Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: povrat poreza na porodilnjnom, ali za honorar

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno povrat poreza na porodilnjnom, ali za honorar

Dakle, imam stalni posao, i honorarni. 2007 u 12mj. sam otišla na održavanje trudnoće, a od travnja 2008 sam na porodiljnom, ali sam još u sjećnju i veljači honoračila malo, koliko sam mogla. Naravno sve je uredno plaćeno i vođeno. Pa me zanima, obzirom na to da sam bila na komploikacijama, i ipak honorarčila da li ima smisla raditi prijavu ili ne. Puno hvala

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ako je riječ o autorskom honoraru (temeljem ugovora o autorskom djelu), isplati se podnijeti prijavu, jer iznos vraćanja poreza na autorske honorare nije zanemariv, naprotiv.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jes, autorski je, al neka sića, samo sam mislila da ne bi imala problema obzrom da sam bila na komplikacijama i honorarčila 8)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj thora prvotno napisa
    Jes, autorski je, al neka sića, samo sam mislila da ne bi imala problema obzrom da sam bila na komplikacijama i honorarčila 8)
    Da je riječ o ugovoru o djelu, bio bi problem. No, temeljem ugovora o autorskom djelu zakon dozvoljava raditi za vrijeme porodnog dopusta (osobno iskustvo i pravno provjereno ). Iznos povrata je popriličan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

P.S. Jesi li autorke honorare primila za vrijeme tzv. trudničkog bolovanja ili za vrijeme porodnog dopusta? Naime, razlika postoji: tijekom trudničkog bolovanja (koje je bolovanje kao i svako drugo) ne bi smjela nigdje drugdje privređivati, ali za vrijeme porodnog dopusta da.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

OT, Asteroid, ajd malo pojasni to o radu preko autorskog/ugovora o djelu za vrijeme rodiljnog dopusta...

ja planiram raditi uskoro nešto sitno preko ugovora o djelu pa da ne bih imala problema

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sorry, već sam pronašla odgovor - može...

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uf, uf, radila sam za vrijeme održavanja trudnoće, i naravno da sam sve već predala. Al kaj je sad tu, tu je :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •