Citiraj mamanatali prvotno napisa Vidi poruku
Ima li netko saznanja o navodnim ukidanjima boravka u trećem razredu? Ja sam načula takve priče iz 2 izvora (ovo se odnosi na Zagreb), ali s druge strane u našoj školi nam ništa nisu spominjali da slijedeće godine (kad će Mia biti 3.razred) neće biti boravka.
Kod nas su također najavili da će u idućoj školskoj godini vjerojatno ukinuti boravak za treće razrede, jer su upisali jedan prvi razred više, pa fizički nema mjesta. Malo sam se raspitivala. Nije to generalni stav da neće biti boravka za treće razrede. Tamo gdje ima potreba i MOGUĆNOSTI za to, organizirat će se i dalje, ali bilo je jako puno upisanih prvašića, pa mnoge škole jednostavno nemaju mjesta, kapaciteta kuhinje i sl. Naša škola je u istom loncu.

S jedne strane me malo zebe oko srca, a s druge bi mi laknulo jer mom mlađem sinu u boravku ne cvjetaju ruže. No, vidjet ćemo. Jedno od mogućih rješenja je da se organizira boravak za zainteresirane (bilo je kod nas ranije takvih kombinacija) pa se od tri razreda upiše samo dio djece, npr. za jedan razred boravka. Vidjet ćemo...