Citiraj MalaSirena prvotno napisa
Citiraj princess puffy prvotno napisa
Citiraj MalaSirena prvotno napisa
Citiraj princess puffy prvotno napisa
Citiraj krumpiric prvotno napisa
mi jedemo krem-palačinke najčešće (rade se s maslom, bjelanjak se tuče odvojeno, peku se jednostrano, slažu se ko torta, pune čokoladom)

mnjam.
može li malo opširnije taj recept?zahvaljujem!
Nisam krumpirić, ali i ja volim takve palačinke, a recept je slijedeći:

Dobro izmiješati 5 žl. rastopljenog maslaca, 5 žutanjaka, 1 žlicu šećera pa dodajte 5 žl. brašna, 5 žl. mlakog mlijeka i snijeg od 5 bjelanjaka. Pecite palačinke na tavici kod umjerene temperature, ali samo na jednoj strani. Slažite u okruglu tepsiju u kojoj će se peći mekanom (nepečenom) stranom okrenute prema gore, posipajte svaku mljevenim orasima/lješnjacima ili ribanom čokoladom (ja volim oboje istovremeno), složite jednu na drugu i zadnu prelijte slatkim vrhnjem pa stavite zapeći u vruću pećnicu. Reže se kao torta.

Uz to je meni jako fino poslužiti malo šlaga.
.
pretpostavljam jedno slatko vrhnje ,neizmiksano.
a kakve budu te palačinke nakon ola dana,suhe ili ne uspiju preživjeti toliko?
Ne nužno slatko vrhnje, stavim ja i obično vrhnje za kuhanje (ono tekuće).
Te palačinke su deblje, u sebi imaju maslaca i ne budu suhe nakon pola dana, a bome niti drugi dan (samo što rijetko budu do drugog dana )
Na koliko se ovo stupnjeva peče, i koliko dugo?