radi o virusu.
    Tak da zasad pratimo stanje a na prvu temperaturu letim u Zaraznu.
    Puno hvala još jednom i imam pitanje kaj bi se dogodilo da ja odem s njim na Zaraznu bez obzira kaj nema temperaturu jel bi nas primili. Ja na svu sreću nemam iskustva sa bolnicama pa neznam kak bi reagirali a frka me da se neko ne zdere na mene, a opet ne bi htjela zanemarit ozbiljnost herpesa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam pojma gdje ga je pokupila, nije mi ni bilo važno.
    Roko-mama, ako maleni pije i nema visoku temperaturu, ako vidiš da se normalno ponaša... nema potrebe ići dalje.
    U cijeloj toj priči je najvažnije da ne dehidrira.

I, nemoj se bojati otići bilo kojem doktoru čak i ako netko misli da "to nije ništa".
    To JEST nešto jer je to TVOJE dijete, i normalno je da brineš...
    U Zaraznoj su uvijek ljubazni i ne optužuju za paniku... jedino su grubi... kao da ne rade sa djecom...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Roko-mama ne znam da li bi vas primili u bolnicu bez uputnice. Nas su jednom primili, ali smo imali vezu. S tim da smo morali ići naknadno po uputnicu k pedijatrici.

Ako ti mali dobije temperaturu, možeš otići s njim na hitnu. Možda ti doktor na hitnoj da uputnicu za bolnicu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puno hvala, ma moja sestra mi govori da kaj bezveze dižem paniku da je to imalo pol klinaca u njenoj ulici i da kaj bezveze paničarim, jedva sam ju natjerala da zove kumu.
    Znam da se ovdje radi o virusu, al ja sumnjam i da je njemu palo željezo jer je on bio slabokrvan i prošlo cijelo ljeto (cca 5 mjeseci) je pio željezo i nismo kontolirali krvnu sliku od 9 mjeseca, jer obično kažu da se herpes pojavi kad padne imunitet, a sad nemožemo kontrolirat dok to ne prođe, nit se željezo pije dok je dijete bolesno. Pregrist ću se od muke kaj mu nisam otišla prije iskontrolirat krvnu sliku, al je on bil ok, ja završila u bolnici, i tak da smo totalno zaboravili otić to iskontrolirat. Nemrem si to oprostit.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Roko-mama nemoj se živcirati, pa nije dobio smrtonosnu bolest. Nemožeš ga zaštititi od svega. Neka pije bar mlijeko, ako ništa neće jesti. U slučaju da ne možete sniziti temperaturu ili skroz prestane piti tekućinu, odite na hitnu. Sve bude dobro.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma znam da nije, al kak ga siročeka gledam kak žica jest i onda nakon prvog zalogaja počne plakat padnem u komu. Temperature nema od ponedjeljka, al jučer nije okusio ništa osim čaja od kamilice. Izlila sam u njega 2 žlice tekućeg čokolina i počeo je plakat.
    Probat ću danas popodne otić kod pedijatrice koja mijenja našu i vidjet dal mu može dat Virolex tabletice kolegica mi je rekla da je njenoj maloj nakon jedne doze bilo bolje, al ih navodno daju tek kad je generalna frka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roko_mama, pokušaj mu miksati hranu, i neka je sam uzima prstićima - tako će "ciljati" mjesta koja ga ne bole.
    Glupo je reći, ali Orku su spasili špek i čvarci koje smo sjeckali na tako sitne komadiće da je bilo kao mljeveno. I puno je cicala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Virolex tabletice i nisu baš bezazlene i stvarno se daju kad je neophodno tj kada nastanu komplikacije (aktivan virus koji se širi i na druga mjesta...).
    Roko_mama, super je što nema temperaturu. Aftama trema nešto vremena da potpuno zacijele (obično 7-10 dana).
    Najvažnije je da on pije i da ne dehidrira. Ima vremena za hranu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma probali smo svakak, on moli jesti mi mu napravimo proba sam jest, probam mu ja dat nejde nikak odmah počne plakat, niš kruto opće nemre, juhu, rižicu, niš živo nikak, osim čaj od kamilice. Nemre pit ni na slamku, grebe ga. Najgore kaj se plače da ga buba bušica (valjda od gladi) i moli jest a nemre. Jučer je siroče molio kinder jaje, ni njega nije mogo okusit. Najgore je kaj su njemu gornji nepci dupkom puni, usnica mu je koma naotečena, strši van, plus kaj ima još i izvana. Jedino je stvarno olakšavajuće kaj više nema temperature. Otić ću ipak još danas popodne kod doktora pa nek ga pogleda.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jadničak mali, tako mi ga je žao.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zaboravila napisati- probajte mu staviti Lupocet čepić (protiv bolova) i nahraniti ga sat vremena nakon toga.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bibai ma baš sam jučer razmišljala dal to smijem napravit, i danas komentirala s kolegicama na poslu, dal mu smijem dat nekaj protiv bolova i temperature (mi skidamo ibuprofenom dalsy), al me nekak bilo frka to napravit, mislim da ću tak napravit večeras.
    Zvala sam sveki rekla je da je pojeo pola vrečice štapića, da ih je jeo ko da ih u životu nije jeo, valjda ih je uspio nekak naciljat da ga ne boli.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MOžda mu prolazi - moji tako navale na hranu nakon bolesti da to nije normalno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako je Roko?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mrvicu je bolje počeo je pomalo jesti, no međutim sad su me se gnojni prištići pojavili po bradi i to 3-4 komada, imam osjećaj da se iznutra povlači, a izbija prema van. Temperature nema. I te sam prištići namazala tinkturom, vidjet ću ak se još širi onda ću otić kod doktorice, jer baš ne bi htjela da mu se to ful proširi.
    Cure jel moguće da mu se to pojavilo od mulja. Naime za ročkas je dobio pješčanik i mi smo kupili mulj, ali je mulj ful čisti, a pješčanik je ona jabuka dupla kaj ima poklopac i čim se prestane igrat poklopimo. Par ljudi mi je reklo da je moguće da mu je to od mulja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije od mulja. Popljuvao ga je netko tko ima(imao) herpes labialis.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakav mulj??? Valjda pijesak ide u pješčanik...
    Ovi gnojni prištići teoretski bi mogli biti od pijeska ali afte tj. herpes ne, on ne preživljava dugo izvan tijela, mislim da je rok nekih 2 sata.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa kod nas u parku u kvartu u kojem sam se ja igrala ko klinka je bio mulj i mi smo Roku za pješčanik kupili mulj u vreći klasika kakav je u svim pješčanicima po gradu e sad dal je to mulj ili sitni pijesak neznam, mi smo ga zvali mulj

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    To je inicijalni herpes i može mu pomoći kombinacija nekih lijekova.
    Kojih ljekova? Virolex i što još? Vitamin B?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da li je Roko bolje? Pogledaj si na stranici www.drstolar.hr. Sa ozonom se može ubrzati izlječenje afti i herpesa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Roku je sad super ima još samo žvalicu na kutu usana to nikak da mu prođe jer se stalno vlaži, samo je mene totalno strgalo, dobila sam gnojnu anginu i završila na pencililinima pa me nije bilo par dana, nisam mogla ni stajat ni hodat, ni dovuć se do nekog da odem na Rode. Puno hvala svima na savjetima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •