Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Dječji doplatak...?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dječji doplatak...?

2008. godine 10 sam mjeseci primala rodiljnu naknadu, a 2 mjeseca svoju plaću (studeni i prosinac).
    Dragi ima plaću 2.300.
    Bismo li za 2008. imali pravo na dječji doplatak, s obzirom na samo moje 2 plaće? Ili se i rodiljna naknada računa kao prihod...?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Računa se isto kao prihod. Ako vam primanja ukupno ne prelaze mjesečno 1660 (ja mislim) po članu obitelji imate pravo na doplatak. Provjeri i požuri jer treba predati do 28.02. Treba ti njegova potvrda o primanjima, i tvoja koju podigneš u Jukićevoj (tamo di si išla za doznake za porodiljni.)

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sori, zaboravih - i tvojapotvrda za ta 2 mj. koja si radila.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čekaj malo, i zahtjev za dječji se podnosi do 28.2. (odnosno ove godine 2.3.)? Mislim da samo za POREZNU PRIJAVU postoji rok.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa
    Čekaj malo, i zahtjev za dječji se podnosi do 28.2. (odnosno ove godine 2.3.)? Mislim da samo za POREZNU PRIJAVU postoji rok.

da, da, do kraja drugog mjeseca podnosis zahtjev, porodiljna ti ulazi u prihode, i te tvoje dvije place i place od TM-a, ne smiju biti vise od 1660kn po clanu kucanstva

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Niš od toga, onda nam je mjesečni iznos po članu 1.767 dakle niš od dječjeg...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa
    dobro misliš.
    zahtjev za DD se može predati i nakon 28. (odnosno 2.3.) ali se onda ne radi o nastavnom primanju DD-a već DD počinje teći (ako zadovolji imovinski cenzus) od dana predaje.
    ovo do 28. se prvenstveno odnosi na nastavno korištenje DD-a, odnosno da ne bude prekida u isplatama.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Predala bih zahtjev za dječji doplatak, ali me zanima ako netko zna šta trebam priložiti, s obzirom na primanja od prošle godine koja ću navesti.

Dakle, prošle godine sam bila na produženom porodiljnom radi njege djeteta i dobivala naknadu 2000kn preko centra za soc. skrb do 30.04., 02.05.2008. sam počela raditi u novoj firmi, znači nakon prekida produljenog por. prekinula sam i radni odnos u staroj firmi i zaposlila se u novoj.
    U firmi su mi izdali potvrdu koju trebam priložiti za doplatak, a mene zanima šta sa periodom od 1-5mj 2008. kad sam primala naknadu, jel dovoljno rješenje centra o produljenom porodiljnom ( kada su mi ga odobrili ) na kojem se vidi iznos naknade i rješenje o prestanku prava na naknadu ili mi treba nekaj posebno od centra.
    S tim da sam naravno u to vrijeme dobivala dj.doplatak od 831kn na osnovu produljenog por. za njegu djeteta na koji sam imala pravo ( imaju svi koji su na tom produljenom ), pa si mislim da me već imaju u sistemu u hzzou.

mm je obrtnik pa ćemo priložiti i njegovu dokumentaciju-dobije potvrdu od općine o prihodima mislim, ali to on vodi brigu.

Jel treba još neke dokumente posebno, osobna, rodni list, domovnice itd?

I šta s tim naknadama od centra, kako se to prilaže?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moras otici u racunovodstvo svog CZSS da ti daju ispis naknada za pr.god. za DD.

osobna, rodni list, domovnice ne treba jer je to produzetak DD nego samo primanja

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znači bez obzira što sam primala doplatak samo do svibnja prošle godine, a ostatak godine nisam ( trebala sam podnijeti zahtjev nakon isteka produlj.por. za klasični dj.dopl., ali nisam ) ovo se smatra produljenjem?

A jel se ovo do 28.02. odnosi i na nas ili ja mogu to obaviti i dr. tjedan? Pošto, kažem, nisam prošlu baš čitavu god primala doplatak.

Jel to u centru dobijem odmah ili moram nazvati prije, pa doći kad mi kažu?

Sori na sto pitanja.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam u centru dobila odmah. nije to problem, samo ti isprintaju.

a nisi primala cijelu godinu? mislim da je svejedno produljenje, vec imaju sve te tvoje dokumente (domovnicu, rodni list i to) ali svejedno nazovi i pitaj. ne moras onda do kraja mj, odobrit ce ti od kad zaprime zahtjev.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    a nisi primala cijelu godinu?
    Pa da to sam zato i naglasila, jer sam ja imala pravo na tu vrstu dj.doplatka samo dok traje produženi porodiljni ( do godine i pol ), kad ti prestane to pravo moraš obavjestiti hzzo i automatski ti prestaje ta naknada od 830 kn doplatka i možeš obnoviti zahtjev za "klasični" doplatak, ali ja to tada nisam napravila.
    Ne znam jesam sad to dobro objasnila :/ ali tako je bilo.

Hvala za ove info, znači moram ići u računovodstvo, a ne kod svoje soc. radnice?
    Jel može to i mm umjesto mene?

Uglavnom, ako predam i u trećem mj treba mi isto sve kao i sada ili će mi trebati još koja potcrda od plaće iz 2009 ( za prvi, drugi mj )?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, ides u racunovodstvo svog CZSS. sigurno moze i TM to.

nece ti trebati iz 2009 nista za DD. sretno!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako su otac i majka u braku ali prijavljeni na različitim adresama, gleda li se onda plaća samo jednog ili oba roditelja?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jel mi mozete reci koji sve dokumenti idu za produljenje DD-a.i jel znate kak ide ak se kasni s papirima, jel prihvacaju il rade problem?hvala

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Obnovila sam zahtjev za dječiji doplatak,u veljači,poslala sve potrebno,
    ja koristim porodiljni za njegu djeteta a inače sam zaposlena,muž takođe radi.Sad mi traže POTVRDU POREZNE UPRAVE O OSTVARENIM DOHOCIMA ZA 2008 za nas oboje.Zašto mi to traže jer ništa se nije promjenilo,i još mi traže potvrdu centra za socijalnu skrbu o isplaćenim naknadama i gdje da izvadim tu povrdu iz CZSS .a
    UNAPRIJED HVALA.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Obnovila sam zahtjev za dječiji doplatak,u veljači,poslala sve potrebno,
    ja koristim porodiljni za njegu djeteta a inače sam zaposlena,muž takođe radi.Sad mi traže POTVRDU POREZNE UPRAVE O OSTVARENIM DOHOCIMA ZA 2008 za nas oboje.Zašto mi to traže jer ništa se nije promjenilo,i još mi traže potvrdu centra za socijalnu skrbu o isplaćenim naknadama i gdje da izvadim tu povrdu iz CZSS .a
    UNAPRIJED HVALA.
    neznan, ja sam donjela potvrdu od centra ali za drugo dijete. to izvadis u racunovodstvu CZSS.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

malena beba puno ti hvala to mi je nešto novo a klinci mi bolesni pa nisam mogla hodat od vrata do vrata.Puno mi je lakše kad znam gdje trebam neznam šta bih ja bez vas.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kada sjeda dječji doplatak? jel to ide svaki mjesec ili kako? predali smo zahtjev 26.2.2009. kada bi nam prvi put trebalo sjesti?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    kada sjeda dječji doplatak? jel to ide svaki mjesec ili kako? predali smo zahtjev 26.2.2009. kada bi nam prvi put trebalo sjesti?
    sjeda oko 20tog u mj. ako ste prvi put predali zahtjev mozda cete cekati koji mjesec ali cete dobiti zaostatke

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    sjeda oko 20tog u mj. ako ste prvi put predali zahtjev mozda cete cekati koji mjesec ali cete dobiti zaostatke
    mi smo tek sad predali za prvo dijete (i za drugo). dali to znači da ćemo dobiti i zaostatke za cijelu 2008. godinu? jer smo predali i sve što je trebalo od 2007. godine.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

za 2007 niste ni trebali predat nego samo 2008. Zaostatke dobijes samo od dana kad si predala zahtjev, nikako toliko unatrag.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

za 2007 niste ni trebali predat nego samo 2008. Zaostatke dobijes samo od dana kad si predala zahtjev, nikako toliko unatrag.
    za 2007 smo morali predati da bi valjda dobili zaostatke za prvo dijete koje je rođeno u 1. mjesecu 2008. a tek smo sad prvi put predali zahtjev za dječji doplatak i to za obadvoje. po tome mislim da bi možda trebali dobiti neke zaostatke samo za prvo dijete, ili se varam??

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

neznam to ali mislim da necete dobit zaostatke za prvo dijete, kazem ti, dobiva se od dana podnosenja zahtjeva (zasto niste predali zahtjev nakon sto je dijete rodjeno?).

zaostatke ces dobit ako npr. dd dobijes tek u lipnju onda ces dobit za veljacu, ozujak, travanj i svibanj skupa...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

neznam to ali mislim da necete dobit zaostatke za prvo dijete, kazem ti, dobiva se od dana podnosenja zahtjeva (zasto niste predali zahtjev nakon sto je dijete rodjeno?).

zaostatke ces dobit ako npr. dd dobijes tek u lipnju onda ces dobit za veljacu, ozujak, travanj i svibanj skupa...
    a stalno budemo budemo pa nikada.
    neznam. uopće mi nije jasno zašto smo onda morali predati i papire iz 2007. znam da je žena u mirovinskom nešto govorila uvezi prvog dijeteta ali se nemogu sjetiti o čemu se radilo.
    a hoće li prvo doći neko riješenje prije isplate? i ako da kada bi to trebalo doći? baš nemam pojma što se tiče tog dd

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rijesenje ces dobit, nekda dodje i poslije prve isplate.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nina, koliko ja zna zaostaci su se prije davali ali sad ne.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

neznam. vidjet ćemo. ja se sve nadam da ćemo dobiti još nešto za prošlu godinu mada sad polako sumnjam u to.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo stiglo nam je riješenje. izgleda da nećemo dobiti nikakve zaostatke za prošlu godinu. piše da počinje od 6.2.2009.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam isto dobila danas riješenje,ne mogu vjerovati da je DD samo 199,98kn , jel i vama tako malo?
    Nina,i ja sam morala predat dokumente i za starije dijete,i sve sam se nadala da cemo dobit zaostatke?
    Znaći sigurno je da se ne dobivaju?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj donna30 prvotno napisa
    Ja sam isto dobila danas riješenje,ne mogu vjerovati da je DD samo 199,98kn , jel i vama tako malo?
    Nina,i ja sam morala predat dokumente i za starije dijete,i sve sam se nadala da cemo dobit zaostatke?
    Znaći sigurno je da se ne dobivaju?
    je, meni je toliko za starije dijete, zalosno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A za mlađe?
    Meni je isto za oboje,baš žalosno.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mladje je dijete sa pp tako da dobiva uvecani dd (mislim 831kn)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi ćemo dobivati 299.34kn po djetetu. znači sveukupno 598.68kn. ja mislim da sve to ovisi o prihodima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dječji doplatak je jad i bijeda,da je državi stalo da ima više djece dali bi bar 1000 kuna po djetetu i naravno uveli veću kontrolu tko ima kakve prihode,sve se to zna samo se žmiri.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovako pitanje..
    do sad sam imala dd samo na tonca uvecan od 831 kn, imam ga i dalje, dok na ostalo dvoje nisam imala pravo.
    Sad kad mi je porodiljni pao na 2660 kn ulazim u prosjek primanja i mogu ostvarit djecji po 166 kn ja mislim za ostaloo dvoje te 500 kn bonus za trece djete.
    Al u nasoj drzavi se predaju primanja od prosle godine, pa me zanima dal mogu prelozit potvrdu da mi je pao porodiljni te da su primanja od mm ostala nepromjenjena i ostvariti to pravo ili kako?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pozdrav.
    Dali dijete koje ima astmu ima pravo na uvečani dječji doplatak?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •