Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Klasične čokoladne kuglice

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Klasične čokoladne kuglice

Danas sam ih pravila u pokusnoj verziji sa smanjenom količinom sastojaka i moram priznati da su odlične pa tko voli ....

KLASIČNE ČOKOLADNE KUGLICE
    Sastojci:
    150ml vrhnja za šlag s 36% mliječne masti (radila sam s Dukatovim)
    250g obične čokolade, sitno narezane
    25g neslanog maslaca, narezanog na kockice
    2 žlice likera (rum, brendi, liker od kave.... po želji)
    kakao prah za posipanje

1. Vrhnje stavite u malu posudu i ostavite da provrije. Maknite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    2. Premjestite u zdjelu i dolijte odabrani liker. Rashlađujte nekoliko sati ili preko noći da smjesa očvrsne.
    3. Veliki tanjur obilato pospipajte kakaom. Na svoj dlan položite žličicu čokoladne smjese, poklopite drugim dlanom i kružnim pokretima oblikujte kuglicu. Potom je uvaljajte u kakao. Da bi kuglice imale grublju teksturu, nemojte ih valjati između dlanova, već količinu smjese zagrabljenu žličicom spustite u kakao i umotajte je.
    4. kuglice položite u papirnate čašice ili od njih na tanjuru za posluživanje oblikujte piramidu. Čuvajte na hladnom mjestu ili u hladnjaku do dva dana prije posluživanja.
    Varijacija: Osnovnoj smjesi prije rashlađivanja dodajte 50g sitno narezanog korijena đumbira ili 1 žlicu praha za pripremu espresso kave koju ste otopili u 1 žlici kipuće vode.

Ja nisam pravila kuglice nego sam sipala smjesu u kalup prazne bombonjere pa sam dobila čokoladne bombone umjesto kuglica

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zvuči mmmm
    da li je taj maslac običan ili neki poseban (iako mislim da je svako maslo neslano)?

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je običan maslac, na onima koji su slani to piše uočljivo na ambalaži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •