pozdrav kuma me zamolila da vas pitam recite mi koje mogu biti posljedice za bebe koje doje a mama pije neke tablete koje nesmije? i sta smije piti za glavobolju, do sad je pila lupocete,panadol i tome slicno
pozdrav kuma me zamolila da vas pitam recite mi koje mogu biti posljedice za bebe koje doje a mama pije neke tablete koje nesmije? i sta smije piti za glavobolju, do sad je pila lupocete,panadol i tome slicno
za glavobolju smije te što si i sama nabrojala, na bazi paracetamola.
A na ovo prvo pitanje ti nito ne može odgovoriti, pogotovo ne bez navođenja o kojem je točno lijeku riječ.
sinersul od 980 mg imala je neku upalu
malo janje,
najbolje je nazvati Zavod za farmakologiju:
Zavod za kliničku farmakologiju
Klinika za unutrašnje bolesti
KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 2388 275
+385 1 2388 288
Fax. +385 1 2421 875
e-mail: klinfarm@zkf.hr
i jos jedan savjet - kad treba mama dobiti terapiju - obavezno nek navede da doji, da ne namjerava prestati i nek doktor nadje alternativan lijek koji je kompatibilan s dojenjem. jako je mali broj lijekova kojima se ne moze naci takva zamjena.
rekla je da je rekla doktoru i nije citala dok nije popila sve a u unutra pise da ni slucajno trudnice i doilje nesmiju piti
neka nazove ovaj broj koji je dala Sun.
kompanije se cesto tom klauzulom zele ograniciti od odgovornosti stoga je stvarno najbolje nazvati zavod za farmakologiju i biti sigurna.
Kod Sinersula koji se uzima u trudnoći (trimetoprim i sulfometoksazol) postoji rizik teratogenosti (trimetoprim je antagonist folne kiseline), a kod novorođenčeta može izazvati hemolizu i methemoglobinemiju ; dok kod dojenja postoji mali rizik od kernikterusa u dojenčadi sa žuticom,te od hemolize u dojenčadi s manjkom G6PD(jedan enzim).malo janje prvotno napisa
daj mi molim te objasni te izraze nista ih ne kuzim![]()
sorry, hemoliza je razgradnja (raspadanje)eritrocita, a kernikterus je odlaganje bilirubina u bazalnim ganglijima mozga (radi se o neurološkom deficitu).
neznam ima li to ikakve veze s tim ali mala jos ne sjedi sama ne pokusava puzati i mora ici na fizikalne. ona je te tablete prije mjesec dana pila
mislim da nema veze.a koliko je beba stara?npr.moja se samostalno posjela sa 8,5,propuzala s 1 god.a prohodala s 14,5.
ima 8 mj. znaci nista alermantno
HY jucer je zvala farmakplpgiju broj koji ste dale i zena joj nije htjela nista reci vec neka donese uputnicu i dodje gore kod njih ili neka plati. da nisu dobrovoljni telefon s besplatnim savjetima :?
Tak su i meni odgovorili jednom davno kad sam ih isto zvala radi tableta i dojenja. Ja sam im odgovorila da mi je bebica stara 2 tjedna (tako je i bilo) i da nemam niti namjeru niti mogućnost dolaziti u Zagreb po savjet. Trebam hitan savjet telefonski odmah, jer bebica treba dojiti kroz pola sata maksimalno. Nakon malo povišenog tona s moje strane, gle čuda, pristali su mi spojiti s doktoricom.![]()
Ja sam zvala Zavod za farmakologiju jer dojim a moram piti lijek za migrenu zomig i rekli su mi da bilo koji lijek koji trudnica ili dojilja i smije uzimati, tj. ako mora i ako je liječenje neizbježno najbolje bi bilo popiti lijek odmah nakon dojenja. Da se lijekovi u prosjeku zadržavaju u organizmu oko 4-5 sati a izlučuju se i u majčino mlijeko, mada na nekima piše da se ne izlučuju. Znači najbolje bi bilo kad nebi trebali nikakav lijek popiti ali ako baš morate znate posljedice a njih u našem slučaju hvala bogu nikad nije bilo ali ja moram uzimati lijek jer moje migrene traju po 3 dana i ako lijek ne uzmem na vrijeme znam i povraćati. Za bolove uzimam isključivo lupocet tablete i ništa više. To je moje iskustvo sa lijekovima. Ako je kome pomoglo ja sretna![]()