Citiraj Elly prvotno napisa
Koliko novaca sam u zadnje vrijeme potrosila u vrt

Ne mogu si pomoci, jednostavno me nesto vuce k agrarijama
Stalno kupujem dodatnu opremu (lopaticu i grabljice za pljevidbu i sadnju (iako ih vec imam, no ove su kao za E), skare za rezanje trave (iako imam onu rucnu kosilicu koja fino radi posao, ali eto, ovo je kao za rubove), dokupila sam sadnice geranijuma (i zajedno sa mojima koji su prezimili u 'zimskom vrtu' smjestila ih na balkone), a na sjeme i lukovice sam doslovce poludjela.

Uglavnom, cekaju me: lukovice bijele gladiole, sjeme canne indice, oleandera (bijeli, zuti, roza) i sjeme lovora.

Molim upute za sve navedeno (osim gladiola): kako se sad ponasati s tim sjemenom od kane, citala sam nesto o zarezivanju, je li sad kasno pokusati uzgojiti sadnice od njih, na kakvo mjesto posaditi?
Moja mama kaze da joj nikako nisu uspijevale, pa da ispravimo njenu gresku.
Kako uzgojiti sjeme oleandera i lovora?

Jednostavnije bi mi bilo da sam kupila gotovu sadnicu, no E mi je fascinirana samim procesom sadjenja, nicanja, veseli se svakom novom listicu, pa joj ne zelim oduzeti to zadovoljstvo.

I ako je netko negdje vidio hortenzije ispod 150 Kn/kom , nek' mi javi. :klanj:
hortenzije probaj naci u MBM-u, ako ima kod nas, bice i kod vas ima i u Merkuru.
a canna: ja sam turpijom pa nozicem dobro nacela svaku od sjemenki, jako su tvrde. nakon toga sam ih - potpuno neplanirano - drzala u vlazi, zaboravila ih posaditi. kad nisu pokazale klicu nakon toga bila sam ih otpisala i odlucila posijati u saksiju cisto da ne prigovaram sama sebi sto nisam. i gle cuda, 7 dana kasnije krenule su klijati! dakle, ako je meni uspjelo, onda ce i tebi
Marta, Vjesticice, racunajte na sjemenke na jesen

a o novcima necemo