Drage forumašice/ dragi forumaši,
moja teta mora na operaciju kuka. Ima li netko od vas takvo iskustvo?
Bila bih zahvalna na preporuci za bolnicu i liječnika?
Puno hvala
Drage forumašice/ dragi forumaši,
moja teta mora na operaciju kuka. Ima li netko od vas takvo iskustvo?
Bila bih zahvalna na preporuci za bolnicu i liječnika?
Puno hvala
Ja sam čula da je (bio) dobar Lovran, a privatno dr. Nemec ili dr. Lah u Matuljima. Umjetnu kuk (ako je o tome riječ) se vjerojatno manje čeka u Gospiću, a više u ZG-u... Ne znam o čemu se radi?Dragica prvotno napisa
moja mama ima oba umjetna kuka, spasila se nakon operacija, kako ona kaže, glavno da ima rezervnih dijelova !![]()
šalu na stranu, pitaj ako te što zanima.
cure hvala na odgovorima
da, riječ je o umjetnom kuku. bila je na šalati na pregledu i dr je rekao da je kuk istrunuo i da mora ugraditi umjetni. ljeti ima bolove (puno je na nogama), a sada zimi ju ništa ne boli (dosta odmara).
čula sam i ja za lovran, ali teta bi možda radije u zg, jer smo svi ovdje, mogli bi ju posjećivati i pomoći oko oporavka.
boškarin - gdje je mama operirala kuk? kod kog dr? koliko je trajao oporavak? kada je počela hodati?
hvala
moja mama je imala već 4 operacija kuka, tj. svaki po dva puta. kao dijete od 6 godina i onda je morala promijeniti proteze 1996. i 1998. oprirana je u biogradu n/m jer je to bila njena želja, tamo je bila i kao dijete. proteze su navodno trebale tajati 10-ak godina, međutim,dr. kod kojeg ide na kontrolu svake godine kaže da su to samo statistike jer su njoj i danas proteze ok. ovisi o organizmu. nakon tri mjeseca je hodala s jednom štakom i vrlo brzo i nju odbacila. nakon operacije se išla tuširati i kako ju ništa nije boljelo, lijepo se oslonila cijelom težinom na tu nogu, zaboravila žena, a sestra koja ju je pratila skoro dobila infarkt.
uglavnom, NEMA bolova,a to je najvažnije.
moj svekar je operirao u lovranu kuk prošle godine i kako je stariji, mislili smo da će mu oporavak trajati, međutim, nije. isto se jako brzo oporavio. mamu je oprerirao dr.Antić, a kontole su kod Nemeca.
Čekaj, znači trajale su joj od 6 godine do kad točno? Pa to je super! Bila sam i ja na kontroli u B n/m, kod jednog krupnog dr-a, ne sjećam se imena, ali ne znam radi li više...boškarin prvotno napisa
Moja svekrva je u prošle godine operirala kuk u Traumi u Draškovićevoj.
Operacija je trajala možda 1 sat, bila je pod spinalnom anestezijom.
Dvanaest dana je bila u bolnici, jedino je imala problema sa želucem, a što se tiče kuka, nije ju ništa bolilo. Tamo su je naučili hodati sa štakama.
Nakon bolnice je 6 tjedana bila doma( dok joj je rana zarasla) i dolazio joj je fizioterapeut u kuću i vježbao s njom.
Nakon toga je bila u toplicama- Stubičkim. (bolnica direktno naručuje u toplice). Te toplice su katastrofa, ali odradila je tamo 3 tjedna.
Nakon 3 mjeseca počela je upotrebljavati samo jednu štaku. Sada po kući hoda bez nje, a vani još hoda s njom.Ništa je ne boli, ali je problem druga noga,tako da će vjerojatno uskoro i na operaciju desnog kuka.
Ako se odlučite za Šalatu, razlika je u tome kaj tamo pacijente šalju odmah nakon bolnice u toplice i to u Krapinske.
ina33, da tako je, trajale su dugo, a onda se slijepila kost za kost jer nije bilo hrskavice i još tko zna čega već.
i mene je uspjela roditi normalno u 25.-oj
rehabilitaciju je imala u rovinju jer smo mi u puli, pa nam je bilo blizu.
dr.antić je malo stariji, visok čovjek.
Poznaničin muž se operirao u Traumi, mislim da mu je iskustvo OK, odmah je išao u toplice. Prijateljičina mama (inače iz Dbk-a) se operirala u Lovranu i bila je jako zadovoljna, dulje je koristila štaku, ali sad je skroz bez nje, bolova nema. Koliko se ide sa štakom mislim da ovisi koju vrst proteze se ugrađuje - neke koje su manje trajne idu brže bez štake, neke trajnije malo dulje, ali to sve ovisi o dr-u što će preporučiti jer nije svaka proteza za svakoga. Većina operacija za koje sam ja čula su uglavnom ljudi zadovoljni i sretni što su se riješili bolova.
vjerojatno kod današnjeg ravnatelja bolnice.radi još uvijekina33 prvotno napisa
Još jedan plus za Traumatološku, i moja mama je tamo radila operaciju