Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: koliko dugo smijemo sirup piti?????

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno koliko dugo smijemo sirup piti?????

kao sto sam naslov govori...

moja kcer ima temperaturu vec 6 dan bili smo kod doktora jucer i dobila je antibiotik jer ima upalu grla poceli smo ga sinoc davati tako da je do sad popila 2doze...ali temperatura se zna vrijeme na vrijeme opet dic preko 38.5 ali mene zanima koliko dana ona smije piti sirup za temperaturu jer inace na sirupima pise do 5dana...mi koristimo paracetamol jadran sirup...

pa sad smijemo ga davat jos ili ne???? iako ne razumijem cime da skidam temperaturu ako nakon 5 dana navodno nije vise pozeljno sirup korisiti?????

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zar niko nezna odgovor???

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najbolje nazovi ljekarnu i pitaj.
    moj je imao šest dana temperaturu i ja sam šest dana skidala. kombinirala sam lupocet, dalcy i čepiće.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja zam, ne pise da nije pozeljno piti duze od 5 dana, nego ako temperatura traje duze od 5 dana da se treba posavjetovati s lijecnikom

a vi ste bili kod lijecnika, dakle, ne vidim neki problem
    a mozes i nazvati lijecnika i pitati ako nisi sigurna

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

najbolje nazovi pitaj ja ti u takvim situacijama kombinujem sve tusiranje,sirup,cepice,ocat,senf nadam se da ce tura ubrzo otici jer ste dobili sirup

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr:

"Ne preporučuje se davati djeci LUPOCET JUNIOR sirup dulje od tri dana bez savjetovanja s liječnikom."

dakle, ne mislim da je stvar otliko u stetnosti paracetamola ako se pije dan ili dva duze, nego je stvar u tome da bi dijete kojem temperatura duze traje trebalo posjetiti lijecnika da se vidi sto je uzrok temperature i da se lijeci uzrok temperature, a ne da se samo ublazavaju simptomi

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma zovem cijelu jutro pedijatriju i niko se ne javlja...neznam zasto....

cepici mi vise ne dolaze u obzir jer ima 4god i to je staviti nemoguca misija...lupocet mi ne djeluje dobro kao ni kupanje jer ni malo ne pomogne a sa paracetamolom smo super zadovoljni jer u roku 15 min temperatura padne...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lupocet je paracetamol, isto kao i Plicet, Panadol baby isl..Ista stvar, drugi proizvođač

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jednom pili i 10 dana. kombiniraj s ibuprofenom.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je pedica jučer sa zgražanjem rekla, nakon što sam joj rekla da kobiniram ibuprofen i paracetamol, da se to ne smije raditi i jesam li ja normalna?! u tom smlislu nekako....

a meni je to najbolja kombinacija, čepić paracetamola i sirup ibuprofen, mislim mom djetetu :/

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čemu ta potreba pod svaku cijenu sniziti temperaturu (a 38,5 nije ništa alarmantno) :?
    Ona ima svoje dobre strane, tijelo ne "osmišljava" temperaturu bez valjanog razloga i treba ga pustiti na miru.
    Osim toga, dijete je počelo piti antibiotik iz kojeg razloga će i temperatura sama po sebi otići najkasnije u naredna 24 sata....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    Meni je pedica jučer sa zgražanjem rekla, nakon što sam joj rekla da kobiniram ibuprofen i paracetamol, da se to ne smije raditi i jesam li ja normalna?! u tom smlislu nekako...
    na zaraznoj ovo savjetuju i mi to kod visokih temperatura primjenjujemo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nataša koliko ti dijete ima kila i koliko čepića daješ?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj nataša prvotno napisa
    Meni je pedica jučer sa zgražanjem rekla, nakon što sam joj rekla da kobiniram ibuprofen i paracetamol, da se to ne smije raditi i jesam li ja normalna?! u tom smlislu nekako...
    na zaraznoj ovo savjetuju i mi to kod visokih temperatura primjenjujemo.
    ja isto!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    nataša koliko ti dijete ima kila i koliko čepića daješ?
    16,5 kg, dam joj eferalgan 300 mhg. to traje nekih 3 sata... :/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Čemu ta potreba pod svaku cijenu sniziti temperaturu (a 38,5 nije ništa alarmantno) :?
    Ona ima svoje dobre strane, tijelo ne "osmišljava" temperaturu bez valjanog razloga i treba ga pustiti na miru.
    Osim toga, dijete je počelo piti antibiotik iz kojeg razloga će i temperatura sama po sebi otići najkasnije u naredna 24 sata....
    kao sto i svako tjelo i drugacije reagira....
    ako joj ne dam sirup na 38.5-6 temp.raste nenormalno brzo.probala sam jednom ostaviti bez sirupa probali kupati i hladiti je a na kraju u roku 15 min temp.narasla do 39.6 dali sirup a temp nikako nije htjela pasti od tada na 38.5-6 OBAVEZNO SIRUP DAJEM...

ALI EVO VEC PAR DANA NEMA TURICU TAKO DA SMO SVI HAPPY...
    :D :D :D

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:D

(nisam mislila pametovati, samo sam načelno protiv snižavanja temperature pod svaku cijenu)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lidać, od kojeg to sirupa tako brzo pada temperatura? Ajd napiši ime molim te ime sirupa. Vidim da je neki paracetamol u pitanju, a nije lupocet, jer vam on ne pomaže, pa me zanima koji je to.
    Moja curka isto loše reagira na paracetamol općenito - probali lupocet i plicet za sada i nisu nam dobri, pa ako ima iz iste skupine tako dobar, da kupim, pa je na čekanju.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

onaj najobicniji na njemu pise PARACETOMOL JADRAN SIRUP

probali smo dosta sirupa ali ni jedan nam nije tako dobro i brzo djelovo...

sad opet zavisi od tjela do tjela ttj. od djeteta do djeteta...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Lupocet je paracetamol, isto kao i Plicet, Panadol baby isl..Ista stvar, drugi proizvođač
    Ista stvar je ali i ogromna razlika u djelotvornosti. Jedini original je Panadol baby pa se često pokazao i najdjelotvorniji. Zašto kupovati generiku ako postoji original?!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj twin prvotno napisa

Ista stvar je ali i ogromna razlika u djelotvornosti. Jedini original je Panadol baby pa se često pokazao i najdjelotvorniji. Zašto kupovati generiku ako postoji original?!
    oprosti ali zasto kupovati panadol baby ako mi ne djeluje kako treba...mozda tebi super ali mozda nekima nije...kao sto rekoh zavisi od tjela do tjela...
    zato ih i ima par tako da se moze izabrati onaj koji je najbolji za djete...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •