Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: postupak potpomognute oplodnja a nismo oženjeni!

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno postupak potpomognute oplodnja a nismo oženjeni!

Ako zna tko točnu informaciju da li se može krenuti u postupak ako nisam udata, imamo pohranjenu spermu na VV jer mi je partner bio izložen kemoterapiji. Zanima me točnije za VV.

Da li se može krenuti s postupkom? Mislimo se ženiti 06.06. ali bi htjeli krenuti s time..

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nitko te ne pita za bračni status.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najbolje bi bilo da nazoves vv pa pitas. sretno!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Nitko te ne pita za bračni status.
    mene i mm pitali. on legenda falio u par godina

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

za prvog posjeta vv-u, sestra je ispunila nekakav upitnik temeljem mojih odgovora...neka od pitanja bila su; koliko dugo ste u braku, koliko dugo pokušavate ostati trudni, itd.
    mislim da činjenica što par nije vjenčan, nije prepreka za postupak, bitno je da žena ima partnera!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vjenčani list me u hrvatskoj nitko nije tražio, niti sam potpisivala kakvu izjavu da sam u braku.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nas su isto pitali kolko smo dugo u braku i kolko pokušavamo ostat trudni...

ali mislim da je bilo par cura u postupcima koje su spominjale dečke a ne muževe, pa onda vjerojatno nije bitno...

svima

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nas nitko nije pitao.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bila u postupku na vv,a živim sa dečkom,još nismo vjenčani.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nas na Sv.Duhu nitko nije ništa pitao :/

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Tabby prvotno napisa
    potpisujem

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam 17.02. bila na AIH i sa mnom je na VV ležala cura koja je isto bila na AIH i najvažnije od svega nije udana. Dakle možete krenuti. Mislim da vam nitko ne bi trebao raditi probleme

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To koliko dugo ste u braku pitaju vise zbog toga da se zna koliko dugo radite na bebi, nije uvjet da ste vjencani.Sretno draga tebi i tvom buducem muzicu.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Joj baš sam sretna šta su svi odgovori meni u korist...hvala vam...sutra idem kod svoje doktorice...hvala!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odmah mi je pao na pamet clanak a. tomića

http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...umna,152993.jl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja frendica je išla na VV (nije bila udana u to vrijeme) i nitko je nije ništa pitao dakle go go

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikakvih problema nemate nigdje u Hrvatskoj ako niste oženjeni! To uopće nije pitanje u MPO-u.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nikada nismo imali taj problem. Ono na što se potpisujemo piše...suprug...supruga..Ali te nitko ne traži vjenčani list mm i ja dva različita prezimena i to je ok. Kad si s nekim u ozbiljnoj vezi i ako već imaš godinica, počinješ svog partnera predstavljati sa moj suprug...
    Uglavnom, nema zapreka.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nismo vjenčani, bili smo u postupku na VV bez ikakvih problema (čak u vrijeme kad smo se prijavili nismo bili ni na istim adreama i nitko to nije ni komentirao, što mi se jaako svidjelo).
    Dr. me malo proziva jednim prezimenom, malo drugim, i njemu i nama je to zapravo svejedno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    Kad si s nekim u ozbiljnoj vezi i ako već imaš godinica, počinješ svog partnera predstavljati sa moj suprug...
    Upravo tako (pa i pišem na forumu MM jer mi blesavo čovjeka od XY godina (neugodno mi reći koliko ) nazivati moj dečko.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Jako ste me sve razveselile sutra krećem kod svoje doktorice po uputnicu i zovem VV jer nemam pojma od kuda da krenem!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma drži se samo i dalje nas obavjesti o daljnjim događajima

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Tabby prvotno napisa
    Ni nas a imamo razlicito prezime

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U Republici Hrvatskoj su bračna i izvanbračna zajednica izjednačene pred zakonom, tj. partneri u izvanbračnoj zajednici i djeca rođena u istoj imaju sva prava i obveze kao i bračni partneri i djeca rođena u braku.

Zato nema prepreke za postupak MPO kod para koji živi u izvanbračnoj zajednici, bez obzira bili i li ne bili prijavljeni na istoj adresi! (Moj ljubljeni je sve do neki dan bio stanovinik grada pod Marjanom!)

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sbonetic, obzirom da smo skoro cijelu priču slične i tu se podudaramo.
    Ni mi nismo bili oženjeni kada smo ušli u postupak i to uopće nije bio problem.
    Trk po muške smrzliće.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sbonetic-jel ima šta novo?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi smo jedan od nevjenčanih parova i nikad nismo imali nikakvih problema zbog toga. Prvi put kad smo došli na VV pitali su nas koliko smo u braku, vjerojatno po inerciji, jer većina je ipak vjenčana. Odgovorili smo da nismo u braku pa su onda pitali koliko smo u vezi i tako nam zapisali na povijesti bolesti. I to je otprilike bilo sve na tu temu.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

brak nije uvjet za postupak

u Mariboru mi je bilo smješno jer je moj muž morao potpisati neku izjavu da će eventualno začeto i rođeno dijete u postupku biti njegovo

jedino treba pripaziti na prezimena (da ne bi gospođu prozvali da dade doprinos u kabinici , a gospodina na punkciju, bilo je i takvih slučajeva )

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je jenom biolog nakon punkcije rekao...vidio sam vam supruga u čekaonici...A mm taj dan nije bio samnom (imali smo zamrznuto sjeme) Svašta je tu moglo biti, a možda bi se isplatilo

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dobar jutar svima, uz neizostavnu neskicu. Mene je dr na SD pitao automatski koliko muž i ja pokušavamo dobiti bebu. Rekoh , nismo u braku
    a dr "Oh, pa dobro nema veze,a kako to?".Toliko je bio simpatičan kako se zbunio. Objasnila sam mu sve što ga je zanimalo u vezi moje vanbračne zajednice i vremena utrošenog na bebu. S obzirom da sam sa svojim partnerom-suprugom punih 8 god. u vezi, a od toga dvije trečine i živimo skupa dr. je pitao pa kako to da niste ostali u drugom stanju.(i ja i suprug imamo podmladak i prijašnjih brakova,on dvoje ja jedno).Ma i to sam lijepo objasnila i rekla da nismo do prije dvije godine niti željeli bebu, a sad kada smo krenuli u "akciju"-ništa. Tada je moj šarmantni dr. dodao, "Odlično tu ja uskačem" ,pukla sam od smijeha. To mi je popravilo raspoloženje za sljedećih 2 tjedna. Taj razgovor sigurno neću brzo zaboraviti.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa
    Meni je jenom biolog nakon punkcije rekao...vidio sam vam supruga u čekaonici...A mm taj dan nije bio samnom (imali smo zamrznuto sjeme) Svašta je tu moglo biti, a možda bi se isplatilo
    Tiki-a,baš si me nasmijala.
    Mi smo se danas na poslu zezali jer ja imam sestru bez dečka,a jedan kolega nema curu,pa sam mu ja predložila da sa mojom sestrom ode na vikend u Zadar,umjesto mene(sestra dobila putovanje kao najbolji radnik na svom poslu),ali su moje cure na poslu dale drugačiji prijedlog.
    Moja sestra ode sa mm u Zadar,a moj kolega ostane da me pazi,i pomogne mi,ako mi slučajno ne uspije postupak,i na kraju svi sretni i zadovoljni:ja trudna,sestra vidjela Zadar,jedino neznam kaj sa mm i kolegom,jel bi i oni bili zadovoljni :/ ?

Malo smo se šalile i dobro nasmijale .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iberc, svašta bi mi iskemijale, samo da nam uspije (Šala mala, naravno)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U Madjarskoj su mi trazili vjencani list i to fotokopiju da predam uz ostala med dokumenta, a original na uvid. Buduci da nismo u braku, morali smo donijeti izjavu MM (ili da kazem mog partnera ovjerenu kod biljeznika da zivimo u vanbracnoj zajednici (jos nama u osobnim dokuemntima nije ni adresa ista), bez toga nisu htjeli da nas prime. I jos je isto tamo morao potpisati neki formular da je saglasan da bas ja upotijebim njegovu spermu. Milsim , primili su oni mene na prvi pregled i konsultacije, dali listu uvjeta, tj nalaza koje trebam donijeti gdje je i ta izjava bila pod obavezno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Mariboru se isto nešto potpisuje, bez obzira na brak,ne-brak, ako se dobro sjećam isto nekakve takve suglasnosti...

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

baš ste me nasmijale ,stvarno ima sitacija

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I u Pol. IVF mm kad donese svoj dio mora potpisati neku izjavu...niti ne znam što tamo piše...eto sad je mm naišao i kaže mi "nemam pojma", ali misli da je izjava o "vlasništvu nad materijalom". Kad smo već toliko puta bili, već smo i zaboravili što potpisujemo , a zapravo više nas i ne zanima.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo samo potpisali koliko su nam vratili,koliko je bilo zameta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa
    Ako zna tko točnu informaciju da li se može krenuti u postupak ako nisam udata, imamo pohranjenu spermu na VV jer mi je partner bio izložen kemoterapiji.
    Evo, ja bas imam pred sobom izjavu, odnosno Pristanak na lijecenje potpomognutom oplodnjom koju treba potpisati prije postupka na Odjelu za humanu reprodukciju, Rijeka. Potpisuju je, kako stoji, Pacijentica i Muz ili partner.

Dakle, ocito da je potpomognuta oplodnja moguca i za nevjencane parove.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Nismo vjenčani, bili smo u postupku na VV bez ikakvih problema (čak u vrijeme kad smo se prijavili nismo bili ni na istim adreama i nitko to nije ni komentirao, što mi se jaako svidjelo).
    Dr. me malo proziva jednim prezimenom, malo drugim, i njemu i nama je to zapravo svejedno.
    meni izgubili listu jer je na njoj pravo prezime tj oba a oni upisali smao muzevo i nikako me prozvati....
    netraze nista a to pitanje kolikos te u braku je vise stvar forme da nepitaju otkad ste u vezi ili otkad radite na bebi

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa

Evo, ja bas imam pred sobom izjavu, odnosno Pristanak na lijecenje potpomognutom oplodnjom koju treba potpisati prije postupka na Odjelu za humanu reprodukciju, Rijeka. Potpisuju je, kako stoji, Pacijentica i Muz ili partner.
    Ja sam potpisala nešto (čega se ne sjećam, prije punkcije ili transfera), a MM mi nije rekao da je išta potpisivao na VV.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •