-Moja izlazna strategija-

Moja izlazna strategija počela se razvijati prije zadnja dva IVF pokušaja, kada sam shvatila da dobar dio moje velike želje za djetetom čini i strah od toga da budem drugačija od većine.
Biti različit od većine normalan je i iskonski ljudski strah. Društvo zna biti nemilosrdno prema pojedincima koji su drugačiji.

Kada sam sagledala taj svoj strah, shvatila sam da sam veća od njega, da se mogu suočiti s društvom, i da imam snage biti drugačija ("žena bez djeteta"). S tim novim stavom i razumijevanjem, lakše sam se suočila s posljednja dva IVF-a, s minimalnim stresom, spremna na svaki ishod.

Nakon zadnjeg IVF-a uslijedile su zdravstvene komplikacije, zbog kojih daljnji postupci više nisu opcija za mene. Bilo mi je lakše to prihvatiti, jer sam već imala razvijenu izlaznu strategiju, i orjentirati se na svoje zdravstvene probleme.

Nakon finalnog odustanka od IVF-a, (i poboljšanja općeg zdravstvenog stanja) počelo je novo poglavlje u mom životu. Krenula sam u nove projekte, više ulažem u svoje zdravlje, otkrivam nove želje u sebi i nove puteve. Čak sam na neki način i ponosna na sebe, što se usuđujem biti različita od većine, i što mogu pružati pozitivan primjer "zadovoljne žene bez djeteta", onima koji se suočavaju sa problemima neplodnosti, kako bi im olakšala njihove vlastite strahove.