Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Veza između dojenja i mamine stolice??!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Veza između dojenja i mamine stolice??!!

Drage moje kao što sam već napisala moja curka je danas stara 17 dana i dojenje nam ide super :D na obostrano zadovoljstvo .
    Imam pitanje, a tiče se moje stolice koja je neredovita i imam je svaki 3. dan ( :shock: ), te imam bolove po trbuhu (crijeva) koji su neodređeni... Čula sam da kod žena koje doje stolica nemora biti svakog dana, kakva su Vaša iskustva?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To se odnosi na bebe, koliko ja znam

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a ja sam čula da to nema puno veze s dojenjem, nego sa porodom i oporavkom, da treba vremena da sve dođe na svoje mjesto i vrati u normalu.
    a moguće je i da ne uzimaš dovoljno tekućine, da ti sve "ode" u mlijeko pa je i stolica tvrđa.

ma ja ti tu nisam stručna, valjda će netko iskusniji odgovorit.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Papaj kompot od šljiva i jabuka

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni izrazito dobro pomažu mljevene sjemenke lana. Od toga mi i bebač dobije stolicu, ukoliko je koji dan nije imao.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Budući da je ovo ipak problem odrasle osobe i nema izravne veze s dojenjem, prebacujem na Zdravlje odraslih.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa
    a ja sam čula da to nema puno veze s dojenjem, nego sa porodom i oporavkom, da treba vremena da sve dođe na svoje mjesto i vrati u normalu.
    Nažalost, nemam iskustva s dojenjem, ali su mi se isti problemi pojavili nakon laparoskopije (endometr. cista na jajniku i priraslice po crijevima), a osobito nakon zadnje dvije kiretaže dok sam pila ergometrin. Proktolog rekao je da je sve o.k. (što se njihove domene tiče), a ginekolog da je to tako kad se stvari vraćaju u normalu (grčenja organa, pasaža crijeva, sve je kao povezano), dakle nakon samo 9 tjedana trudnoće, a mogu misliti nako 9 mjeseci. Meni je prošlo oko 3 tjedna nakon kiretaže pa pretpostavljam da će i tebi uskoro.
    Usput, u probiotike umiješam mješavinu lanenih sjemenki, šljiva, datulja i pšeničnih klica (u DM-u, Schneekoppe) pa ide lakše.
    Sretno i neka se što prije stvari vrate na svoje mjesto!

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja san imala 4mj problema sa stolicon.
    Po pet dana ne bi išla a uzrok tome je bija CR a ne dojenje.
    Moj savjet ti je da piješ na tašte kamilicu ako je ikako moguće da kupiš cvit pa njega kuvaš.
    Ako ne onda normalne kesice. Dobro zašećeri i provaj isto to sa ugrijanim Donatom.
    Mene je kamilica spasila a rodila san u lito kad smo imali i smokve i šljive i to domaće pa mi nisu pomogle. I još san nakon njih pila vruću vodu.
    Pa ništa.
    Možda će ti pomoći.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čini se da se događa iza poroda, carskog ili kiretaže (i laparoskopskih operacija jajnika i abdomena). Ugrijani Donat i meni pomaže (mada su bolovi uvijek s vremena na vrijeme tu).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam problema s tvrdom stolicom od poroda, a prošlo je već 16 mj. i mislim da ima puno veze s dojenjem. Jednostavno treba piti puuuuuno više vode, a ja to često zaboravim, pogotovo kad sam na poslu. Čim manje vode, tvrđa je stolica, a dojenjem ode puno tekućine.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure moje drage, probala sam i Donat, i kamilicu, i laneno sjeme, i jogurte svih vrsta, i suhe šljive, i smokve, i kompote svake vrste, i jedem kuhanu hranu (bez čokolade i sl. ), i ne pomaže...
    Bojim se uzimati sredstva za čišćenje crijeva da bebačica ne dobi proljev (kad uzmem Dulcolax tbl. onda jadna ima grčeve ), meni je stolica sama od sebe svaka 3-4 dana, nije pretvrda ali me poslije pražnjenja bole crijeva cijeli dan... Nakon prvog poroda nisam imala takvih problema...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

winnerica, suosjećam, ni meni ništa od toga ne pomaže (zapravo kratko vrijeme mi je bio dobar Portalak sirup, ali pretpostavljam da ni njega ne bi smjela dok dojiš, zbog grčeva, na uputstvu mislim da piše da ga mogu uzimati trudnice i dojilje no :/ ).
    Svakako puno vode piti, kako reče Sirius.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

winerica znam kako ti je ali nemoj odustat.
    Moraš je nekako pokrenut. Ne možeš odustat nekon četiri dana.
    Pa i antibiotiku triba dva do tri dana da djeluje.
    Budi ustrajna i kombiniraj više stvari odjednom.
    Ugrijani Donat na tašte svako jutro, pa šljive, pa malo lanenih sjmenki pa smokvu...I naravno puno vode.
    Meni je uspilo a virujen da će i tebi

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Curice moje, hvala vam za podršku i savjete, mene je najviše strah gotovo svega vezanog uz crijeva i probavu jer mi je otac umro od raka crijeva, pa sam lagano u oprezu... Inače, nisam odustala od ničeg gore navedenog, već sve pokušavam već skoro 3 tjedna i ... :/ .
    Najgadnija stvar koja mi se dogodi je bol u crijevima, to mi je fakat ono...

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

winnerice nemoj dopustit da te crne misli obuzmu.
    To je najgore šta sebi možeš napravit jer nam se onda psihički počinju događat stvari kojih nema.
    Gle ja nisan dr. ali moja susjeda radi na kirurgiji i ona kaže da rak ne boli.
    Da je to zapravo ono loše.
    Ja san svoju probavu 4mj pokušala dovesti u red.
    Nisan išla na wc, krvarila san i isto imala bolove pa se hvala Bogu sve izreguliralo.
    3tj ti je možda premalo. Nastavi dalje s laganom prehranom a ako te previše strah otiđi do dr., pa možda da izvadiš krv...
    U svakom slučaju, ja mislin da je s tobon sve ok

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa
    Curice moje, hvala vam za podršku i savjete, mene je najviše strah gotovo svega vezanog uz crijeva i probavu jer mi je otac umro od raka crijeva, pa sam lagano u oprezu... Inače, nisam odustala od ničeg gore navedenog, već sve pokušavam već skoro 3 tjedna i ... :/ .
    Najgadnija stvar koja mi se dogodi je bol u crijevima, to mi je fakat on.o..
    Zbog takve obiteljske anamneze sam i ja nakon godinu dana problema otrcala na Rebro zbog eventualne kolonoskopije (padali su mi na pamet polipi, unutarnji hemoroidi, svasta nesto), ali me mladi doktor koji me primio razuvjerio (obavio samo rektalni pregled) rekavsi da kolonoskopija nema svrhe, premlada sam za to, mozda za koju godinu, nakon sto rodim (i to samo zato sto otac ima problema s polipima i iza njega je nekoliko zahvata).
    Nekako sam se umirila poslije toga.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kad smo kod kolonoskopije, ja san je radila sa 14 godina.
    Našli su samo unutarnje hemeroide.
    Inače i mi u obitelji imamo genetski problema sa crijevima pa se i ja moran pripazit :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Već s 14, babel, uh . Teško si i sad to mogu zamisliti (a nisam mimoza, češće se viđam s doktorima nego s nekim prijateljicama ). Da, tu ima ulogu genetika, ali uz neke zdrave prehrambene navike i redovitu kontrolu (hvala bogu, na vrijeme smo informirane), mislim da nema mjesta strahu od najgoreg.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da grozno mi je bilo
    Poznavali smo kirurga koji mi je to radija pa su moji zbog njegovog mišljenja da bi taj pregled valjalo napravit i pristali.
    Isto problemi sa probavon, bol u trbuhu i stalni grčevi.
    Meni je tada pomoga dr. u Ljubuškom.
    Da mi je travu i homeopatske kuglice.
    I bolovi prestali.
    Taj isti dr. mi je pomoga i sa stalnim upalama mjehura i kamencima u desnom bubregu.
    Na litre čajeva san popila i evo ne boli me više ništa.
    Prvi napadaj san imala sa 19, prije 6god :/
    Vidi mene ja se jadan!
    Otišla san malo off, ispričavam se

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

babel

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam postala pravi Jeremija poslije poroda, evo danas svečano objavljujem da osim što nemam spontane stolice nemam niti osjećaj kad trebam ići mokriti, tako da pikim kad se sjetim :/ da već dugo nisam (sam bog pa "ventili" drže i ne curi mi po nogama )... Kod mene se sve poremetilo...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uh, a da se ipak posavjetuješ bar s dr. opće prakse. Znam da je teško uz bebu, stolica još nekako, ali nije dobro ako ne mokriš redovno.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa
    Ja sam postala pravi Jeremija poslije poroda, evo danas svečano objavljujem da osim što nemam spontane stolice nemam niti osjećaj kad trebam ići mokriti, tako da pikim kad se sjetim :/ da već dugo nisam (sam bog pa "ventili" drže i ne curi mi po nogama )... Kod mene se sve poremetilo...
    draga ja zbog velike bebe nakon poroda sam mokrila 2tj na kateter uz injekcije prostagmina jer nisam osjećala mjehur.. muke po pišanju trajale su dobrih 6mj nakon poroda, morala sam se naprezati svaki put, ma muka živa..
    Dr opće prakse mi je rekao da će proći jer su eto malo popustili mišići nakon poroda žao mi je šta nisam otišla na daljnje pretrage pa bi ti ih preporučila.

babel , zna ona zašto

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da, ja znam šta je ivana b prošla, oporavak teži od CR.
    Može biti da su ti popustili mišići kako cure kažu i ja bi ih poslušala i otišla kod dr. opće prakse čisto da te umiri. Ili imaš li nekog, možda patronažnu da te posavjetuje?
    Nadan se da nije ništa
    Javi nam šta je na kraju ako odeš kod dr.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U trudnoci mi stolica bila sasvim normalna, ali tijekom dojenja- stalna drama, bolna, tvrda, ko kamenje (na svu srecu redovita). Očito falilo mi tekucine, ali nisam nista uspjela bitno popraviti dok nisam prestala redovito dojiti.
    Proci ce.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    U trudnoci mi stolica bila sasvim normalna, ali tijekom dojenja- stalna drama, bolna, tvrda, ko kamenje (na svu srecu redovita). Očito falilo mi tekucine, ali nisam nista uspjela bitno popraviti dok nisam prestala redovito dojiti.
    Proci ce.
    Meni je takva, evo, opet mjesec dana nakon kiretaže, bez obzira na količinu vode (a pijem sigurno 1,5 l dnevno) i ne znam što bih više napravila. Koje mučenje

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ajme kako sam sretna da sam našla ovu stranicu...inače, oduvijek sam imala brz metabolizam i mekšu stolicu više puta dnevno...u trudnoći je nastavila biti takva...dakle, za mene normalna...sva sreća jer sam godinu prije poroda operirala unutarnje hemoroide s kojima sam godinama muku mučila...i rodila ja carskim rezom, stolica krenula normalno ko i uvijek ali nakon mjesec ipo opstipacija, pa svakih 4,5 dana novi zatvor, metabolizam i dalje brz ali stolica tvrda i žilava...krvarenje na vidiku, panika me ulovila da nisam opet hemoroide ili nešto gore dobila...i evo sada je skoro 4mj od poroda i ja se i dalje mučim sa tvrdom stolicom...jučer sam stiskala tako da sam mislila da ću pasti u nesvjest ali morala sam to izaciti...

i čitajući ovu temu zaključila sam da je stvarno tekućina u pitanju...prvih mjesec ipo nije bilo problema (i sva sreća da nije jer ko bi se napinjao sa friškim rezom) zato jer sam lokala abnormalne količine vode...uglavnom sam ležala i bila žedna non-stop...mama i muž su mi samo donosili vodu ili malu na podoj kad sam živnula, kad se život vratio u normalu smanjila sam pijenje...i dalje pijem dosta ali sigurno duplo manje nego prije...očito sve odlazi u mlijeko a za omekšavanje stolice ne ostaje dovoljno...
    želim reći vikki da je litra ipo vode ništa ako čovjek doji...ja ovako popijem po 2l, a prvih mjesec ipo sam pila i oko 3, 3 ipo...ništa, bacam se na mlaki donat ujutro i na uvijek spremnu bocu vode kraj sebe...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

za mene je dojenje imalo laksativni učinak. i nakon poroda (ako izuzmemo prva dva mjeseca muke) konačno imam redovnu stolicu, doslovno prvi puta u zivotu

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mislim da će ti to proći čim se počneš više kretati, a ja sam i nekako podsjesno zadržavala stolicu zbog šavova... Kad su šavovi otpali, stolica se regulirala.
    Lanene sjemenke treba navečer namočiti u vodi, ujutro postano onako sluzave i sve to treba pojesti. To je meni pomagalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •