Poštovana,
Za Vijesti RTL-a pripremam temu o cjepljenju male djece, odnosno cjepivima MOPARU i PRIORIX, koja već godinama izazivaju polemike i nedoumice kod roditelja.
Forumi su puni upita roditelja da li uopće cijepiti dijete i kojim cjepivima, puni su i straha od mogućih nuspojava.
Osim roditelja zbunjeni su i mnogi liječnici, a čini mi se da su mnogi ne samo zbunjeni, već i pod pritiskom raznih farmaceutskih i drugih lobija.
Zbog svega toga, voljela bih da ipak dobijem prave odgovore jer su oni važni za mnogu djecu.
Imam i nekoliko informacija da su roditeljima njihovi pedijatri savjetovali da odgode cijepljenje MOPARU-om, s obrazloženjem da je bolje još malo pričekati jer je moguće da se to cjepivo ukine…
Molim Vas da mi pokušate naći nekog roditelja koji je zbunjen (kao i ja) pa ne zna da li na kraju cijepiti ili ne svoje dijete, ili nekog tko je cjepio, bilo MOPARu-om ili PROPRIX-om, pa da kaže svoje iskustvo…
Svejedno, nemam neku tezu koju treba potvrditi, već samo želim izazvati reakcije i da mi netko objasni zašto su roditelji zbunjeni i uplašeni, pedijatri potiho daju savjete, veći dio komentara ide protiv MOPARU-a, ali u međuvremenu su stigla i istraživanja njemačkog instituta koji je objavio da i PRIORIX može imati opasne popratne reakcije, između ostalog ne isključuje i neke smrtne slučajeve. Sve to dodatno zbunjuje. HZJZ ne želi baš komentirati svoju listu, pa mi se čini da je tu sve nekako zakukuljeno i zamumuljeno…
Ako neki roditelj hoće, možemo mu osigurati i skriveni identitet (znači snimanje s leđa i da ne objavljujemo osobne podatke).
Unaprijed zahvaljujem na suradnji,
Srdačan pozdrav
Ps, molim roditelje neka skupe malo hrabrosti, inače se ništa neće promijeniti!
Ana Bulić
Journalist/Reporter
RTL Televizija
10000 Zagreb, Hrvatska
T: +385 1 3660 205
M: +385 91 4825 981
F: +385 1 3660 209
E-mail:
Ana.Bulic@rtl.hr
Web:
www.rtl.hr