Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: upomoć

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno upomoć

Oprostite na naslovu ali stvarno mi je hitno potrebna pomoć ,naime moj Luka ima već skoro 4 godine ali nema više od 15 kg i naša sjedalica spremna je za otpad a budući smo puno u automobilu trebamo pod hitno novu.Voljela bih da mi netko preporući dobru ali ne preskupu sjedalicu do sada su sve 9-18 kg bile premale jer je dosta visok pa mu glavica prelazi preko ruba a za one koje nemaju svoj pojas je prelagan pa zato molim pomoć svaka preporuka je dobrodošla.Hvala

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

probajte s kombiniranom grupe I/II/III

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imam pitanje . Isčitala sam skoro pa sve i zaključila da tek sada ništa ne znam i ne kužim,pa eto molim pomoć. Imam opel astru clasic 2004 g. i htjela bih starijem sinu kupiti novu AS jer mi se ova nakon emisije na tv više ne čini sigurnom :/ (dobili smo ju na poklon ).
    Uglavnom, mali će uskoro 4 g. ima 17 kg i 101 cm visine. Znam da ima veze za kakav se auto sjedalica kupuje pa sam eto napisala i marku auta. Također bi molila preporuke za modele koji se mogu nabaviti u RH.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo i mene s pitanjem.
    Maxi Cosi XR i Bebe Confort Moby imaju iste karakteristike i skoro iste rezultate na testovima. Koja je od ove dvije vise za preporuciti? Koja ima ugodniji materijal? Koji manje znoji? Loryblue???

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    imam pitanje . Isčitala sam skoro pa sve i zaključila da tek sada ništa ne znam i ne kužim,pa eto molim pomoć. Imam opel astru clasic 2004 g. i htjela bih starijem sinu kupiti novu AS jer mi se ova nakon emisije na tv više ne čini sigurnom :/ (dobili smo ju na poklon ).
    Uglavnom, mali će uskoro 4 g. ima 17 kg i 101 cm visine. Znam da ima veze za kakav se auto sjedalica kupuje pa sam eto napisala i marku auta. Također bi molila preporuke za modele koji se mogu nabaviti u RH.
    koju to imate?
    najprije provjeri je li ju ADAC testirao i kako je prošla, a onda škartiraj ako treba (ipak to nisu mali novci)
    evo ti linkova na rezultate testova: 2008, 2007 i 2003-2006
    na istim linkovima možeš provjeriti koje AS imaju dobre rezultate ako već treba mijenjati
    prema mjerama malac može u boster s naslonom (grupa II/III, od 15 do 36 kila)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Evo i mene s pitanjem.
    Maxi Cosi XR i Bebe Confort Moby imaju iste karakteristike i skoro iste rezultate na testovima. Koja je od ove dvije vise za preporuciti? Koja ima ugodniji materijal? Koji manje znoji? Loryblue???
    ona koja ti bolje paše u auto

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e, da: tajchi, ti isto moraš provjeriti kako koja AS sjeda u autu - mi još nemamo bazu kompatibilnosti AS i automobila

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Juroslav"]
    Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Evo i mene s pitanjem.

ona koja ti bolje paše u auto

taj dio mi isto nije jasan :? , naišla sam već na razna objašnjenja ali ona nisu vezana uz to da npr. stolica treba ovako ili onako prianjati uz sjedalo auta nego nešto tipa da ne smeta osobi koja sjedi ispred te stolice :? ( al sam ovo objasnila ).
    Zanima me da li postoji šansa da stolica ne sjeda dobro u auto pa time gubi na svojoj funkciji ili se takvom stolicom gubi jedino komoditet nekog od odraslih putnika. Ako se gubi funkcija sigurnosti dajte plizzz ili točno objašnjenje na što da obratim pažnju ili link ( po mogućnosti na hrvatskom i to sa zdravo seljačkim objašnjenjem ).
    Inače, naša stolica je maxi cosi i to je sve što o njoj znam ( i da, stara je cca 4 g. ), naljepnice ako je i imala više nema, a ono što meni kod nje smeta je što mali ne može nasloniti glavicu bočno jer su bočne strane skoro pa skroz raširene tako da kada zaspi pada na sve strane.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tajchi73 ovisno o zadnjoj klupi u vozili, neke sjedalice ne sjedaju dobro kod postavljanja, pa ih se ne moze dobro zategnuti, ili stoje na koso ... to su neke stvari na koje se misli kad se kaze 'da dobro sjeda u auto'

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A sto se tice padanja glavice to mozes rijesiti onim kifla-jastukom i maksimalnim spustanjem sjedalice (ako ima takvu mogucnost)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo malo sam kopala i našla sličicu koju u avataru ima amalthea i to je nešto što me isto kopka. Naša sjedalica može kad M ne sjedi u njoj ( zapravo može i dok on sjedi :? ) kud god hoće tj. nije ajmo reći fiksirana i čvrsta ( svi me frendovi koji imaju veće klince i takve stolice uvjeravaju da je to ok ) ali na amaltheinom avataru stolica nejde za djetetom već mi se čini da ostaje čvrsto priljubljena uz sic.

srecica
    tajchi73 ovisno o zadnjoj klupi u vozili, neke sjedalice ne sjedaju dobro kod postavljanja, pa ih se ne moze dobro zategnuti, ili stoje na koso ... to su neke stvari na koje se misli kad se kaze 'da dobro sjeda u auto'
    pretpostavljam da bi na svakoj novoj sjedalici trebalo pisati za koje se aute preporuča, u suprotnom ne vidim drugog riješenja nego sa stolicom istrčavat van iz dućana i isprobavat. Uvijek sam mislila da je najteže odabrati AS dok je dijete malo a kad ono :shock: .

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo malo sam kopala i našla sličicu koju u avataru ima amalthea i to je nešto što me isto kopka. Naša sjedalica može kad M ne sjedi u njoj ( zapravo može i dok on sjedi :? ) kud god hoće tj. nije ajmo reći fiksirana i čvrsta ( svi me frendovi koji imaju veće klince i takve stolice uvjeravaju da je to ok ) ali na amaltheinom avataru stolica nejde za djetetom već mi se čini da ostaje čvrsto priljubljena uz sic.
    dobro si to primjetila. upravo tako treba i biti, ispravno montirana sjedalica se ne smije mrdati niti kad je dijete u njoj niti kada nije (dozvoljen je pomak od 2 cm uzdužno uz sjedalo na dnu sjedalice). slobodno možeš upozoriti i svoje prijatelje.

pretpostavljam da bi na svakoj novoj sjedalici trebalo pisati za koje se aute preporuča, u suprotnom ne vidim drugog riješenja nego sa stolicom istrčavat van iz dućana i isprobavat. Uvijek sam mislila da je najteže odabrati AS dok je dijete malo a kad ono :shock: .
    neki proizvođači nude popis vozila s kojima je AS kompatibilna ali ne svi. koliko znam na narančastoj naljepnici sve sjedalice imaju oznaku "universal" http://autosjedalice.info/cms/index....d=57&Itemid=61 što bi značilo da su dobile certifikat za sva vozila no praksa pokazuje da nisu baš kompatibilne sve sjedalice sa svim vozilima i zato mi preporučamo baš to, da se sjedalica isproba prije kupnje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

daddycool- hvala na linku, isprintala sam sve i sad se bacam na proučavanje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

iznazivala sam sve opel dućane i nažalost saznala da oni znaju samo za jednu AS koja paše u njihova vozila ali osim cijene ( cca 1400 Kn ) ne znaju ni koja je marka, ni od kud je, u biti ne znaju ništa . Kao moguće riješenje misterije ponudili su mi da nazovem Mađarsku pa da tamo pitam-moram priznati da sam očekivala da će ipak netko od njih to odraditi ali :/ .

Eto, ako netko ima opel astru clasic bilježim se da mi šapne koju sjedalicu ima, naravno za dijete teže od 16 kg .

P.S. ne moram ni reći da sam s mužem imala raspravu do kasno u noć jer on ne vidi razlog zašto oko AS toliko rasprave ( kupiš prvu koja ti se svidi i to je to - još bolje ako imaš sreće kao mi pa je dobiješ ) - došlo mi je da ga mlatnem s nogom u dupe da odleti s ovog svijeta

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajchi73, najjednostavnije otidji u jednu trgovinu, neku vecu, doba dana nek bude neki jutarnji termin kad nije guzva i zamoli ih da bi ti probala sjedalicu da vidis kak ce ti sjest u auto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •