Matrixx, žao mi je što su ti se izdogađale sve ove loše stvari![]()
Odmah da ti kažem da sam upoznata s time (i svjesna) da hormonska terapija može zaista ugroziti zdravlje žene i psihički i fizički, nažalost!
Ne mogu da se ne pitam, da li je hormonska terapija uzrok tvojem stanju ili je ubrzala neke procese koji su se već ionako počeli dešavati u tvojem organizmu?
Naime, kažeš, oslabljena funkcija jajnika - možda se stimulacijama brže troše rezerve j.s. :? :/
Ja sam imala razno razne nalaze splonih hormona, od nekoliko idealnih, jednog tako-tako i jednog katastrofalnog u razmaku od par mjeseci. Znači, najčešće mi je FSH i LH bio u normalnim vrijednostima, a definitivno se zna da imam disfunkciju jajnika.
Koliko si ti puta kontrolirala svoju hormonsku sliku prije stimulacija da bi mogla biti uvjerena da si (prije tih stimulacija) bila potpuno zdrava?
Nekoliko puta sam kontrolirala inzulin i šećer .... više puta je bio dobar, a dva puta je nalaz bio loš!
Isto tako sam kontrolirala i parathormon koji je bio loš.
Da li si i poslije (ili za vrijeme) prijašnjih stimulacija imala kakve tegobe?
Koliko imaš godina? Koliki su ti bili razmaci između stimulacija? Koliko si dobijala jajnih stanica i kakvi su ti bili protokoli, tj. koje količine i koje hormone si primala? U kojoj MPO klinici si se liječila? Koja vam je dijagnoza?
Postavila sam ti brdo pitanja ... volim činjenice, ne volim zaključivati na osnovu " ... nemojte ići na umjetnu jer su se meni desila 3 pobačaja ..." i slično. :/
Slažem se s tobom u potpunosti u vezi ovog quotanog, ima nas i na ovom forumu koje zanemarujemo svoje zdravlje, psihičko ili fizičko, zbog svojih nastojanja da zatrudnimo, ali, eto, ja sam se malo skulirala i razrijedila svoje postupke jer mi nisu činili dobro psihički (fizički sam za sad OK :D )!NE ŽELIM DA SE NIKOME DOGODI OVO ŠTO SE MENI DOGODILO. Ako već morate ići na postupke umjetne oplodnje, ako ste uvjerene da vam život bez djece ne vrijedi, onda barem napravite veći razmak između postupaka, dopustite tijelu i psihi da se odmore i regeneriraju. U međuvremenu uživajte u životu, u malim svakodnevnim radostima, cijenite ono što imate. Ne dopustite da vam želja za djecom postane opsesija, i da potpuno zavlada vašim životom. Postoje i druge stvari u životu, ljubav, priroda, druženje, putovanje, lijepe knjige... Priuštite sebi tretman ljepote, masažu, romantičnu večeru u restoranu s vašim dragim... Opustite se, ali ne sa svrhom da će to pomoći u začeću, već radi sebe. Godine svejedno prolaze... Radujte se životu.
Želim vam sve najbolje, ČUVAJTE SEBE, SVOJE ZDRAVLJE, SVOG MUŽA, I BUDITE SRETNE, SA DJECOM ILI BEZ NJIH!
Nadam se da ćeš se oporaviti u potpunosti i da će ti se ova događanja za kratko vrijeme činiti samo kao ružan san![]()

Odgovori s citatom