da li netko ima ideju kamo bi mogli ići klinci 3. razreda osnovne škole sa sakupljenim novcem. 25 ih je u razredu i za sada imaju cca 730kn. sad ponovo organiziraju sajam, pa možda bude još koja stotina gore.
da li netko ima ideju kamo bi mogli ići klinci 3. razreda osnovne škole sa sakupljenim novcem. 25 ih je u razredu i za sada imaju cca 730kn. sad ponovo organiziraju sajam, pa možda bude još koja stotina gore.
za sve van zg treba platit prijevoz pa mislim da otpada za tu cifru, osim ako ce vlakom, npr u muzej pracovjeka
u zg paintball ili bowling
Posljednje uređivanje od ivarica : 17.03.2010. at 20:09 Razlog: slova, debeli prsti
Mi smo u školu dobili ponudu za posjetu Muzeju pračovjeka u Krapini. Sve skupa dođe 105 kn po učeniku. Možda nije loša ideja financirati dio putovanja od tog novca. Roditeljima je sigurno lakše nadoplatiti još svatko po 50 kuna, nego da moraju platiti puni iznos od 105 kn. ...samo ideja...![]()
Naravno, učiteljica (ili roditelji) se mogu snaći, pa se sami organizirati umjesto da se ide preko agencije. Karta Zg-Krapina košta 36,90 kn u jednom smjeru, s tim da HŽ ima popust za grupe... Obrok se može organizirati kao lunch paket koji bi škola organizirala od svojih sredstava (djeca taj dan ionako ne bi jela u školi). Na kraju bi to moglo doći i jeftinije od onoga što agencije nude.
To je tema za roditeljski, ali tamo treba doći s nekoliko gotovih prijedloga.
Kod moje djece je običaj da se s takvim sredstvima financiraju izleti (barem prijevoz) ili kazališne predstave. Ako se dobro sjećam, lani su tako financirali i zajedničke fotografije razreda.
Dobra ideja. I ja bi bila za taj izlet, ali ići javnim prijevozom sa đacima -. Barem je kod nas tako. 30 đaka voditi u vlak ili javni bus rijetko tko bi se u nižim razredima odlučio bez obzira što je puno povoljnije. To je velika odgovornost. Imala sam ja na jednom roditeljskom takav prijedlog jednog od roditelja i nije prošao Ostali se roditelji nisu složili, a ako se ne varam mislim da tako ni ne smijemo voditi djecu, barem za niže razrede. Ja bih za taj iznos umanjila cijenu izleta i već bi to roditeljima puno značilo, a može se platiti izlet djetetu čiji su roditelji teškog imovinskog stanja. ali naravno o tome bi odlučili na roditeljskom sastanku, nakon dogovora sa djecom Oni znaju biti jako kreativni u idejama kad ih se pita i uključi u organizaciju.
ja sam ustvari jedina koja sam digla ruku protiv prijedloga jedne mame da djeca idu u Habbyland. to je igraonica na 1500 m2 gdje djeca bez kontrole trče, skaču, nore i znoje se do te mjere da svakih pla sata moraju promijeniti majicu. kako se moj znoji i inače jako, a još tome je i asmatičar, protiv sam takvih zatvorenih prostora gdje se diže "dva kubika" prašine. naravno da me on (moje F) pogledao kao da nisam normalna kad sam se pobunila.
meni se ne čini loša ideja špilja Veternica. može se do nje javnim gradskim prijevozom za Gornji Stenjevec, nakon toga se laganom šetnjicom dođe do špilje. razgledavanje je za dijecu 15 kn i traje otprilike pola sata. vodić vam lijepo sve objasni. iznad špilje je dom na Glavici i do njega treba 20-ak min. tamo su klupice za poklopati nešto i iza su livadice za poigrati se s djecom i krenuti nazad. čak bi se i ponudila da idem sa učiteljicom da joj pomognem, jel sam sotala bez posla i doma sam. a i roditelji koji bi htjeli ići mogli bi pa bi to bilo jedno lijepo druženje sa djecom u prirodi.
Kod mog T u razredu skupljaju boce i za novce koje dobiju za njih financiraju svoje proslave - kod nas u školi je malo-malo neki dernek, pa im učiteljice kupe slatkiše i suho voće od tih novaca. išli su u školski muzej, pa su si od toga platili ulaznice i karte za uspinjaču. kad su išli u Muzej grada Zagreba..... nisu to sad neki iznosi, ali učiteljicama dobro dođe da ne moraju žicat roditelje svaki čas po pet kuna...
zašto bi uopće trebali od jednom potrošiti čitav iznos?
još jedna od mojih ideja posjet zoološkom vrtu (15kn ulaznica) + besplatni edukacijski program koji traje 45 minuta. mogu se odabrati programi zanimljivi djeci različitih godišta. za treći razred je to OVO.
nama je to dvije autobusne stanice s busom. naravno i tu bi ja uskočila kao pomoć učiteljici.
mozda bi bila dobra prilika da se djeci predstavi 5-6 prijedloga pa da oni izglasaju gdje ce potrositi svoje novce?
to su sad skoro pa desetogodisnjaci, druzba pere kvrzice
Moje je isto 3. razred i za mjesec dana idu vlakom u Ogulin. Ali ne obicnim vlakom, vec imaju u vlaku organizirano nekakvo predavanje i u Ogulinu isto tako. Ne znam vise, uciteljica nam je to samo spomenula, a reci ce nam vise kada dode vrijeme za to.
Ovo u zoo mi se cini jako dobra ideja!
Jedne godine je moj stariji sa razredom isao na izlet na Jarun. Za skupljene novce su kupili sokove i hranu i cijeli dan bili vani i igrali se. Kazu da im je bilo super!
Možda sam OT ali nama je razrednica rekla da im je zabranjeno organizirati izlete mimo agencija. Pretpostavljam da je to radi osiguranja tijekom putovanja?
Inače, super ideja da novac potroše na izlet.
X
Ali to se ne odnosi na izlete na koje npr. klinci mogu pješice (kod nas je to bio posjet zoološkom vrtu, 20 min pješice). Isto se tako može organizirati neki posjet kazalištu ili muzeju za koji ne treba prijevoz. Agencije se obavezno uključuju na veće stvari upravo zbog osiguranja. Imam o tome svoje mišljenje, ali nije tema... Kako god bilo, može se dio novaca podijeliti i za izlet (organiziran preko agencije) da roditelji plate manje.
Ne mogu se samostalno organizirati izleti , ali može pod drugim nazivom - terenska nastava.
Dođe na isto , samo puno jeftinije.
Pa kaj terenska nastava ne ide na teret lokalne samouprave? (Isprika na oftopičarenju)
Ili smo mi u Zagrebu razmaženi? Ponekad mi se čini da stvarno neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, koje drugima nisu dostupne. Dosta sam puta primijetila da nam vrtić/jaslice košta manje, da djeca idu organiizirano u Grad Mladih na terensku (predškolci) za 0 kuna i tako dalje.... Vrijedi i za školsku djecu. Moj stariji bio je pet dana na Sljemenu nedavno, koštalo nas je 0 kn. Potrošio je "čak" 20 kn u tih nekoliko dana.
Meni se čini da nije sve plaćeno, već sufinancirano, plaća se dio svakako
nema zamjerke na offtopičarenju, jel eto svašta se može saznati! nisam znala da ne smiju sami organizirati izlete, ni kad se do njih može javnim gradskim prijevozom. niš nam učka nije o tome rekla. još se ne zna kam se ide, ali izgleda da će biti veternica. planirano je ići u subotu, pa me baš sad zanima odgovor na ivaričino pitanje. sad su na uskršnjem sajmu zaradili još 500-600 kn pa zajedno imaju oko 1300. grad mladih se splaća 100 kn (sad je bila moja I), a ostalo subvencionira grad.
Mah, vaša razrednica bi vjeroatno izlet na Marjan ili posjet nekom Muzeju isto preko agencije radila? Iskreno, prvi put čujem ovako nešto...
NanoiBeba - mogu ti poskenirati i poslati ponudu koju smo mi dobili u školu. Cijena je 105 kuna. Mislim da je nadoplata za ručak nekih 20ak kuna, ali nisam 100% siguran. Nisam siguran da li i za vrtiće vrijedi i ona kao za škole - 3 ponude, pa roditelji biraju koja im odgovara. Često se dogodi da ljudi nisu sa tim upoznati, pa onda ustvari odgajatelji/nastavnici izaberu onu ponudu koja im nosi veću dnevnicu i to podvale roditeljima.
ma ne treba, hvala- samo mi se stvarno ovaj puta cijena činila previsoka za jednodnevni izlet.
Idu prek agencije preko koje se organiziraju u ljetovanja/zimovanja