evo jedne fenomenalne, vidjela sam recept nekad na tv-u, čini mi se iz nekog fensi šmensi hotela na Travel Channelu
Ispeče se 10-15 palačinki vulgaris ... one koje jadno pojede dok peče.
U malo dubljoj tavi karamelizira se par (2-3) kašike šećera i kad je onako karamelizirano taj karamel se istopi sokom od naranče, limuna, grejpa .... agruma uglavnom, ono što imate u kuću, neka bude malo i komadića voća (pulpa tako se to zove valjda???)
Čaša dvije soka par minuta na karamelu da se taj sok malčice zgusne i onda se na to stave palačinke zamotane u trokut (cca 4 palačinke, ovisno koliko vam je tava velika). Malo se okrenu u tom soku, poliju s rumom i brzo zapale, flambiraju.
Zvuči komplicirano, ali nije, kad se izvježba i kad se često prave To prebacivanje u karamel soku, poljevanje rumom i flambiranje... minut-dva traje. Serviraju se na tanjuru po dvije, sa šlagom, a ako nekog sladoleda, npr. mala kuglica od vanilije, par kapi soka od voća, karamela i ruma izgleda savršeno i preukusno je. Okus tih agruma i malo to flambiranog okusa, jednostavno mljac!