matrixx: gore navedeni clanak ja zaista star i vise nema veze s realnim podacima. Koliko znam dan danans 70% parova koji krenu na potpomognuto oplodnju postaju roditelji u 1 do 5 postupaka!

Evo umjesto da teoretiziram, ja cu iznjeti kako sam ja ostala 'normalne glave' za vrijeme 5 godina MPO-a a moderatorica neka izbrisu moj post ukoliko smatraju da nije vezan uz temu:

- Suprug i ja smo se unaprijed dogovorili da cemo pokusati 3 stimulirana postupka i da je to to jer se nismo zenili da se reproducirali vec zato sto se silno volimo, imamo puno toga zajednicki a jos vise toga nas razlikuje ,
- Nakon 2 godine prckanja u drzavnoj klinici u HR smo odlucili da to nije mjesto za nas i otisli smo u potragu za privatnom klinikom izvan granica koja nam uljeva povjerenja,
- Nikad nismo zapostavili druzenja, godisnje odmore, u glavnom sve sto nas je veselilo dok smo bili u postupcima ili izmedju njih,
- Suprug je stao na kocnicu kada sam ja nakon 2 godine na VV pucala po savovima i odlucio da je vrijeme za godinu dana pauzu - on je imao jednaki glas u postupcima kao ja,
- Nismo gledali negativno na postupak nakon sto smo nasli kliniku koja nam je odgovarala, vec kao korak koji nas briblizava trudnoci to jest zdravoj bebici,
- Nismo razgovarali o postupcima kada smo prolazili kroz njih, stedili smo energiju za trudnocu,
- U nestabilnom psihickom stanju ili sa sumnjama u kliniku odabira se nesmije ulaziti u postupak. Ja sam protiv svojih uvjerenja krenula s postupcima u HR i strasno sam ih tesko podnjela zbog razno raznih razloga, za razliku od postupaka u MBu koje sam prosla pjevajuca.
-Suprug i ja smo imali velike uspone i niske padove (trudnoca koja se izjalovila u 21. tjednu), zblizili smo se kroz put to roditeljstva i nikad nije bilo tajni izmedju nas.
- Negativnu betu je neizmjerno tesko prihvatiti i najlakse je kriviti ljecnike, ljekove, vlastito tjelo i sl. MPO je kalkulirana lutrija, koja na zalost ne uvijek zavrsava dobitnom kombinacijom.