Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zeleno,zeleno i opet zeleno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Zeleno,zeleno i opet zeleno

Uf,uf, evo mene opet....sami problemi....

Bebac je star 2 ipo mjeseca....nakon preiranjenog poroda i sto problema oko dojenja zadnja tri dana stolica mu je zelena kao skakavac iz pčelice maje...ludim. Ima ju jednom do dva puta dnevni i jako je obilna...ostale pelene su uredno popiškene. Prije dva dana sam dobila novi preparat željeza (legofer) dok je do tada pio Ferrum lek. Od kada uzima novi, pojavila se ovakva stolica.
    U jednoj od forumskih tema pročitala sam da se zelena stolica povezuje sa soorom...kako, zašto????? Ne znam kako utvrditi da li je to problem kod nas. Čini mi se da je s mojim bradavicama sve u redu osim što me ponekad svrbe. Bebina usta su ok. Ponekad osjetim probadajućžu bol u bradavici ali jako rijetko a neugodu tijekom dojenja imam od prvog dana ali samo na kratki tren kad bebec povuče, to traje tek sekundu....
    Siše 6 puta tijekom dana,uglavnom uvijek u isto vrijeme...tako se navikao dok je bio na neonatologiji.
    Ima li tko kakvo obrazloženje? Nije da ne volim zelenu boju ali ovo mi j ipak too much

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta piše u nuspojavama lijeka?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dok ti se neka od savjetnica ne javi...
    Mislim da itekako preparat željeza može promjeniti boju stolice.

Za soor bi možda najbolje bilo da pedijatar pogleda.
    Ja sam ga nedavno imala, a Luki se ništa nije vidjelo u ustima.
    On je 6 dana prije negoli sam ja osjetila pečenje i bol na bradavicama, imao proljev.
    Sad, dal je to bilo povezano, ne znam :/

Također, 6 podoja dnevno mi se čini premalo za bebicu od 2 mj., mislim da je minimum u 24 sata - 8 podoja.
    Jesi li ikako zvala SOS?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na brzoj intervenciji...
    Bebac sisa 5-6 puta po danu i dva po noći (to sam zaboravila napisati). Kako si ti posumnjala na soor ako bebac nije imao znakove?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A u nuspojavama nema ništa slično. piše doduše da stolica može biti crna?
    Jedino što mi zdrav razum načaže jest da željeo zatvara pa se mislim da nije to oksidirana stolica..više me sad mči ovaj mogući soor. prije tjedan ipo smo bili kod pedijatra koji nije ništa primjetio ali ja nisam ni pitala, pa valjda bi rako da je nešto naslutio? Od tada do dans nisu nastupile nikakve promjene, bar ne kod mojih bradavica i bebinih usta. Sve što sam napisala jest od samog početka....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bella11 prvotno napisa
    Hvala na brzoj intervenciji...
    Bebac sisa 5-6 puta po danu i dva po noći (to sam zaboravila napisati). Kako si ti posumnjala na soor ako bebac nije imao znakove?
    Zacrvenila mi se bradavica - prvo desna pa kasnije lijeva.
    Užasno me i probadajuće boljelo na početku podoja i ustvari bilo kakvo "diranje" bradavice, osim normalnog sisanja, me jako smetalo.

Hajde pročitaj, ako imaš vremena:
    Da ne linkam svaki posebno:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2116
    nije naodmet pročitati, a možda nađeš neke odgovore.

I toplo ti savjetujem da nazoveš SOS

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel ima jos kakav problem ili samo boja stolice? ja mislim da to nema nikakve veze, moja k. je imala sve boje spektra. od flourescentno zute do zgasito zelene. sve je to ok.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bella11,

kakav ti je refleks otpuštanja mlijeka? Osjetiš li na početku podoja da mlijeko navire?
    Da li se beba zagrcuje, naguta li se zraka dok papa?
    zelena stolica može biti i zbog tog zraka, stolica oksidira pa je zelenkasta.

kažeš da te svrbe bradavice, to bi moglo biti od soora, ali i ne mora. Možda bi najbolje bilo da odeš do liječnika da pogleda

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Od progutanog zraka dobro "napreduju" gljivice, a ako beba pojačano prducka (otprilike kao odrasli ljudi) i ako je guza pojačano crvena onda znaš s čime imaš posla.

U tom slučaju pomaže mamu "staviti" na jogurt, a u težim situacijama i na citrofit.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Juhu!
    Evo samo da vam javim novosti...bila kod ped.nema soora. Bradavice su nadražene od sisanja stolica zelena od željeza Vjetrovi i plač od prejakog refleksa otpuštanja mlijeka Zvala SOS i dobila upute o položajima dojenja Hvala svima na savjetima

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super bella11
    samo piši ako te još što bude mučilo (anadam se da neće)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •