Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Ne voli tetu u vrtiću, kao ni vrtić

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Ne voli tetu u vrtiću, kao ni vrtić

Mi smo Lucu upisali prošle godine, tad je imala 4 god., dani prilagodbe su bili katastrofa, samo jedan dan nije plakala. Tamo su dvije tete, mijenjaju se svakodnevno oko 10 sati ujutro, od prvog dana teta K je malo grublja, ima 50-ak godina, dosta viće, jednog je dečka zgrabila za ruku a to je moja vidila, pa je moja Luce imala napadaje povračanja ona ju je zgrabila za ruku na silu, odmakla od bake i odvela je u wc, drugi dan ju je stavila za stol, dala joj kantu ako želi povračat i moje dijete je stalo za tim stolom "u kazni" dok su druga dijeca radila nekakve ježiće zajedno. Razgovarali smo s tetom i jednom i drugom, to kao nije bila kazna nego joj je dala kantu da ne povrača po sobi itd. Dijete nije htjelo ići toj teti, inaće nije joj se svidjela ni kako izgleda, nosi neku trenerku i široku majicu, kosa uvijek ne počešljana, tako da i te sitnice su na nju utjecale.
    Uspjela se nekako pomiriti sa tetom K. ali svaki dan prije vrtića pita kad će vikend, svako jutro povraća, neće jesti, počela zamuckivat, nokte gristi, piškit u krevet i tako 3 mjeseca zaredom. O boletstima da ne govorim zaradila bronhitis, smršavila i na kraju sam je ispisala, jer nisam mogla gledat kako mi dijete propada a doma je imam nekome ostavit.
    Sad mi je najgore što neznam šta sad napravit, djetetu je super doma ponovo se vratila stara Lucija, veselo i vedro dijete u pokretu non stop bez prestanka, ja sam 4 mjeseca trudna, mislila sam ponovo pokušat je upisat u 9 mjesecu, a neznam kako će djelovat ponovo to na nju, s obzirom da će opet iste tete biti, dijete novo doma dolazi, a ona će napuniti 5 godina u 8 mjesecu, neznam luda sam više od svega, kad joj spomenem vrtić katastrofa. Znam da djeca mogu biti manipulatori, ali neznam. Da li netko ima kakav isti slučaj, gdje god pročitam sve mame su uspjele svoju djecu prilagodit ispada da sam ja nesposobna i to me ubija. A sad mi stvarno ne treba toliko nerviranja i živciranja.
    Hvala.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a druga grupa, drugi vrtić?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lucina mama, meni se čini da se ona baš teško nosila s vrtićem, a ni teta nije uopće pomogla. nezamisliva mi je ta bešćutnost da dijete koje povraća otrgne od bake i da mu kantu i posjedne za stol. baš ružno.
    nije ni čudo da mala ima tako neugodan doživljaj vrtića. ta teta K je baš neka zločesta teta.

da sam na tvom mjestu ja je ne bih dala u vrtić odmah kad dođe nova beba. ili par mjeseci prije, u neki drugi vrtić ako je moguće, ili poslije. a možda ako joj se svidi teta u drugom vrtiću, naravno, ako postoji ta mogućnost, možda nakon prilagodbe i zavoli vrtić.

u svakom slučaju, ako imam bilo koju drugu mogućnost, ne bih je nikako slala kod tete K, opet.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala na odgovorima.
    Malo je gadno jer u našem mjestu nema drugi vrtić, nego tek u drugom gradu. Ovaj vrtić inaće ima dvije grupe mala i veća grupa, tako da je ne mogu stavit u dugu grupu, a ja to i ne odlučujem. Htjela sam da se dijete igra s drugom djecom, iako s tim nema problema lako se uklopi, neznam ni sama, još ću vidjet šta će biti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam iskustva s vrtićem, moje dijete čuva baka, ali gledam po sebi, ja sam bila dijete koje bi valjda umrlo od tuge i boli da su me roditelji ostavili u vrtiću. Moj savjet je ako smatraš da je vrtić tvome djetetu stvarno trauma, i da bi prilagodba bila jako teška, nemoj ju slati u vrtić. I sama veliš da ju ima tko čuvati, a i nova bebica stiže i to će biti velika promjena i recimo šok za veče dijete, pa mislim da nema smisla još i vrtić u cijeloj toj priči.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam za svoje dijete računala da će ići s 3. godine u vrtić, sad mi se i to čini prerano. Sve dok ima kvalitetno čuvanje doma, dok je zadovoljan on, mi roditelji, baka, vrtić ne dolazi u obzir.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovdje postoji poslije mala škola koja je godina prije škole znaći kad ima 6 god. (valjda), samo neznam hoće li to biti kasno, znate ono kad se previše ljudi upliće u život i daje 100 savjeta pa više neznaš što je pametno. Zato sam i javila se tu jer ovdje ste ipak žene i mame koje me razumiju.
    Hvala vam puno na odgovorima, bar netko razmišlja kao ja. Moram priznat da mi je malo lakše.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Ne voli tetu u vrtiću, kao ni vrtić

Citiraj Lucina mama prvotno napisa
    , svako jutro povraća, neće jesti, počela zamuckivat, nokte gristi, piškit u krevet i tako 3 mjeseca zaredom..
    ovo nije manipulacija
    ovo je najozbiljnija reakcija na preveliki stres
    ja ju ne bi upisivala u taj vrtić, pa da je besplatan, ma da mi plaćaju da je šaljem tamo

ta teta ... nemam riječi
    šta je uopće išla raditi ko teta ka nema niti malo empatije, suosječanja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovdje postoji poslije mala škola koja je godina prije škole znaći kad ima 6 god. (valjda), samo neznam hoće li to biti kasno, .
    kasno za što?

neka djeca se ranije socijaliziraju, neka kasnije
    ja sam išla u vrtić, ali prvu potrebu za društvom sam osjetila tek u 7. osnovne, nakon toga mi je najteže bilo u kući, mogla sam po čitave dane šetkakti se okolo, brbljati sa frendicama, izlaziti .....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Inaće kod razgovora s drugim roditeljima svi se sjećaju da je ta teta uvijek bila trn u oko kod svakoga, ono kao ma da ona je dosta gruba ali zna ona svoj posao, pa nek ona zna svoj posao ali ne preko psihe moje kćeri, a najgore od svega što joj je prošle godine umro muž, gdje je bila svega 2 tjedna na bolovanju i došla radit, ma katastrofa, ne znam zašto ne stavljaju malo mlađe ljude da rade u vrtićima. svaka čast iznimkama ali eto.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne zna ona raditi svoj posao,
    možda je znala prije 300 godina kad je bilo normalno kažnjavati djecu i na druge načine i zbog najmanje sitnice

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Ne voli tetu u vrtiću, kao ni vrtić

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    , svako jutro povraća, neće jesti, počela zamuckivat, nokte gristi, piškit u krevet i tako 3 mjeseca zaredom..
    ovo nije manipulacija
    ovo je najozbiljnija reakcija na preveliki stres
    ja ju ne bi upisivala u taj vrtić, pa da je besplatan, ma da mi plaćaju da je šaljem tamo

ta teta ... nemam riječi
    šta je uopće išla raditi ko teta ka nema niti malo empatije, suosječanja
    xx

da i ja bih sa ravnateljicom porazgovarala o toj teti.
    jer ona definitivno ne zna svoj posao.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad sam došla kod ravnateljice da vidim što ću dalje dali da zamrznem na 3 mjeseca ili da ju ispišem ravnateljici je bilo najvažnije pitanje koje je ponavljala 10 puta : A dali ste platili sve dane što je vaša kćer tu provela??? Onda nakon svega je bilo njni monolog kako moja kćer ima problema s autoritetom, ona se neće poslje ukolopit u školi itd itd, ma da ju maznem šakom u glavu, tako su mi se zgadile da je to strašno. Prije je moja kćer bila divna krasna, a sad ima problema, moja kćer ima problema, ma daj. Nemaju nikakve podrške, eto njoj je bilo važno jesam li sve platila.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bjez iz tog vrtica glavom bez obzira. Daj ju u malu skolu sa 6 god ako ce htjet. Jer ovo sto ti pricas o toj teti i ravnateljici...
    Ja bi ih sve poslala na ljecenje!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A dali ste platili sve dane što je vaša kćer tu provela??? .
    ko da slusam ravnateljicu bivseg vrtica...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Takvi su manje više vrtići po manjim gradovima ili mjestima. Kod nas ima i gorih vrtića... srećom, ovaj u koji moja Rina ide nije tako loš, ali, moglo bi puno bolje....

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovdje postoji poslije mala škola koja je godina prije škole znaći kad ima 6 god. (valjda), samo neznam hoće li to biti kasno, znate ono kad se previše ljudi upliće u život i daje 100 savjeta.
    Rodom sam iz malog mijesta i nisam išla u vrtić nego samo u malu školu (baš si mi probudila sjećanja...eh...)...i stvarno mislim da nisam ništa izgubila zato što nisam išla u vrtić, stvarno...a daleko od toga da se nisam ukoplila u školu, društvo, bla, bla, bla....dapače

Uglavnom, shvaćam što proživljavaš jer sam i ja s Janom prošla tešku adaptaciju..od prve godine je u jaslicama i dan danas nekada zasuzi kada ide u vrtić (također grize noktiće...ali ne više konstantno...) i znam šta znači "zločesta" teta. Ali u našem slučaju uvijek je jedna bila "bad guy"!
    I sada, ta "bad"teta je na bolovanju (također je pred penzijom), na zamjenu došla jedna simpatična mlada teta a Jan se potpuno preporodio!!!

Savjet...hm...ako se malecka toliko mučila a nemaš dugi vrtić u blizini..i imaš pomoć "sa strane"...neka ostane doma još tu godinu-dvije...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

OOO draga, ja te razumijem. Već sam pisala o tome na forumu. Mi smo gotovo u istoj situaciji osim što nisam čekala da dođe do povraćanja i svega što ste vi prošle nego sam ju ostavila doma. Kad ju vidim tako sretnu, veselu i vrckavu ne pada mi na pamet da dozvolim niti jednoj teti niti vrtiću na svijetu da to uništi.

Imam svakakvih komentara na tu temu, ali nije me briga. Jedino ćemo ju mi (roditelji) voljeti beskrajno to neće biti niti teta u vrtiću niti učiteljica u školi, a niti šef na poslu i zbog toga ću se postaviti na glavu ako treba da mi dijete bude sretno!

Što se socijalizacije i sveg ostalog tiče - niti ja nisam išla u vrtić, pa ne mogu baš reći da sam neki a socijalan tip, upravo suprotno.

A autoriteti.... da s respektom, ali ne pod svaku cijenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •