Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: povraćanje i zatvor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno povraćanje i zatvor

U 11. sam tjednu.
    Kroz zadnjih nekoliko tjedana prošla sam živi pakao sa povraćanjem ali to je scenarij koji se kod mene očigledno ponavlja u istom obliku (i u prvoj t. mi je bilo tako): povraćanje svega što stavim u sebe, 10-12 x na dan, na dane nemogućnost konzumiranja niti 2 dcl tekućine, završila u tri navrata na infuziji, rušenje s nogu, smršavila 5 kg...
    Uglavnom, te "ljepote" polako prolaze, sada je to sve lakše što se bližim 12. tjednu (i prošli put je završilo tada).
    No, ono što me sada brine je opstipacija (zatvor). Mislim, jasno mi je da obzirom na količinu hrane koju sam do sad stavljala u sebe i nisam mogla imati redovitu stolicu, plus što sam u ležećem položaju. Ali ipak, već više od 10 dana - to me stvarno zabrinulo.
    Napominjem, da ništa što bi mi inače pomagalo (voće koje otvara, kompoti, donat i sl.), sada ne djuluje - uglavnom bi povratila. Liječnicu do sada nisam ni davila s time niti me ona pitala o tome jer sam bila u takvom stanju da čim bi me vidjela - samo bi me poslala na infuziju.
    Da li je netko od povraćalica imao takav problem i kako ste a riješili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ono, laik sam

no, ako toliko povraćaš, logično je da nemaš stolicu, nemaš što više "izbaciti"?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam povraćala, ali imam problema sa opstipacijom.

Znala sam po par dana ne imati stolicu pa bih onda bila napuhnuta ko bačva i sa jakim bolovima u cijelom abdomenu.

Sve sam probala (kompote, voće, donat, toplu vodu natašte...) dok si prije neki dan nisam kupila lanene sjemenke i svako jutro ih pomiješam sa jogurtom i mogu reći da sam se preporodila.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja san laik ali svejedno pretpostavljan da nekakvu stolicu mora imat.
    Ipak joj crijeva rade.
    Ja bi je forsirala i poslušala pepi i probala sa lanenim sjemenkama.
    I svaki dan probaj sidit po par min. na wc školjci da se probava ne ulijeni.
    (to je meni kirurg savjetova kad san imala zatvor)
    Nadam se da će povračanje ubrzo prestat

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja nisam povračala,ali stalno imam probleme sa stolicom.ne mogu na wc po nekoliko dana.probaj svaki dani popiti bioaktiv lgg.skuhaj kompot od suhih šljiva.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

buba klara,ako nemas stolicu vise od 10 dana to je puno i ja mislim da bi se svakako trebala savjetovati sa svojom gin.istina je da ne jedes pa nemas sto ni isprazniti),ali ipak crijeva moraju raditi pa ih treba malo potaknuti..ja sam imala isti problem s opstipacijom-a nazalost spektar namirnica i lijekova u trudnoci je dosta mizeran tako da sam se bas namucila dok nisam pocela piti sumeci magnezij koji me cak i previse znao otvoriti)gin. mi je preporucila i glicerinske cepice ako neide bas nikako drugacije al mi je to bila zadnja opcija.koristila sam i Fitolax prasak koji mogu trositi trudnice ali njemu treba par dana da profunkcionira,a i nekako mi je stolica bila cudna po njemu(oprosti na detaljima),mozes uzeti i Biodiat sirup od smokve i sljive-dosta ga hvale da je dobar.ja nisam probala.za sad moj savjet ti je da kontaktiras dr. kako da potaknes stolicu s obzirom da je nisi imala duze od 10 dana a kasnije pazi probaj koristiti nesto od navedenog da bi je izregulirala...bit ce sve o.k. i drzi se dok ne prodje tih 12 tj.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i mene u 8. tjednu i mucnine se jos ne smiruju. Za sada sam na -3 kg (jos tome i poslije crijevne viroze) iako mi je prva trudnoca totalno drugacija od ove.
    Naravno da se crijeva ulijene, a abdomen tj. crijeva kao da su puna zraka i nicega vise. Nekada mi zna pomoci Donat mg, a kad vidim da drugacije ne ide uzmem sirup od smokve i sljive od Herbia i stvarno mi slijedeci dan olaksa bolove.

Nadam se da ce i mene proci kad udjem u 3. mjesec, jer ovo je bas koma.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa

Znala sam po par dana ne imati stolicu pa bih onda bila napuhnuta ko bačva i sa jakim bolovima u cijelom abdomenu.

Sve sam probala (kompote, voće, donat, toplu vodu natašte...) dok si prije neki dan nisam kupila lanene sjemenke i svako jutro ih pomiješam sa jogurtom i mogu reći da sam se preporodila.
    kod mene je identično kao i kod tebe.
    di si kupila lanene sjemenke?
    luda sam više od zatvora i bolova. svako malo se žalim ko jeremija na bolove kojima je jedini i isključivi uzrok neredovita stolica. a kad sjednem na wc tek tad počinje agonija. boli, ne ide, zapne....ajme i kuku mi je. dođe mi se ubit kako me zna bolit.

probat ću i ja s ovim sjemenkama.
    ili ću morat opet radit svoju čudotvornu voćnu kobasicu i svako jutro pojest po fetu nje. to me spailo u prvoj trudnoći. sad je ne mogu napravit jer nemam trenutno onaj mlinac za meso, a suhe smokve mogu jedino s njim samlit.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj pepi prvotno napisa

kod mene je identično kao i kod tebe.
    di si kupila lanene sjemenke?
    luda sam više od zatvora i bolova. svako malo se žalim ko jeremija na bolove kojima je jedini i isključivi uzrok neredovita stolica. a kad sjednem na wc tek tad počinje agonija. boli, ne ide, zapne....ajme i kuku mi je. dođe mi se ubit kako me zna bolit.

probat ću i ja s ovim sjemenkama.
    ili ću morat opet radit svoju čudotvornu voćnu kobasicu i svako jutro pojest po fetu nje. to me spailo u prvoj trudnoći. sad je ne mogu napravit jer nemam trenutno onaj mlinac za meso, a suhe smokve mogu jedino s njim samlit.
    Joj Lory supatnice,

Ja sam ih kupila na Dolcu, ali budući da si ti u Splitu možeš ih kupiti u svakom DM-u, na odjelu zdrave hrane.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja kad san rodila 4mj san imala stolicu svaki 10 dan i znan da mi tada nisu pomogle ni smokve (ne suhe), ni šljive niti išta od voća a sve to san imala u vrtu domaće.
    Na kraju san postala očajna pa mi je patronažna savjetovala da svako jutro na tašte popijen šalicu vruće kamilice koja je dobro zašečerena.
    Ali ako je ikako moguće kamilicu ne iz kesice nego sa cviton.
    To se može kupit na pijaci.
    Nju san pila i kombinirano jela smokve i šljive.
    Mene je spasilo i pošto san opet trudna, mislin da će me zatvor čekati i ovaj put kad rodin.
    E sada nije svaki isti normalno, ali sve valja probati.
    Nemojte se samo bazirat na jednu stvar nego kombinirajte puno toga.
    Voće je ionako zdravo.
    Samo bi napomenula da glicerinski čepići nisu preporučljivi jer je poznato da mogu ulijenit crijeva.
    Ne kod kratkog korištenja ali kod dugog je moguće. Bolje sa nečim prirodnim pokušat.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako ništa ne pomaže, možda s Portalak sirupom probati? Kad su me ostavili ležati u Petrovoj također danima nisam mogla na WC (uza sve što ste već nabrojale) i sestre su mi rekle da smijem Portalak (navodno djeluje tek nakon nekoliko dana kontinuiranog uzimanja, meni je djelovao odmah i kako su se crijeva pokrenula, nisam ga trebala dulje uzimati). Sadrži laktulozu - prebiotik, tj. nije laksativ već djeluje na peristaltiku vežući vodu na sebe (i smiju ga trudnice i dojilje, ne izaziva navikavanje, dakako, ne bi ga trebalo predugo uzimati, pretpostavljam).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •