Hvala vam drage moje cure na iskrenosti i realnom iznošenju stvari. I ja sam sama dugo vremena sve gledala kroz ružičaste naočale, a onda ih malo-po malo počela skidati... Vidim da nas ima ovdje s istim problemom, a činilo mi se da sam usamljena.

Potpuno se slažem sa gore navedenim kako mi "odustajalice ili one koje su na tom putu" nisu dobrodošle sa svojim "crnim" mislima na ovom forumu, pa je možda to i bio razlog mog nejavljanja. Kao da sam se bojala nešto realno izreći i kao da bi time negativno utjecala na druge... A jednim dijelom kao da sam se bojala i sama sebi priznati realno stanje. Međutim, sada su stvari malo drugačije. Mislim da sam potpuno svjesna svog stanja, a i kako Ina kaže "ne moram odlučiti sada i ovdje".

I svakako ne stojim iza onoga "treba biti samo uporan, jednom će se isplatiti" - jer neće svakome. Teško je to priznati, ali što se može?

Jedino bi u ovoj cijeloj situaciji željala da barem imam 1% šanse prirodnim putem, da se mogu barem ponekad ponadati... ali to nije moguće jer nemam jajovode. To me nekako najviše pogađa. Teško mi je jer, da bi došla i do tog mizernog postotka, moram ići u bilo kakav postupak MPO. I kada mi menstruacija kasni 1 dan, da se mogu barem malo ponadati... Ali iz ove kože i ovog tijela se na može.

I samo bi htjela još malo mišljanja od vas. Naime, prošle godine sam bila na laparo i stanje je takvo kakvo je. Bezbroj puta sam pitala dr L trebam li još što učiniti od pretraga, ali on smatra kako ne, jer niti jedan put nisam imala pozitivnu betu. Kada sam prije 2-3 godine bila u MB, dr je preporučio prije postupka dijagnostičku laparoskopiju i to je bilo sve, ali tada nisam otišla. Eto, dogodilo se kasnije da sam morala na operativnu zbog ciste. MIslite li da trebam nešto od imunologije raditi? Barem neke osnovne pretrage?

Još jednom, puno vam hvala i možda samo da napomenem kako sam trenutno za 1. i 4. opciju koje je Ina gore navela. Barem to znam za sada, ali tko zna što sutra donese...