-
5 u 1 i limfadenopatija
Problem je u tome što mi je sin nakon Priorixa imao (osim ostalog) i reakciju povećanih limfnih čvorova koji su i dalje prisutni
.I šta sad?Ako oni "kuhaju" i dalje,šta će se desiti ako ga docijepimo sa 5 u 1?Ima li netko iskustvo cijepljenja djeteta sa limfadenopatijom? :/ Prvi 5 u1 je prošao sa jakom lokalnom reakcijom i pojačanim umorom i letargijom,drugi je bio isto jača lokalna reakcija,čak i gora od prve,sa evidentnom promjenom u navikama (prehrambenim,spavanje,ponašanja) uvijek u trajanju od cca 7-10 dana.
-
Trebao bi pedijatar pocijeniti smatra li se ta lokalna reakcija na 5u1 teškom nuspojavom ili ne.
Također bi prema izgledu lokalne reakcije trebao procijeniti radi lise o nuspojavi na Hib komponentu ili na pertusis komponentu. Ovo je jako teško i neprecizno.
Ako procijeni da se radi o teškoj nuspojavi i ako uspije procijeniti na koju komponentu je najvjerojatnije nastala, tu bi komponentu trbalo isključiti iz daljnjih cijepljenja.
Ali vidim da dijete ima već 23 mjeseca.
Znači li to da je primio već tri doze 5u1 cjepiva?
Kažeš da su prve dvije doze pošle s velikim lokalnim reakcijama i općim simptomima. A kako je prošla treća doza?
Ako je treća prošla bez nuspojava, slobodno ga docijepi.
To što su limfni čvorovi ostali povećani nakon MPR cijepljenja nije nikakva prepreka za docjepljivanje s 5u1.
Može pokoji čvor ostati povećan nakon infekcije, bez da kuha i dalje.
Je li obavio ikakve pretrage zbog limfnih čvorova?
Makar diferencijalnu krvnu sliku?
-
-
nisam otorinac, ali limfni čvor iza uha i sukrvica iz nosa me asociraju na moguću trajnu upalu srednjeg uha, eustahijeve tube, nosa, stranog tijela u nosu ili nekom benignom tumoru u tom području. U svakom slučaju, mislim da ga treba pogledati otorinolaringolog. Lako moguće da nema ništa od navedenoga i da je čvor iza uha već fibrozirao i zauvijek će tako ostati bez "kuhanja". Ali za svaki slučaj neka otorinac pogleda. To ne bi trebao biti problem dogovoriti.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma