-
-
kojim tlakomjerom mjeris tlak-digitalnim ili onim na zivu ili manometar.dig. tlakomjeri su ti jako neprecizni tako da znaju pokazat sasvim drugo stanje od realnog.shvatila sam da si sad 38 tj.znaci u terminu si,bebica ipak nije tako jako sitna tako da mislim da ce biti sve u redu.vjerovatno ce ti u bolnici jos pratiti rast bebe pa ako stagnira znaju se odlucit na indukciju.imas li mozda kakve mjere od 34 i 37 tj pa ih napisi da vidimo razliku!
-
34 tj. BPD 83, HC 304, FI 68, AC 305
37.TJ. BPD 86,2, HC 317, AC 308, FL 71,2
Tlak mjerim na digitalcu, ali na dva različita i sa vremena na vrijeme na još jednom, tak da su mi vrijednosti uvijek tu negdje.
-
evo mjere koje ja imam i koje sam skinula s neta: 34tj BIP 8,8 AC29,9 FL 6,4 37tj BIP 9,3 AC 32,0 FL 7,0.ono sto ja mogu zakljuciti da je glavica tvoje bebe manj ali je napredovala u odnosu na 34tj(moja curka isto ima manju glavicu,sa35,4tj 8,7,ali se gin. nije uopce opterecivala oko toga,kaze da nemaju sve bebe istu glavu),femur joj super napreduje,znaci beba raste,jedino taj trbusic stagnira..ja sam bila hospitalizirana prije 3 tj. pa sam se imala prilike susrest sa zenama koje su u bolnici zbog zastoja u rastu.opcenito sam skuzila da dr. rado vole dignut frku cim mjere nisu po tablici,a ponekad se jednostavno desi da je beba genetski sitnija.tako su moju cimericu poslali na indukciju jer je beba mala i opseg trbuha manji pa je rodila savrsenu malu bebicu od 2500g i 48 cm kojoj nista nije falilo...neznam kakvi su ti protoci jer po tome se dobro vidi dali beba dobiva dovoljno hranjivih tvari kroz pupcanu vrpcu.znam da si uznemirena ali ja mislim da s obzirom na situaciju mozda je i bolje da ostanes u bolnici.tamo ce ti raditi ctg svakodnevo i pratiti kako se bebe razvija.imas jos malo do kraja tako da ja vjerujem da ce biti sve u redu.drzi se!
-
a,sto se tice tlakomjera digitalni su ti nepouzdani,eto to ti iz iskustva govorim jer sam med.sestrs i radim s tim tako da je moguce da imas visi tlak bez obzira na vrijednosti koje ti pokazuje digitalni a poviseni tlak u trudnoci zahtjeva bolnicko pracenje i nije se s tim za igrat!
-
Ja mislim da se kod tebe pravi nepotrebna panika.
Bebica je narasla u odnosu na prošlo merenje i nemoj da te to brine.
Druga priča bi bila da se brojevi nisu menjali. A ovako, ona može malo više porasti u narednoj nedelji. To je tako individualno. Važno je da se ti ne brineš, jer ćeš tako najbolje doprineti dobrom razvoju bebice.
Ako ti znači, evo šta je meni moj dr rekao.
Ja sam sad isto 38. nedelja kao i ti. U četvrtak sa 36+5 bila kod doc, ali nije ništa pisao, samo je gledao pa mi je rekao:
Glavica (BPD) je za 39. nedelja, obim glave (HC) je za 36. a femur (FL) i obim trbuščića (AC) za 37. Procena težine 3200g
A evo i mera sa 35+5
BPD 89 (36)
HC 316 (34)
AC 320 (36)
FL 71 (37)
Procenjena težina 2800g
To su merenja na 2 različita aparata.
Vidiš koliko se to razlikuje.
-
tnx na vibrama, i ja vjerujem da doktori malo pretjeruju. Vidjet ću sutra pa javim.
-
da te i ja utjesim, iako vjerujem da je s bebicom sve ok.
meni se isto mjere uzv nisu poklapale s nekim njihovim tablicnim vrijednostima, ponekad bebac kao da s prebrzo razvijal, ponekad presporo... Doktor me potkraj plasio da je beba predebela, da ima preveliku glavu... malo sam bila u panici, i onda mi je doktor koji me na kraju i porodio objasnio kako je taj razvoj individualan...
na kraju sam rodila velikog prelatkog bebaca od 4230g...te se uspostavilo da sam bila i 2 tjedna vise trudna nego smo i doktor i ja izracunali...
drzimo fige i pozz
-
Skoro identičnu situaciju imala sam i ja prije skoro pet i pol godina - posteljica kalcificirana, manjak plodne vode, mjere bebe ne odgovaraju tjednima trudnoće, i sve to ustanovljeno u 37. tjednu (kao i kod tebe).
Tlak bi mi isto redovito "skakao" kod liječnika, iako mi je inače bio normalan.
Hospitalizirali su me, dakle u 37. tjednu, i svakodnevno mjerili tlak, kontrolirali protoke, plodnu vodu.
Rodila sam u 41. tjednu savršeno zdravu, malo sitniju djevojčicu - 2750 g, 49 cm.
Sada ima skoro pet i pol godina i najviša je u svojoj vrtićkoj grupi, zdrava, pametna, lijepa...
Ne brini, sigurna sam da će sve biti u redu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma