Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Frižider s lijevim i desnim vratima - razdor u kući!

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Frižider s lijevim i desnim vratima - razdor u kući!

E ovako-
    uređujemo stan, lova kapa po malo, moja mama daje koliko može i sada da lovu za frižider.
    MM ode u Samsung, nađe frižider na sniženju koji s lijeve strane ima smrzavanje i proizvodnju leda (koja zauzima pola smrzavanja) a s desne hladnjak i proizvodnju hladne vode (koja također zauzima pola vrata od hladnjaka).
    Meni se uopće ne sviđa iznutra smrzavanje, ima samo 3 malecke ladice i tri police vrlo plitke i male i izgleda mi da će sve sa njih padati što nije u kutijama, a nama gotovo ništa nije u kutijama (domaća hrana u vrećicama, kokice itd). Proizvodnja leda i hladne vode mi je potpuno nepotrebna, kao i kućni bar kojem će se samo strgati mala vrata s vanjske strane, a čini mi se da ne stanu normalne flaše mineralne od 1,5 l, nego vjerojatno samo alkohol koji ne koristimo.
    Uglavnom, čini mi se da je to frižider za partijanere i šminkere i da nema veze sa praktičnošću koja treba za nas petero.

Imal' netko iskustva od vrijednih domaćica s takvim frižiderom, kakav je za upotrebu?

Naime, mama me nagovara da im udovoljim (muškima u kući) a ja si mislim tko će meni udovoljavati slijedećih 10-ak godina kad ću se mučiti sa stavljanjem stvari u smrzavanje, strganim vratima od mini bara i poludjelom mašinom za led?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ak ti se ne sviđa - nemoj kupiti. veri simpl. ne kužim zašto bi ti nekom radila gušt, na uštrb POTREBE. helou??

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e kad sam glupacha dala MM lovu u ruke

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    e kad sam glupacha dala MM lovu u ruke
    i?

valjda imaš "argumente" kojima ćeš mu "objasniti" da to neće u kuću, i točka!

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa svi argumenti su tu u prvom postu, samo ih treba začinit odlučnošću i kogaćuubitakomislučajnodonesetetočudoukuinju

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto u kuhinju?

može do vrata, al može i spavat unutra

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je onaj tip američkih frižidera.... oni jako puno koriste tu frižidersku vodu i taj zamrzivač im je kao "priručni" - tako velikim obiteljima...
    Većinom imaju još jednu dodatnu šrkinju, pa onda samo ovaj koriste kao da im je bliže kuhinji.

E sada, zavisi koliko zamrzavaš...meni je šrkinja taman dovoljna, jer u ljeto zamrzavam za zimu sve i svašta..
    Taj zamrzivač nije baš neki veliki... a i ako ti treba veći frižider...hmmmm.... moraš onda potražiti neko drugo rješenje.
    A mužu uzmi pare!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja za dvije osobe imam zamrzivač od 200litara, i frižider od 300.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja za dvije osobe imam zamrzivač od 200litara, i frižider od 300.
    Pa ovo mi se čini ok i za njih, a njih ima 5 članova...
    A ovi "američki" mi se čine manji... ne znam...
    Meni ti ni jako usko izgledaju...
    I ono čudo za haldnu vodu zauzima skoro pola frižiderskih vrata...
    Meni su jako lijepi na izgled, ali mi nisu praktični za puno ljudi (ili malo ljudi koji vole imati pun frižider ili puno jesti... )

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E to je to, kad se njima sviiiiiđa kako izgleda (mrak) a ja grozna žena i majka gledam samo kako mi je praktičan.

Ja bih obični s hladnjakom gore i zamrzovačem dolje i bok, al onda ne bi izgledao kao srebrni ormar sa ekranom!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naime, mama me nagovara da im udovoljim (muškima u kući)
    kakva mama, takva kći?

ne kužim zakaj uopće raspravljaš o tome. ako si TI ODLUČILA da ti frižider ne paše iz funkcionalnih razloga (dakle realnih!) - neće se kupiti. the end

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda zato jer oni oboje mogu i smiju odlucivati? i ona i njm?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    mozda zato jer oni oboje mogu i smiju odlucivati? i ona i njm?
    baš... predlažem da mama jelena počne kupovati alat!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pri tom ne aludiram na to da se mama jelena ne kuži u alate , nego da recimo kupuje šrafncigere koji su pasent uz kutiju za alat. a takvi su npr. samo plosnati... nema veze kaj nema križnih, iako su svi šerafi takvi...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frizider mozda hoce ona cesce i vise koristiti ali nikako nije samo njen i niciji vise. u njemu su potrepstine za cijelu obitelj.

a i "ekskluzivne" potrepstine (depilatori, ulosci, baterijske busilice, podlosci za koljena ili casice za mjesecnicu) mogu se kupovati uz dogovor, zasto ne?

mozda necija obitelj i funkcionira po sustavu "ja tako kazem i amen" - moja sasvim sigurno ne :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super... možda bi i frižider na akumulator bio sasvim ok...

moja pretpostavka je: ako mama jelena gleda što je funkcionalno - znači da je ona pretežno organizirana na način da brine o namirnicama, i tome što im treba. i da to njoj otežava rad u kući (na neki način). i smatram da u tom dijelu treba imati glavnu riječ.

uostalom - napisala si da su unutra POTREPŠTINE ZA CIJELU OBITELJ, a njenom mužu je važan IZGLED. oš ti trpit zbog so called - demokracije? ja sigurno neću, pa dajem savjet na bazi svojih uvjerenja.

btw - isto tako (da imam muža) - ne bih mu birala alat u pevecu, ukoliko on želi hilticu, samo zato što je novac u mojim rukama.

kupovina čašica za mjesečnicu uz dogovor mi je :shock: ... sorry, moje mišljenje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam da se mogu kupovati uz dogovor. sto ti citas drugacije - stvarno nije moj problem.

uostalom, ne vidim nista zacudjujuceg da se o kupovini (dakle rashodima) u obitelji dogovaramo bas o svemu, ionako su i prihodi obitelji upravo to - obiteljski.

sto ce mama jelena napravit sa svojim suprugom i friziderom - njoj na volju i spretnost (), samo sam htjela reci da postoje obitelji u kojima funkcionira princip dogovora i da postoje podrucja na kojima netko ima jacu "tezinu" argumentacije - ali da ne postoje podrucja na kojima netko nema uopce prava glasa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja kupujem frižider pa sam usput otvorila i taj two-side, meni isto izgleda skučen, no vidi koliko je zapravo njegova zapremnina u odnosu na jednostruki
    a što se tiče točionika za vodu, mene to odbija jer si uvijek mislim, kako to oprati ? bojim se da uvijek ostane neki dio koji ne možeš izvaditi i pod tekućom vodom oprati

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a ja sam primijetila da frižider sa dvoja vrata redovno biraju frajeri, valjda se lože na điđe za proizvodnju leda i slično.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Treba mužu objasnit na fini način da to ne valja, tako da i on sam može doći do tog zaključka. Zapravo treba mu implementirati ideju tako da on pomisli da je njegova... I pohvalit ga za genijalnost kasnije .

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Objasni mužu da ta stvar ima prenizak WAF i kao takav ne može u kuću.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    a ja sam primijetila da frižider sa dvoja vrata redovno biraju frajeri, valjda se lože na điđe za proizvodnju leda i slično.
    Tako i moj brat, jedva ga je šogorica uspjela dovesti k pameti. A svi su osjetljivi na grlo u familiji, kad popiju čašu hladne vode iz pipe odmah završe na antibiotiku. I pomoglo je kad je vidio da u škrinju od frižidera ne stane frtalj odojka ili purica , ipak je radije odlučio udovoljiti guz... nego očima .

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo taj frižider s dvoje vrata. Isprva mi je bio strašan, no sad mi je nekako prirastao srcu (i stvarno stalno koristimo točionik za vodu).

Izabrao ga je MM naravno, ja popustila da ne ispadne da je moja uvijek zadnja. A i tako mu se veselio da bih pregrmila i gori frižider.

Uglavnom, hoću reći da je meni taj frižider sad odličan (ajde, malo pretjerujem, ali da sam zadovoljna s njim - jesam).

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Što je to WAF??

Ne ide onaj sistem da se on kao sam sjetio nečega a ja mu rekla potiho, a nisam ja tak pametna, mi smo oboje suptilni ko bikovi na crvenu krpu

Al nije ovo topic "kako odvratiti poludjelog muškarca od kupovanja tehničkih drangulija" nego jel ovaj frižider išta vrijedi.

Eto icyoh hvala!

Al kod mene je većinom MM-ova zadnja pa zato imam malo problema da mu popustim i kod frižidera (kao kod pločica, kade, pipe, kožne garniture (pa ne možemo imati mačku ) laminata...) Al nepopuštanjem riskiram dugotrajni nemir u obitelji jer moraš djetetu dat lizalicu, to se u biti na to svodi...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ničija ne treba biti zadnja, ni njegova ni tvoja već VAŠA! Tako da mu ti to utuviš u glavu da on misli kako je to zapravo njegova ideja. tako radi moja mama i sve štima.

a slažem se i sa sorcie!

ako si toliko protiv, onda morate pronaći KOMPROMIS! Nema moje, tvoje, mamino. mama živi s vama? ako ne, nema pravo glasa, bez obzira na lovu koju je dala!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a Jelena valjda najbolje zna kako kod njih funkcionira. ako nju ne boli da popusti mužu, a život joj je tako lakši, onda je to na neki način zajednička odluka.

inače, i meni su prekrasni ti frižideri, valjda imam viška muških hormona

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pa joe, u pravu si, mene ta ženska popustljivost uvijek malo "razbudi"

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma i mene, ali u slučaju ovakvog frižidera razumijem i muško viđenje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo jako zadovoljni upravo tim frižiderom.

Proizvodnja leda me veseli jer u onim klasičnim kutijicama mi se redovito dešavalo da nisu napunjene kad mi je trebala veća količina.

Zgodno je i kad netko od klinaca "zaradi čvrgu" (ne čvrgam ih ja nego ako se udare i slično) znaju si i sami u vrećicu za sekundu napuniti leda i "liječiti" ozljedu.

Na hladnu vodu, koja i nije jako hladna, navikli smo se svi i nikome ne smeta. Osim toga, voda prolazi i kod neki filter koji mijenjamo jednom do dva put godišnje, pa nemam dodatne brige s britama i sličnim napravama.

Onaj dio koji ti zoveš kućni bar mi koristimo za mlijeko i jako je zgodno što ne moraš otvarati cijeli frižider nego samo ta vratašca. Uz dosta dječice koja ih otvaraju non stop, nama traju već tri godine. U taj dio stane i boca od 1,5 (sad sam provjerila da mi je upravo i mineralna tamo) i još stavljamo npr. sokove ili boce s jogurtom.

Jako su mi zgodne ladice u desnoj strani tj. u hladnjaku. Imamo dvije velike i jednu plitku (10cm). Ove velike su praktične za povrće, a ova plitka za sireve i suhomesnate proizvode.

Slažem se s tobom da je s kokicama u zamrzivaču malo teže, hoće pasti, ali sad sam već navikla da ih uglavim. Prednost je opet što je sve pregledno.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sorry na oftopičarenju, ali
    Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    Al kod mene je većinom MM-ova zadnja
    MD bi bio presretan da je kod nas ponekad tak

Kaj se tiče frižidera, nemam nikakav pametan savjet, osim da frižider nikad nije prevelik.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Davore, jesi li ti mislio na ovo:
    Woman acceptance factor or "Wife Acceptance Factor", commonly used in discussions related to hi-fi and home theater equipment. The first known WAF reference was in a 1989 article about wives rebelling against "oversized loudspeakers"

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Yep. Upravo na to. Nema smisla da brak strada zbog komada pleha punjenog freonom.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a još ako nije ekološki...mislim freon...ili ako iscuri.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •