Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: dojenje i masaža kičme UZV?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno dojenje i masaža kičme UZV?

Bebač će uskoro navršiti 10mj i dojimo. Ja sam danas krenula na fizikalnu terapiju zbog skolioze kičme. Uz vježbe dobila sam struju, magnet i masažu ultrazvukom. Terapeutkinje kažu da struja i magnet nisu štetni za dojenje, međutim za UZV nisu sigurne. Danas su primjenile najslabiju dozu, a za dalje nek se raspitam. Dr je rekla da je to Ok uz dojenje, ali nisu sve dr upućene, ima li netko ko bi mi znao reči da li je masaža UZV-om ok uz dojenje.
    Za tu terapiju piše: UZV 1,2W/cm uz vertebralni rub obje skapule

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko sam pročitala, UZV kao dijagnostička metoda, uključujući i UZV dojke, sigurno nije kontraindiciran dojenju.

Nisam liječnica, pa ne znam koliko je veća snaga terapijskog UZV u odnosu na dijagnostički, no vjerovala bih tvojoj liječnici kad ti kaže da možeš slobodno dojiti - UZV ne mijenja kemijski sastav mlijeka

Usput, javi kako ti pomaže terapija - moje je držanje katastrofalno, kičma mi je kao upitnik, a već godinama odgađam da se s time pozabavim...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam išla na fizikalnu kada je malac imao 2,5 mjeseca: struja i uzv i nisam imala apsolutno nikakvih problema što se tiče dojenja.
    Kičma mi se uklještila i fizijatrica mi nije smanjivala uzv i struju, dapače malo mi je pojačala jer sam bila totalno uklještena.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Super.
    Danas mi je bio treći dan, počinjem osječati mišiše u tijelu. Imam dug niz vježbi, pa vježbam skoro čitav sat. Do ljeta sam ko bonbon, trbuščić za 10.
    Pa onda struja, magnet i UZV. Morat ću stalno vježbati da mišići ojačaju kako bi istegnuli i držali kičmu. Strašno mi se svidjela lopta. Super mi je za vježbu, a poslužila bi i za sjedenje pred kompjuterom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •