Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Dajmo bebi janjetine!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Dajmo bebi janjetine!

Baš bi tako kao sam napisao u naslovu teme mogao možda glasiti slogan "akcije" u koju me pokušao uvući ljekarnik.

Pa da i to prepričam, kao jednu od mogućih tema u nekoj od Rodinih akcija kojima se sprečavaju dezinformacije o hranjenju beba.

Ušao sam naime u ljekarnu, kupovao nešto i ljekarnik mi utrapi neki letak. Vidim da je letak jednog proizvođača dječje hrane, pa neka. I sad ga gledam malo bolje i vidim da se letak zove "kalendar" - misli se na kalendar hranjenja proizvodima tog proizvođača.

Pa da vidimo.

Pema tvrdnjama tog papira koji sam dobio u ljekarni, beba nakon četvrtog mjeseca života može jesti:
    - janjetinu s mrkvom i krumpirom
    - teletinu s rižom i krumpirom
    - špagete bolognese (s glutenom)
    Od šestog mjeseca može i
    - mliječnu kašicu s grisom i čokoladom (s glutenom i šećerom)
    - mliječnu kašicu od burbon vanilije (s glutenom i šećerom)

:?

Jesam li lud ja kojem ovo nije normalno ili oni koji ovako nešto dijele u ljekarni?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko kužim to bi sve trebale biti ... ove kašice, janjetina je meso koje se daje među prvima kad se počinje sa dohranom..kao puretina,zečetina, piletina..
    Za bolonjez nisam sigurna tako rano radi tjestenine i glutena ali tko voli nek izvoli :D
    ..mi smo sve prošli...jedina bojazan sa tom dohranom za mene je bio gliten i to smo uvodili ppostapeno i ne prije 10 mj

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NIŠTA od navedenog se ne bi trebalo davati bebi prije 6 mj a kamoli cim napuni 4!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mamino mlijeko je ZAKON i bebi ne treba ništa drugo, a prve dohrane nikako ne bi trebale biti gotove kašice, ma što oni pričali...!!
    Rodini forumaši IPAK ZNAJU BOLJE, zar ne?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je samo marketing. Povuče i one majke djece od 4. mjeseca.
    Ja se ne bih čudila i da napišu na teglici od prvog dana.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ja se ne bih čudila i da napišu na teglici od prvog dana.
    valjda im zakon brani
    napisali bi
    ipak ima onih koje vjeruju etiketi na tegli a ne nekom tamo UNICEF-u i WHO-u i Hrvatskom pedijatrijskom savezu ... ma šta oni znaju, kad na teglici lijepo piše

eustahije .. oguglati ćeš
    svi mi snosimo odgovornost za vlastite odluke

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako oguglati?
    mene neki dan mama u parku pita kaj dajem bebi kad je tak velika, reko pa doji a od neki dan iskusava po malo krusku i jabuku.
    A ona ce :shock:
    Njeno dijete je iste dobi ko moje (dan razlike) a jede: keks Domacicu, grah i sva variva, sva mesa...
    Pa mi pocne objasnjavat kako moje dijete MORA pocet sve jest.
    Nisam se upustala u diskusiju jer mi se ne da, ali mi je bilo zao i tog djeteta i sve djece cijim ce mamama ta mama biti osoba od koej ce poslusati savjet o dohrani. No nije cudno, nek su joj dali takav letak, pa jos je procitala kaj pise po staklenkama... eto zato me smeta. Moje dijete nije ugorozeno jer se ja ne vodim onim kaj pise po ambalazama, ali na zalost, neke mame to cine.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

puno mama

da nema ovog foruma mislila bi da ja nisam normalna.
    jer, ako 10 mama pored mene radi jedno, ja drugo, :?

neki put bi se zapitala, ne samo u vezi dojenja, početka dohrane, tu su i svi mogući slatkiši oko 6.mj, pa smokići da dijete savlada "prstohvat" (jer nema alternative), pa kravlje mlijeko,...

na nama je da im kažemo kako mi radimo, pozovemo se na WHO, HPD, UNICEF, a na njima da odluče i nastave se (ne)boriti sa okolinom.

nego tragično je da se takvi letci dijele na mjestima na kojima očekuješ najbolji savjet, jer tko će bolje znati od ljekarne, pedijatrice, sigurno ne jedna šačica poludjelih roditelja

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad čujem da neka mama dohranjuje svoje dijete prije 6. mjeseca, jednostavnim jezikom objasnim da djetetov želudac nije sposoban probaviti tu hranu i da takvom prehranom oštećuje sluznicu djetetovog želuca.
    Onda mama kaže: Pa nije mu ništa.
    Možda nije sada, ali za 10, 20 ili 40 godina?!

A susretala sam i mame kojima su pedijatri rekli da ništa prije 6. mjeseca starosti pa su mimo toga savjeta davale djetetu kašice i to iz teglice.

Jednom sam M kupila kašicu (povrće i meso) jer smo bili na putu. Kad sam to otvorila, rekla sam da to ne bi ni pesu dala jesti na što je ličilo i kakvog je okusa bilo.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Jednom sam M kupila kašicu (povrće i meso) jer smo bili na putu. Kad sam to otvorila, rekla sam da to ne bi ni pesu dala jesti na što je ličilo i kakvog je okusa bilo.
    Ja znam Karlu kupiti voće u kašici, ali to meso+povrće je živi užas. dva puta sam mu dala po par žlica i oba je puta povratio. Možda slučajnost, mada sumnjam jer sam pomirisala i okusila. katastrofa.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Teglica ili ne, nije bitno sad, point je da je do 6. mj bebi potrebno mlijeko a ne kruta hrana i to jos k tome glutenska i slatka

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A najbolje bi bilo "Kod Gojka", pa da se i roditelji oslade

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Moje dijete nije ugorozeno jer se ja ne vodim onim kaj pise po ambalazama, ali na zalost, neke mame to cine.
    x

puno mama, nazalost.

jucer san pricala sa jednom i ona mi se "jada" kako joj je ditetu dosadilo jest stalno isto, kruska, jabuka, mrkva, blitva, rizine pahuljice, (kršitelj koda)ove kasice, banana, vec vise do misec dana stalno to jede pa da je pitala pedijatricu sta ce sad a ova joj je rekla da moze sad kad je vec toliko dala dat i malo piletine, bijele ribe, laganu juhicu mu skuvat, malo keksa sa mlikom i tako. dite je tek sad napunilo 6 miseci!

na moje protuargumente cujem: "a sta ce mu bit, pa i mene su tako hranili i sta mi se dogodilo?!"

na takve se stvari samo povucem i ne zelim pametovat.

ali eto barem doji...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    kako joj je ditetu dosadilo jest stalno isto,
    A i ovo je prava glupost. Djeca zapravo ne vole eksperimente sa hranom (ni veća, a kamoli tako male bebe). To je samo majci "dosadilo".

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    kako joj je ditetu dosadilo jest stalno isto,
    A i ovo je prava glupost. Djeca zapravo ne vole eksperimente sa hranom (ni veća, a kamoli tako male bebe). To je samo majci "dosadilo".
    X

mami je dosadilo jedno te isto, svi mi volimo raditi "pokuse" : da li voli jabuku, a krušku, a bananu, a jagodu, a teletinu ...
    ja sam čitavo djetinstvo imala jedan te isti doručak: čokolino
    pa mi nije dosadio, niti u tih 10-15g

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma svasta ce reci da SEBE opravdaju.
    Meni je ta mama objasnjavala (nakon mog cudjenja da sestomjesecnu bebu hrani grahom) da ona taj grah propasira...
    Sto reci?
    I nakon toga ponosno izjavi da je taj dan pojeo nekoliko Domacica.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    To je samo majci "dosadilo".

u tome i je stos.

a i neki ljudi valjda misle da im je dite super napredno ako prihvati stvari za koje jos nije spremno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    svi mi volimo raditi "pokuse" : da li voli jabuku, a krušku, a bananu, a jagodu, a teletinu ...
    a ja npr. bas ne volim ekperimetirat sa djetetom (nemoj me krivo shvatit ne mislim da ti to radis samo mi je dobra recenica za citirat).

mi smo u ovih skoro misec dana dohrane jeli samo jabuku, par puta krusku i par puta bananu (nju samo zato jer je toliko trazio da mi se cinilo gore ne dat mu nego dat a nismo primjetili da ima ikakvu reakciju) i meni se to cinilo i puno. uopce mi se ne zuri. imat ce cijeli zivot za drugu hranu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su do nedavno i osobe u mojoj blizini stalno govorile da trebam bebi dati vode, čaja, nešto protiv grčeva (također čaj) i ja sam ih neko vrijeme ignorirala i radila po svom. Onda sam jednog dana objasnila da je ono što one meni savjetuju meni jednako odbojno koliko je i njima bilo kada su im bake savjetovale da one svoju djecu hrane poprženim brašnom, rižinom sluzi i kiselim mlijekom, i da ako mi žele pomoći da mi pruže podršku u tome da samo dojim svoje dijete do šest mjeseci a onda da počnem sa dohranom. Nakon toga su prestale sa tim savjetima pa nam je malo lakše. Uvijek sam mislila da nitko ne može utjecati na mene ako sam u nešto sigurna, ali ako mi se nešto ponavlja svaki dan i dogodi se da moja beba plače i ne mogu ju umiriti dovoljno brzo, bojim se da bih mogla posumnjati u svoje odluke. Mi mame smo jake i čvrste dok naši mali ne počnu neutješno plakati...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj me krivo shvatit ne mislim da ti to radis
    .
    radila sam , prema tablici i uputi tjedan dana jednp, pa drugo, pa kombinacija .. ali uvijek sa vodom, bez ikakvih mlijeka (ni svog - neznam izdajati)
    volim raditi pokuse

e kako sam bila nestrpljiva .. užas, sama sam sebi išla na živce
    a sad mi ide na živce što ne znam šta bi ona jela
    jedan dan pojede "brdo" špinata, onda tjedan dana neće ni blizu, ali možda i hoće ... da mi bar može reči šta bi htjela ...
    bilo bi mi jednostavnije da mi hoće svaki dan isto, ali gospojica neće , eventualno rizi-bizi dva dana za redom

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemoj me krivo shvatit ne mislim da ti to radis
    .
    radila sam
    tctctctctc

ma ja san mislila rec nesto drugo - da opcenito ne volim eksperimentirat sa djetetom. a zapravo uvodjenje dohrane i jest eksperimetiranje sa hranom i ok je ako je u pravo vrijeme i sa pravim namirnicama a ne ovako.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

di si to nasla :shock:

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tu na forumu

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ja san mislila rec nesto drugo - da opcenito ne volim eksperimentirat sa djetetom. a zapravo uvodjenje dohrane i jest eksperimetiranje sa hranom i ok je ako je u pravo vrijeme i sa pravim namirnicama a ne ovako.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Plakala sam od smijeha!!! Genijalno!!!

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dobraaaa

ja obicno kad me pitaju sta djete jede kazem sve sto joj dam a oni nek razmisljaju sto je to

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

.
    ja sam čitavo djetinstvo imala jedan te isti doručak: čokolino
    ja ga još uvijek imam

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Sanjaaa prvotno napisa
    Meni su do nedavno i osobe u mojoj blizini stalno govorile da trebam bebi dati vode, čaja, nešto protiv grčeva (također čaj) ...
    meni je baš pedijatar rekao da ne dajem nikakvu vodu il čaj... da je bez ikakve logike.

jedan dan pojede "brdo" špinata
    špinat?!?!?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: (sad se ja malo zgražam )

ja ga još uvijek imam
    jedno vrijeme kad sam kao "sustanarka" živjela kod studentskog para svaki veče smo se davili u čokolinu. i ja velim momku moje frendice: vidi ti bezobrazluka, na kutiji piše za 9 obroka, a nama jedva izdrži za 4 porcije!" kad će on meni: pa zar ne misliš da mi ipak uzimamo malo veće porcije nego djeca ?!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

ja ga još uvijek imam
    jedno vrijeme kad sam kao "sustanarka" živjela kod studentskog para svaki veče smo se davili u čokolinu. i ja velim momku moje frendice: vidi ti bezobrazluka, na kutiji piše za 9 obroka, a nama jedva izdrži za 4 porcije!" kad će on meni: pa zar ne misliš da mi ipak uzimamo malo veće porcije nego djeca ?!
    pozdrav od studentice koja se također svako malo iščuđava spomenutom natpisu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:kahem:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je došla patronažna s 4 mjeseca pa smo pričale o dohrani i sad ona nabraja iz tablice kaj se sve smije jesti i veli da vidi da dosta znam pa mi ne mora ni spominjati da paštetu i hrenovke ne smijem davati bebi. Ja sam ostala :shock: , a veli ona da ima mama koje to pitaju.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad smo već kod Čokolina, kupujem ga je neki dan u dučanu. Pita prodavačica jel to za njega, ja kažem da je za mene (koja sebična mama), komentira žena sa strane kak on sigurno voli papati kad je tak buckani, kažem ja da, ali za sada samo maminu ciku... Svi odjednom :shock: pitaju pa koliko je star, 6 i pol :shock: I sad, dobro, ja mislila reći će mi da je već trebao početi sa 6, spremna sam i da kažu sa 4, a kad ono kaže teta ponosno: 'Moja mala je imala tjedan i pol kad sam jela grah i ona ga je tražila. Dala sam joj lijepo na žlicu i od tada je svaki dan jela. Dala bih joj lijepo ovako malo mlijeka iz tetrapaka i žlicu šećera... Dobivala je po 2 kile...' To je AP, ja sa tjedan i pol nisam znala gdje ja završavam, a on počinje, a teta je kužila da njena mala hoće baš jesti grah. Spomenula ja blago kako su danas preporuke da se ne kreće prije 6. mjeseca, a žena se važno propela na prste kao u lošoj TV seriji i kaže: 'Ja sam vam inače medicinska sestra! I ništa vam se ja ne držim tih njihovih preporuka kad ja preporučam!' Na to više nisam imala argumenata, ma kakav moj WHO, odala mi ona tajnu iz tajnog društva medicinskih sestara.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

proizvođačima kašica je ipak na prvom mjestu prodaja...a ne tabela dohrane....

i mene šokiralo kad sam na polici vidjela bolonjez sa naznakom od 4 mj...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

GRAH SA TJEDAN I PO :shock: :shock: :shock: ?!?!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Meni je došla patronažna s 4 mjeseca pa smo pričale o dohrani i sad ona nabraja iz tablice kaj se sve smije jesti i veli da vidi da dosta znam pa mi ne mora ni spominjati da paštetu i hrenovke ne smijem davati bebi. Ja sam ostala :shock: , a veli ona da ima mama koje to pitaju.
    Sad sam se sjetila kad su mene jednom pitali zašto mu ne bi dala malo paštete, "pa to može gutat, to je kašasto". Ista priča je bila s kremšnitama.

nego tragično je da se takvi letci dijele na mjestima na kojima očekuješ najbolji savjet, jer tko će bolje znati od ljekarne, pedijatrice, sigurno ne jedna šačica poludjelih roditelja
    S ovim se slažem. Nasreću, nisu svi pedijatri, ljekarnici, patronažne...isti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    'Moja mala je imala tjedan i pol kad sam jela grah i ona ga je tražila. .
    pa da
    mala ju je fino pitala: "majko, može jedan tanjur graha sa kobasicama"

dobro je reka Albert: samo ljudska glupost je beskonačna

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Dajmo bebi janjetine!

Citiraj Eustahije prvotno napisa
    Baš bi tako kao sam napisao u naslovu teme mogao možda glasiti slogan "akcije" u koju me pokušao uvući ljekarnik.

Pa da i to prepričam, kao jednu od mogućih tema u nekoj od Rodinih akcija kojima se sprečavaju dezinformacije o hranjenju beba.

Ušao sam naime u ljekarnu, kupovao nešto i ljekarnik mi utrapi neki letak. Vidim da je letak jednog proizvođača dječje hrane, pa neka. I sad ga gledam malo bolje i vidim da se letak zove "kalendar" - misli se na kalendar hranjenja proizvodima tog proizvođača.

Pa da vidimo.

Pema tvrdnjama tog papira koji sam dobio u ljekarni, beba nakon četvrtog mjeseca života može jesti:
    - janjetinu s mrkvom i krumpirom
    - teletinu s rižom i krumpirom
    - špagete bolognese (s glutenom)
    Od šestog mjeseca može i
    - mliječnu kašicu s grisom i čokoladom (s glutenom i šećerom)
    - mliječnu kašicu od burbon vanilije (s glutenom i šećerom)

:?

Jesam li lud ja kojem ovo nije normalno ili oni koji ovako nešto dijele u ljekarni?
    Ma daj molim te jesu li oni ludi??? u kojoj su ti to ljekarni dali, sram ih bilo???
    Ja moram pohvaliti našu pedijatricu, jer sam neki dan čekala neki recept a bila je neka jadna majčica koja se jadala kako su je doma napali da joj mlijeko nije dobro (???), a pedijatrica se "obrušila" na tatu koji je bio prisutan i opužen od te majčice da je među ovima koji je ne podupiru. I rekla da samo doji, da je to sve što bebi treba prvih 6 mjeseci. I što duže to bolje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

JA nisam jela grah kad je beba imala tjedan i pol, a ne da bebi dam.

Inače, mislim da nije sve u neznanju, jer ima roditelja koji usprkos savjetima tjeraju po svom. Literatura dostupna, internet dostupan, pročitaju, odmahnu rukom i još se naljute na pisce tih tekstova. Jedna cura je važno rekla da te tablice sigurno sastavljaju ljudi koji nemaju djecu.

Pa će i neke kašice uvesti čak i ranije nego i na samoj ambalaži piše, makar je i to što piše na ambalaži već suludo.

Ne znam, mislim da tu ni dokazuju nešto sami sebi, neki su kompleksi valjda u pitanju. Baš je super fora i baš je napredna beba kad jede sve.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, nemojmo zaboraviti da je ovo podforum o zastiti dojenja i da je posvecen iskljucivo nadgledanju Pravilnika

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam svojoj maloj prije par dana dala svjeze iscjedjeni sok od mrkve i jabuke. naravno popila je samo 4 male kasike (one za bebe) i tako vec svaki dan joj pomjesam sa malo vode malo ovog svjezeg sokica (ukupno 50 mL). Mozda ce i ovo dobiti kritiku vecinu vas, ali mislim u svakom slucaju da je jako pogresno pocinjati hranu sa kasama ili bilo cim "cvrstim".. mislim da je prirodno poceti sa vodenastom "hranom" prvo... a posebno sa mesom??? nije mi jasno stvarno kako to ..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Biomama prvotno napisa
    J... ali mislim u svakom slucaju da je jako pogresno pocinjati hranu sa kasama ili bilo cim "cvrstim".. mislim da je prirodno poceti sa vodenastom "hranom" prvo... a posebno sa mesom??? nije mi jasno stvarno kako to ..
    Zašto?
    Ja sam počela sa palentom. Meni je zapravo bilo važnije da se navikne na teksturu nego na okus.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vise sam se odnosila na to da se daje meso bebi.. moje licno misljenje je da svojoj malenoj trebam dati tecnu hranu prvo, ali mislmi da nije vazno jer svaki roditelj daje ono sto misli da je najbolje!
    Plus ticker mi je skroz pogresan mojoj maloj je 5 mjeseci.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

biomama, ovaj topik bi ti mogao biti zanimljiv:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53008

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Spomenula ja blago kako su danas preporuke da se ne kreće prije 6. mjeseca, a žena se važno propela na prste kao u lošoj TV seriji i kaže: 'Ja sam vam inače medicinska sestra! I ništa vam se ja ne držim tih njihovih preporuka kad ja preporučam!' Na to više nisam imala argumenata, ma kakav moj WHO, odala mi ona tajnu iz tajnog društva medicinskih sestara.
    ovo je zapravo za plakat ali prvo kada sam pročitala sam krepala od smijeha

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam mogla odoljeti da ne ispričam priču o prvom pregledu kod pedijatrice s Domijem ( prije 6,5 godina).
    Domi je rođen s 4,450 g, a s mjesec dana je imao 5,600 g, isključivo dojen.
    Pregled je prošao super, sve ok, i na izlasku mi doktorica gurne u ruke neki letak ( pisan na pisaćoj mašini i kopiran :/ ) s naslovom " Ako imate kravu u domaćinstvu" i savjetima npr. za 2-mjesečno dijete ide omjer kravljeg mlijeka i vode.......... :shock: :shock: :shock:
    Na stranu činjenica da nemamo kravu u domaćinstvu, ali dobiti takav savjet od pedijatra ...

Srećom, ta teta doktorica je sada u mirovini, no pitam se koliko majki je slušalo njene "savjete"

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Slajica prvotno napisa
    Srećom, ta teta doktorica je sada u mirovini, no pitam se koliko majki je slušalo njene "savjete"
    I koliko je njih imalo kravu u domaćinstvu

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Isuse, mi smo te neke stvari sa početka priče probali tek sa 7 mj. Bolinjez?????
    Najela bi ja te ljekarnike chilija na prazan želudac kao prva klopa poslje par dana dijete zbog proljeva.
    Pa da vidim kako bi to išlo?

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije 15 godina kada sam rodila Ivana savjetovali su početak dohrane sa 4 mjeseca ... tu negdje smo i počeli prvo voće, pa povrće, rižolino ...
    janjetina je bila prvo meso koje je jeo ( naša domaća ) sa 6 mjeseci i smatram da su janjetina i riba najzdravije i najlaganije za početak dohrane ... ali sada 15 godina kasnije - i granica početka dohrane se pomakla

Luka je janjetinu dobio sa 9 mjesci ... ali i nakon fine janjeće juhice sa mrkvicom i grizem ... prištekao se na voljenu ciku

proizvođači dječje hrane ( tipa mesne kašice i sl. ) bi propali uz nas
    bolonjez nemrem ni skoomentirati

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Citiraj Slajica prvotno napisa
    I koliko je njih imalo kravu u domaćinstvu
    pa na selu - puno. imam prijateljicu koja zivi na selu i skoro pa je jedina koja doji. sve zene odmah nakon povratka iz rodilista pocinju nadohranu kravljim mlijekom. tko je vidio gnjaviti se dojenjem? tko je vidio bacati novac na adaptirano kad imas besplatno mlijeko doma? i sto je najgore, to savjetuje patronazna...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa smiju li te patronažne tako lupetati? nama je isto neki dan bila, ja nažalost nisam bila kući, i naživcirala mm: opet je govorila da mu možemo dati mlijeko, i to ne ono 2,8% već punomasno! pa mislim koje god! zašto bi pobogu pored uspješnog dojenja dala djetetu od 7 mj. kravlje mlijeko? a istovremeno mi daje brošuru u kojoj piše da se kravlje ne daje nikako prije 1. godine. joj, nek mi još dođe

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •