Stranica 16 od 16 PrviPrvi ... 6141516
Pokazuje rezultate 751 do 755 od 755

Tema: IZLAZNA STRATEGIJA-STRATEGIJA PREŽIVLJAVANJA

Datum pristupanja
    Dec 2023

Početno

Pozdrav svima,

Prošlo je dosta vremena otkako nisam pisala, ali osjećaji (tuga, čežnja, bol..) su jednaki i konstantni.

Nakon svih postupaka medicinski potpomognute oplodnje, ipak nemam energiju ići u proces posvojenja,

tim više što smatram da su u našim godinama mogućnosti uspjeti posvojiti izuzetno male (a nismo spremni posvojiti dijete od recimo 10 i više godina).

Znam da time ništa ne dobivam, ali se iscrpljujem i mislima "eh, da sam znala"...a da sam znala da postupci MPO neće uroditi plodom, išli bismo u proceduru posvojenja dok smo bili mlađi.

Jako je teško i često ni u čemu ne vidim smisao.
    Žao mi je da mi Tamara@ nije mogla poslati poruku. Da, na forumu sam malo i to je razlog.

Moja mail adresa je lizukica@gmail.com, pa možda na taj način, značilo bi mi.

I ako još netko ima za tipkanje, za međusobnu podršku, bilo bi mi drago da se javi na navedeni mail.

Svima lijep pozdrav i svako dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Lipa15,

nadam se da ti je bolje. Ja bih ti savjetovala da se obratiš i nekom stručnom ako misliš da ti treba pomoć. Ja sam od početka dočekala sretno ovaj topic jer me užasno opterećivala (po meni nerealna) priča "sve ćemo mi imati svoje zamotuljke", dolazilo mi je da vrištim na te rečenice, i te, i one "sve je toga vrijedno" - a ulupaš tipa 10 godina u pokušaje (kao što sam ja, npr..). U mojoj glavi, te rečenice i tada i sada negiraju jedan veliki dio parova koji ne uspiju i koji onda potone u šutnju jer ne spadaju ovdje, ne spadaju u posvojenja itd. Mislim da je teško bilo uopće (ako se sjećam) i da se "dozvoli" i ovaj topic na Potpomognutoj jer ne sjećam se više - valjda "nećemo negativu". I užasno mi je drago da on postoji. Virtualno te grlim, sigurno ti otežava situaciju ako ste u manjem mjestu.

I iz mojih cipela i iz cipela mojih nekadašnjih suborkinja, mogu ti reći da ima života i nakon MPO-a, ljudi sretno parski žive, i nije točno da svaka "duboko pati" jer nije majka itd. Isto ti tako mogu reći, iz perspektive nekog tko je u zadnju uspio kad je već odustao skoro, nakon maratonske sage (u mojoj 38. godini), da nije točno da se sve briše i zaboravlja... mene dobro izfrižao moj IVF put i ono.... "što te ne ubije, to te ipak malko osakati". Iz moje perspektive, puno je to godina uloženih, puno je putova kojim nisam prošla, puno je muke, a ne mogu razmišljati u terminima - isplatilo se ili nije. Činjenica je da smo puno godina ostavili po klinikama, a možda smo mogli nekako drugačije - opet, što je tu je danas, nisam nesretna da me ne bi krivo shvatila, samo nikako ne želim puhati jedra narativa "sve se to zaboravi sa zamotuljkom". Jok. Ne zaboravi se. I još smo se mi kao par trudili doslovno da umećemo doživljaje da, ako ostanemo bez djeteta, nemam sjećanje na taj brak i taj život od pretrage do pretrage, od klinike do klinike.

Ograničeno vrijeme imamo ovdje... Ako dobro shvaćam, još ste u najboljim godinama što se tiče zdravlja i OK ste financijski. Ja bih ti poručila pokušaj da ti ne prođu u žalu za prošlim vremenima...

Drži se... život je lijep, iako pretpostavljam da mi sada to teško vjeruješ. Nemoj biti tužna i anksiozna, i za to postoje stručnjaci, nisi ti jedina s tim problemom, pomoć postoji i može biti i diskretna.

Sve najbolje ti želim!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.07.2024. at 20:48

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sasvim te razumijem za posvojenje na pragu 50-te, to bi bila još jedna grandiozna borba (tu je tek teško, meni se čini još i teže - to zahtijeva isto ludilo od logistike, zvanje centara, samo marketing, nije da bi vas dočekali raširenih ruku - tu je isto puno više zainteresiranih parova od djece za posvojenje). Niste sami u toj priči... puno parova to dijeli, iako sami šute jer nema takvog podforuma. Nadam se da ćeš naći nekoga u stvarnom životu s kim ćeš (osim supruga) moći razgovarati o svojim osjećajima. Sretno!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo marketing = self marketing

Budi nježna prema sebi sada...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tamara@ prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam tvoj post Lipa, htjela sam ti posati u inbox, ali vjerojatno imaš pre malo postova pa forum ne dozvoljava slanje poruka. Htjela sam te nekako utješiti iz mojih cipela, onih “nikada ostvarene majke”. Ja nekada škicnem na ovaj forum koji sam godinama za vrijeme IVF-ova studirala Možda zato jer je meni jako falilo u to doba “studiranja” da mi netko kaže i malo zaustavi grč u želucu - ima života i ako ti ne uspije… ima života i na drugoj strani Jer stvarno ima.
    Da, i te kako ima . I ja sam "studirala", pa i "predavala".

Stranica 16 od 16 PrviPrvi ... 6141516

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •