-
novi kuhinjski stolci
tražila, nisam našla. ako sam nešto fulala, spajajte.
naime, trebam pomoć (apri? :smajlićkojilijepomoli: )
ovako, kuhinja je od boravka odvojena šankom i crvene je boje, a odmah kraj šanka je stol, okrugli, drveni, boja je ona tamno smeđa, mislim da se zove wenge. stolice koje trenutno imamo su iz starog stana, obične drvene iz ikee, ali svjetle. i neudobne su, i ne sviđaju mi se, ja bi nešto življe, u boji.
Stol ne bi mjenjala, ali i s njim treba nešto napravit jer je pretaman (bio je poklon i neću kupovat drugi). Bojati?
e da, obzirom da je to sve jedinstven prostor od 27 kvadrata, trebala bi spomenut da je kutna garnitura naranđasto - boja lososa - boja hrđe (ajme objašnjenja), a zavjese su nježno narančaste. parket je boje javora.
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/68156009
ovakve su stolice
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/ca.../dining/10703/
stol je ko ovaj bjursta.
http://public.fotki.com/ivanack/boi/dsc08273.html
tu se vidi dio garniture, zavjese i poda.
pa sad pomozite, ja detaljnije od ovog ne mogu.
-
Meni se jako sviđa, a mislim da bi ti se jako dobro uklopilo da obojiš i stol i STOLICE u onu malo crvenkastu boju drveta. Da li znaš na koju boju mislim? Tj. više je narandžasta...
S obzirom da kažeš da su ti stolice neudobne, ja bih na tvom mjestu napravila od eko kože ili nekog materijala koji ti se sviđa jastučiće, ali koji su obavezno sa donje strane obloženi nekim materijalom da se ne kližu sa stolice...
Jastučići ne trebaju biti debeli, nego samo da ublaže "sjed" na stolici.
Mislim da bi ti ovo bila najjeftinija varijanta ako već želiš promijeniti boju stola.
Iako, možda da slikaš stol pa da vidimo?
Da npr. obojiš ipak samo stolice i staviš na njih na sjedalo presvlake u nekoj boji? Crvena, narandžasta, neka druga?
Meni se sviđa ustvari kada nije sve u stanu u istoj boji, tj. kada su i kuhinja i terpezarija i dnevni spojeni, ali boja namještaja ukazuje na različitost.
-
hvala maslačkica.
znam na koju boju misliš, takav mi je regal u dnevnom.
ni ja ne volim da je sve iste boje i ne bojim se boja i stvarno bi htjela da ova investicija bud što jeftinija jer mi je već muka od uređenja i troškova.
ovo s jastučićima je dobra ideja, ali i samim stolicama treba facelift jer su mi ovakve kakve jesu preružne...
vidim sad da sam divno objasnila za stol. znači, na linku ideš na table up to 6 i ovaj prvi stol kojeg pokaže je moj, okrugli, skoro crni
http://<br />
<a href="http://www.i...<br />
<br />
-
Meni boja stola je lijepa... možda kada se pogleda sve u cjelini, možda ti je pretaman ili preružan....
Ali, ako obojiš stolice u istu boju i presvučeš/staviš jastučiće, mislim da će biti lijepo. I na neki način "fizički" odvojiš terpezariju...nekim regalom, ako imaš mjesta...
Ili ako tepih staviš odgovarajući, bit će to ok...
Pa daj više slika da vidim... ili sama iskombiniraj.
I da ti kažem - meni su stolice jako lijepe, samo što su anemične... treba ih malo živnuti i to je to...
Ili čak možeš stol ostaviti ovakav kakav je, a stolice obojiš u neku boju skroz drugu da uklapaju ostatak prostora sa stolom...a opet da se slaže sa stolom... i to bi bila boja šućmuć...
Pojma nemam...
Nadam se da sam ti malo pomogla, ali mi se čini da je ovo najjeftinija varijanta (poslije one "zažmiritćuinijemebriga")
-
hmmmm... trpezariju ne mogu odvojiti, nema toliko mjesta.
ma i meni bi stolice nile ljepše da nisu ovakve, ni vrit ni mimo. stol je definitivno pretaman jer je pod skroz svetli i stan ima puno svjetla, pa je on ovakav šaka u oko i ne mogu zažmirit jer nakon skoro četiri godine frustracijab u podstanarstvu sam sama sebi rekla da više tako neću, a stol je poklon, dobar je i kvalitetan, samo mu je boja problem. možda da ga obojam u neku jaču boju, šta misliš? i koju?
tu se vidi malo kuhinje, stol je na lijevo.
http://public.fotki.com/ivanack/boi/dsc08283.html
evo i stol izbliza. vidiš da je odmah do crveni šank i nema nikakve mogućnosti da se bilo šta premješta.http://public.fotki.com/ivanack/boi/dsc08133.html
-
A kakva si sa bijelim stolom?
I onda možeš stolice obojiti u neku boju... crvenu kao kuhinja ili možeš obojiti svaku stolicu u svoju boju... 2 narandžaste i 2 crvene...
Pogledala sam slike, ali nisam našla niti jednu koja pokazuje stol i stolice...
Na jednoj slici koju sam vidjela ima slika stolice i nije joj boja kao što si pokazala na linku od ikee. Ona boja na slici se MENI JAKO sviđa... baš mi je lijepa, tebi nije?
Znači, po meni (a ja sam onako to savjetujem, nemam veze sa uređenjem prostora) imaš ovakve opcije:
- ofarbati stol prema stolicama, ako ti se sviđa boja, jer je meni lijepa
- ofarbati i stol i stolice u drvenu boju koja baca na crveno/narandžasto
- ofarbati stol u bijelo ili krem i stolice u boje druge neke (znaš ono u časopisima - pretvorite stolice vaše bake u nešto wow
)
- ofarbati stol i kupiti neke nove stolice, a ove prodati na burzi ili pokloniti
Mislim, ja da sam na tvom mjestu bi definitivno zadržala stolice, jer su meni lijepe, ofarbala bi ih i presvukla bi onaj dio na kojem se sjedi ili bi sašila neke jastuke ne jako debele nego samo da guza ne žulja na stolici. Nasloni mi se čine ok.
(za presvlačenje ima link Anite gdje je presvlačila kauč i mijenjala spužvu, pa ti on može pomoći)
i + svi se možete uključiti u projekat i da vam to bude eto nešto obiteljski...
i da, možda da pregledaš malo na netu namještaj ili onaj šabi šik ili kako se već zove??? i napraviš nešto posebno...
Mislim da se može, samo treba napraviti pripremu.
I da, mislim da se to farba isto kao što su dali savjet za ormar - šmirglanje, farbanje i možda lakiranje, ako želiš da bude sa sjajem...
Samo bi trebalo paziti na farbe i lak da su "jestivi" hahahhaha - znaš na šta mislim...
Eto, i baš me zanima šta ćeš
-
hvala draga na iscrpnim savjetima...
razmislit ću još, pa javim što sam odlučila
-
ja bi možda stol ofarbala u bijelu boju, a onda stolice "obukla" u neki materijal u boji (pa može čak i bljedo narančast, kakve su ti i zavjese), sviđa mi se ona tehnika kada namještaj izgleda kao da je zgreban, neznam kak se to zove
. Inače ti je prostor dosta svjetao i bijeli stol bi se po mom mišljenju fino uklopio.
-
-
možda boje da sam šutila.
Ne stvarno mislim da bi se bijela boja stola fino uklopila u vaš jedaći dio, podigla bi malo cjelokupni dojam ali ti vidi još pa odluči naravno sa TM. Ja osobno volim svijetle boje.
-
ma znaš da on meni popusti na kraju
ako ga budem bojala, mogla bi doć pomoć. makar dizanjem morala kad zaključim da sam nesposobna
-
Lijepo ću moliti slike PRIJE I POSLIJE i to:
- stol + stolice posebno
- stol + stolice u ambijentu
i to sve prije i poslije...
S poštovanjem!
Hvala!
-
Rekoh da vidim da li si se odlučila?
-
ja jesam, sad još moram natjerat mm da se odluči
znači, stol bojam u bijelo, a stolice svaku u svoju boju.
zamislila sam jednu lavandastu (ajme izraza), jednu modru, jednu zelenu i jednu.... :? žutu možda?
ja bi na stolu nešto i nacrtala ako do kraja poludim i stavila gore staklo za koje bi bilo dobro da nije staklo nego nekakva plastika, zbog djece...
eto, dala sam si oduška.
Komentar? Ideje? savjeti?
-
Žuta može!
Joj staklo na stolovima je baš održavati :/ - ja ga ne volim... + stalno se nešto mora paziti oko tog stakla.
Da li možeš nacrtati i prelakirati?
Slikice na sunce kada završiš!
-
Osoblje foruma
ne bih žutu.
ostani u polje - more spektru.
ne treba ti i sunce.
stavi ili dvije nijanse plave ili dvije nijanse zelene.
ili dvije nijanse lavande, svijetlu i tamnu ljubičastu.
-
a sliku na stolu bi svakako i polakirala, ali me muči "perivost" i "jestivost" tih boja i laka... dal moram naglasit da je za kuhinjski stol, mislim, dal postoje neke posebne boje? ako ne, onda mora ići staklo...
ova sa dvije nijanse boje za stolice mi se jako sviđa.
sad čekam da još malo zatopli, pa da mogu farbat vani.
Bit ćete obavješteni o toku radova.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma