Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mjerenje tjelesne temperature

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Mjerenje tjelesne temperature

Sinoć sam svojoj curki mjerila temperaturu braunovim digitalnim toplomjerom (u guzi) i izmjerila 37,8 stupnjeva C. Jutros 36,6. Večeras opet 37,8. Imam li razloga za brigu? Nisam joj davala ništa za snižavanje temperature. I btw primjetila sam da mi živin toplomjer pokazuje višu temperaturu nego digitalni. Ima li tko sličnih iskustava?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Mjerenje tjelesne temperature

Citiraj Juls prvotno napisa
    Sinoć sam svojoj curki mjerila temperaturu braunovim digitalnim toplomjerom (u guzi) i izmjerila 37,8 stupnjeva C. Jutros 36,6. Večeras opet 37,8. Imam li razloga za brigu? Nisam joj davala ništa za snižavanje temperature. I btw primjetila sam da mi živin toplomjer pokazuje višu temperaturu nego digitalni. Ima li tko sličnih iskustava?
    Ja više vjerujem živinom nego digitalnom toplomjeru.
    Pedijatar mi rekao da temperaturu do 38.5 ne skidamo.
    Možda je neka virozica u pitanju kod vas.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne bi brinula ali bi pratila. Ni ja ne volim te digitalne, uopce mi nisu pouzdani.
    Najgora ikada kupnja, a nimalo jeftina, mi je bio mjerac temp. za uho - nikada nista s njim nismo mogli izmjeriti.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Potpisujem cure kad kazu da je zivin termometar mjerodavniji od digitalnog.
    Sto se tice rektalne temperature, ona je kod dojencadi uobicajena od 37.2. do 37.4 stupnja. Tako da je kod vas samo blago povisena. Da nisu mozda zubici?

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A možda i jesu zubići. Ali ja sam mjerila sa digitalnim toplomjerom. A ujutro temperatura bude za stupanj niža. Inače se normalno ponaša, ništa neuobičajeno. Koliko dugo živin toplomjer treba držat u guzi?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne dugo..oko minute. Uostalom sama ćeš vidjeti kad se živa prestane penjati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    A možda i jesu zubići. Ali ja sam mjerila sa digitalnim toplomjerom. A ujutro temperatura bude za stupanj niža. Inače se normalno ponaša, ništa neuobičajeno. Koliko dugo živin toplomjer treba držat u guzi?
    Drži se puno kraće nego kod mjerenja ispod pazuha. Gledaš u toplomjer i kad živa prestane rasti - gotovo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim da je normalno da je u poslijepodnevnim satima temperatura nešto viša.
    a u Klaićevoj su nam rekli da ni 37.9 nije povišena temperatura.
    38.0 jest.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •