Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kvržice na zatiljku kod bebe 3mj?

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno kvržice na zatiljku kod bebe 3mj?

Danas sam sinu prilikom dojenja napipala nekakvu kvržicu, ko grašak, na stražnjem desnom dijelu glave prema vratu. Začudilo me što je i pomična!? Napipala sam nešto manju kvržicu i na drugoj srani glave.
    Zna li tko što bi to moglo biti?
    Nikakve druge simptome nisam primjetila. Nema temperaturu. Možda više spava.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne brini, česta pojava posebno kod muške dojenčadi, i mi smo to "prošli" i sad se zbilja ne mogu sjetiti objašnjenja mog dr, ali mislim da je povezano s limfnim čvorovima. Spontano nestaje i nije znak nikakve bolesti niti ugrožava djetetovo stanje.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala. Malo sam pretraživala po netu i vjerujem da nije ništa opasno. Sutra ću nazvati pedijatricu za svaki slučaj.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, i ja sam svom malcu opipala kvržicu koja se miče pod prstima...pedica je rekla da nije ništa zabrinjavajuće. u slučaju da se išta promjeni (veličina, oblik i sl) e onda bi se morali javiti...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja sam G to napipala isto kad je bio skroz mali i prepala se, tako da te u potpunosti razumijem, ali misli da sam se ja vodila onom da ako ima i s jedne i druge strane simetrično u istom razmaku to je ok, mislim da bi se više brinula da je bilo s jedne strane samo.
    A to ako ti se čini veća i manja mislim da je radi toga što ćeš mu teško u svakom položaju napipati isto.
    Ne sjećam se više objašnjenja.

Po meni mislim da nema mjesta brizi, ali ti svakako provjeri sa pedicom koja to može i popipati i reći ti najbolje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam G to napipala isto kad je bio skroz mali i prepala se, tako da te u potpunosti razumijem, ali misli da sam se ja vodila onom da ako ima i s jedne i druge strane simetrično u istom razmaku to je ok, mislim da bi se više brinula da je bilo s jedne strane samo.

Isto ovako. Poslije mi bilo smijesno kako strucno dijagnoze uspostavljam.
    Mislim da je to normala mada mi je malo bezze sto pedijatri nisu dovoljno upuceni pa te ne upozore na vrijeme...jer koliko sam skontala to je jako cesto (mozda imaju sve bebe- ali neke majke ne pipaju djecu bas po tim mjestima?!).

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da se zakacim na ovu temu! Moja kci ima na podrucju fontanele, odmah iznad cela kvrgu, kvrzicu. Kao da ima kvrgavu glavu, cini mi se to okosteno. Da li je itko imao takav slucaj?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mom malom ti je fontanela srasla tek nedavno ( znači trebalo je više od onog što kažu - skoro godinu dana više ) tako da je on u području fontanele imao dosta kvrga koje su bile isto kako ti opisuješ okoštane, one su se nalazile u području na rubovima ne skroz okoštane fontanele, sada kad je kako dr kaže sve ok sve se nekako ipak izravnalo, donekle :/

Gle, najbolje pitati pedicu, tako sam ja i pri svakom pregledu je ona to pregledala ( bilo da smo došli radi viroze ili svejedno čega ja sam joj uvijek rekla da popipa i mjerila mu je glavu i tako sam nekako bila sigurnija ).

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma da, tako sam si i sama mislila, evo, bas se moramo ici vagati i mjeriti. Malo mi je to cudno za osjetiti, ali mislim da je to normalno, bas kao sto si ti i napisala. Hvala na odgovoru!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •