-
matrixx, uf, bas mi je zao za sve to sto ti se dogodilo, stvarno si dokaz koliko hormonska terapija moze biti invazivna po zdravlje zene.
Ipak, koliko su sve te boljke koje si navela direktna posljedica hormonske terapije, a koliko samog stresa koji IVF nosi sa sobom? I meni je nakon 1. stimuliranog IVF-a otkriven Hashimoto (hipotireoza), a i povisio mi se i FSH. No ja nekako nisam to dovodila u vezu direktno s hormonima, vise sa stresom koji se nagomilao posljednjih godina, a vezan je i uz IVF. A otkrilo se da sam i genetski podlozna hipotireoizmu. Vjerujem da mi je i FSH genetski uvjetovan, a i njega nekako povezujem s nagomilanim stresom mada mi se cini da nisam procitala da mu je to uzrok, to se meni cini - onako intuitivno. U nazad 4 godine, udebljala sam se nekih 5 kilograma, ne vjerujem ni da je to direktna posljedica hormona, prije ce biti da sam ih skupila lezanjem i nalezavanjem i mirovanjem i klopanjem u iscekivanju beta. Istina je da se tjelesna masa tijekom postupka moze povecati i do nekoliko kilograma, ali mislim da je to vise nakupljanje tekucine u tijelu i to bi se nakon kojih mjesec do dva nakon postupka trebalo izbalansirati, zar ne?
Nije da minoriziram los ucinak hormona ali ne vjerujem da su direktno oni krivci za sve boljke nakon IVF-a. A s dr. strane ta ista hormonska terapija je mnogim zenama omogucila majcinstvo te ih samim time ucinila zdravijima u odnosu na nerotkinje koje su podloznije tj. nose veci rizik za određene bolesti. Milijun puta puta sam procitala na ovim nasim stranicama da nista nije crno bijelo u ovom nasem filmu. I nije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma