-
Mozda je neko moje pokusavanje shvatanja realnosti , statistika koje ne govore nama u korist dovelo do toga da lijecenje neplodnosti shvatam kao bilo koje drugo lijecenje . Ja cu pokusati istraziti sve solucije , ja cu pokusati . U onom trenutku kad mi svaka cinjenica bude govorila da je vrijeme da se povucem ja cu to i uraditi . Ja nasu neplodnost ne gledam kao neuspjeh , odustajanje ne gledam kao poraz . Neplodnost je za mene prepreka koju cu ja pokusati preci , zaobici ... slomiti .. Ako ne uspijem , ta faza ostaje iza kao dio mene koji ce ostati neistrazen , a ne kao dio mene koji je mrtav npr. Da se razumijemo , ja sam i prije neplodnosti najvise od svega zeljela da budem mama . Za mene je porodica bila i biti ce iznad karijere , bez obzira koliko ta porodica ima clanova .
Divno bi bilo biti mama , evo suze krecu odmah , iste sekunde . Divno bi bilo upoznati tu osobu , uzivati u njenoj jedinstvenosti, uciti nju i od nje , ali ako mi , kao sto sam rekla , sve cinjenice budu govorile da je vrijeme da se povucem , izacu iz price . Od kada sam usla u svijet neplodnosti ja sam svjesna te cinjenice da cu jednog dana izaci iz te price , bez obzira na to da li cu postici to sto zelim ili ne .
Ja cekam jos jedan nalaz ( biopsija testisa ) kao konacnu potvrdu mojih nadanja ili strahova . Ako mi nalazi ukazu na to da je kraj puta kada se radi o MPO I bioloskom djetetu , naravno da je izlazak neminovan . Ne vidim sta bih drugo mogla da uradim .. Da produzavam agoniju ocekivanjima kada pred sobom imam sve cinjenice nije u mojoj prirodi .
Taj izlazak za mene ne bi znacio KRAJ , samo prelazak u drugu fazu . Ta transakcija je naravno veoma bolna i mislim da samo od toga koliko je osoba bila svjesna tokom citavog procesa zavisi koliko ce ta transakcija dugo trajati . Mislim da ce u meni ta zelja uvijek tinjati , ali pomirenje sa realnoscu treba staviti kao prioritet , a ne nase zelje kako bi mi zeljeli da stvarnost izgleda . Ja se vec sad osjecam slobodnom . Ja zivim zivot ciji je veliki dio neplodnost . Ali to nije citav dio mene . Zivot sa djetetom bi bio neprocijenjiv , ali i zivot bez djeteta za mene je dovoljno vrijedan da budem sretna . Nada je uvijek prisutna , ali isto tako zamisljam i zivot bez djece u nekom pozitivnom svjetlu .
Us lucaju da uopste budemo imali sansu da udjemo u postupke , ja i MM cemo napraviti planiranje koliko postupaka i do kojih granica cemo ici i drzacemo se tog plana . Fokusiranje samo na cilj je odlicno nakon sto covjek ima isplaniran put kojim bi eventualno dosao do cilja .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma