Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: slabo menstrualno krvarenje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno slabo menstrualno krvarenje

Zanima me dali je neka od vas imala sličan problem...Dakle do sada sam imala uvijek vrlo redovite M,svakih 30 dana. Bile su jako obilne i dugotrajne bez ikakvih popratnih smetnji. Prije 2 god imala sam krvarenje nepoznatog uzroka pa sam morala napraviti kiretažu. Obavljen je patohistološki nalaz i sve je u najboljen redu.Nakon toga moje M su i dalje stizale kao urica ali krvarenje je bilo znatno slabije i trajalo ja 3-4 dana. Što je naravno ,super. Krajem siječnja ove godine a prije prvog lagano stimuliranog IVF imala sam M točnije krvarenje koje je trajalo 1 dan i možda 2-3 dana smečkasti i. IVF nije uspio jer sam imala 2 prazna folikula.Evo 22.02 dobila sam M. ponovo krvarenje slabo,jako slabo,samo jedan dan a danas gotovo da nema ništa. Hormone( 3 i 21.DC) sam radila krajem rujna i bilo je sve u najboljem redu. Pitala sam Dr. trebam li ih ponoviti rekao je da nema baš nikakve potrebe.Predpostavljam da sam ih radila kako bi se dokazalo dali postoji ovulacija. Dali je netko imao sličnu situaciju i što bi to moglo biti? Ovaj mjesec imam prirodni IVF pa se unaprijed bojim da će opet biti mućak u folikulima :/

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga mišicalara,
    ne znam hoću li ti moći pomoći,
    ali i meni se desilo nešto slično.
    Od prvog puta kada sam dobila M u 13 godini imala sam strašno obilne, i prilično bolne M, sa izraženim PMS. Ciklusi su bili duži, varirali su od 32 pa čak i do 38 dana. Rodila sam dvoje djece sa takvim ciklusima. Prije dvije godine, imala sam biohemijsku trudnoću, i od tada moja M dolazi svakih 28 dana, vrlo je kratka , 3 dana, i to ne obilnog krvarenja, već nešto onako krvavo, vodnjikavo(sluzavo) i svjetlo crveno, PMS uopšte nema(natečenih grudi, bubuljica ili bolnog stomaka).
    tijelo mi se ponaša kao da primam hormonalnu kontracepciju, i još nikada nisam ostala trudna.
    Btw, hormonalni status 3. dan, sve super, ovulacija dokazana folikulometrijom, nijedan ginekolog8a namjenjala sam ih se) ne obraća pažnju na ovu navedenu promjenu u menstrualnom krvarenju.
    Ako ti šta saznaš, što bi moglo biti uzrok, molim te javi!
    Lijep pozdrava i sretno sa IVF!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kod mene se to dogodilo ali razlog je bio pokacen tiroksin - hipertireoza, dali si proverila i TSH i fT4?

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mart_sk, stvarno si imala ovakvo nešto?
    ja nisam provjeravala hormone štitnjače(ako sam u pravu, to su hormoni štitne žlijezde) nego de malo nam opiši šta se tebi desilo, kako si otkrila, koju terapiju koristiš i je li ti pomoglo!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    kod mene se to dogodilo ali razlog je bio pokacen tiroksin - hipertireoza, dali si proverila i TSH i fT4?
    tsh 4,76
    prl 365
    fsh 8,5
    lh 3,9
    e2 139.?? Radila sam hormone 3 i 21 dan. Dr. je rekao da je sve u najboljem redu.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eris pokusavala sam ostati trudna i prvi put mi je menga jako kasnila 10 dana mozda i ja sva sretna bila da vadim betu i nravno cista 0, zvla sam moju doktroricu i kako ona nije radila rekla mi je prvac da vadim prolaktin i tiroksin (da, hormon stitnjace) ali kako sam ja bandoglava nisam otisla, sledeci mjesec dobila M koja je trajala jedva 2 dana, a inace mi traje 5 dana i imam obilnu M, ja posumnjala na trudnocu i otisla na UZV ali naravno opet nista, nova doktorica me je ubedjivla da to nije nista strasno, sledeci mesec opet M jedva 2 - 3 dana oskudno krvarenje, mjesec nakon toga opet i ja sam znala da nesto nije kako treba i insistirla sam sama na ispitivanje hormonalnog statusa i insistirla da mi se proveri hormon stitnjace. Kad sam dobila rezultate TSH je bi cista O a Ft4 52 do neba normalno je do 20 tako nesto. Otisla sam kod najboljeg endokrinologa i on mi je rekao da izostanak M je jedan od prvih simptoma kod hipertireoze jer dolazi do poremceja celokupnog endokrinoloskog sustava, sve je to povezano jedno sa drugo. Bila sam ljuta samu na sebe sto nisam to odma proverila ali sta je tu je. Bila sam godinu i pol dana na terapiju, tiroksin se snizio i od proslje nedelje nisma vise na terapiju :D

Ne mora nuzno znaciti da i ti imas problema s stitnjacom. Ali dobro je da proveris cisto radi sebe, jer nije dobro da M traje tako kratko ako prije toga je bila normalna. Isto proveri i prolaktin i on je zasluzan za poremecaj menstruacije

Nadam se da sam ti pomogla

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mišicalara prvotno napisa

tsh 4,76
    prl 365
    fsh 8,5
    lh 3,9
    e2 139.?? Radila sam hormone 3 i 21 dan. Dr. je rekao da je sve u najboljem redu.
    Dali znas koje su referente vrjednosti?

Ne znam sta bi moglo biti uzrok, dali si bila na UZV?! Pretpostavljam da si bila jer kreces u IVF :/

Vidim da i kod tebe je LH malo nizi od FSH i kod mene je tako, kao treba da bude 1:1 mada i to ne mora nista znaciti

Mozda je ipak samo stres u pitanju, iskreno se nadam da ces imati kvalitetne JS i da ce ovaj prirodnjak uroditi predivnim plodom

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jesam radila sam UZV jedno 5 puta tijekom prošlog blago -stimuliranog IVF ( prazni veliki folikuli od JS ništa). Ma nemam ja problema sa tim što je krvarenje mnogo slabije,nego razmišljam prvi puta se to desilo kod prvog bezuspješnog IVF,sljedeći tjedan me čeka drugi -priridni IVF-hoću li opet kući sa mučkom. Naprosto,bila sam uvjerena da je prošli put stres bio razlog i takvog menzesa i praznih folikula a da će ovaj puta biti sve po starom( mislim trajanje i količina M).No kako se ponovilo,unaprijed cvikam od sličnog scenarija. Praznih folikula. Pitala sam trebam li nakon zadnjeg IVF-a raditi neke krvne analize ili sl. Rečeno mi je ,nema potrebe jer je bila vrlo blaga stimulacija( 3-7 DC klomifeni 2+1 8 i 9 DC gonalF i 10 DC ovitrelle).????

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jesam radila sam UZV jedno 5 puta tijekom prošlog blago -stimuliranog IVF ( prazni veliki folikuli od JS ništa). Ma nemam ja problema sa tim što je krvarenje mnogo slabije,nego razmišljam prvi puta se to desilo kod prvog bezuspješnog IVF,sljedeći tjedan me čeka drugi -priridni IVF-hoću li opet kući sa mučkom. Naprosto,bila sam uvjerena da je prošli put stres bio razlog i takvog menzesa i praznih folikula a da će ovaj puta biti sve po starom( mislim trajanje i količina M).No kako se ponovilo,unaprijed cvikam od sličnog scenarija. Praznih folikula. Pitala sam trebam li nakon zadnjeg IVF-a raditi neke krvne analize ili sl. Rečeno mi je ,nema potrebe jer je bila vrlo blaga stimulacija( 3-7 DC klomifeni 2+1 8 i 9 DC gonalF i 10 DC ovitrelle).????

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hajde draga pozitivno razmisljaj, sve ce biti uredu...ako slucajno opet imas prazne folikulie onda ces ici na detaljnije pretrage da se vidi uzrok
    ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vjesti

p.s obavezno javi kako is prosla

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    hajde draga pozitivno razmisljaj, sve ce biti uredu...ako slucajno opet imas prazne folikulie onda ces ici na detaljnije pretrage da se vidi uzrok
    ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vjesti

p.s obavezno javi kako is prosla
    Javim sve detalje, puse svima i sretno u nastojanjima,postupcima i svemu što poduzimate.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •