ina33 prvotno napisa
Kad si ostala prirodno trudna - prije svega, na sredini, na kraju? Slažem se za VV pokušaj.
Trudna sam ostala 2003. godine, prije svih pokušaja i nakon 3 godine braka. Ali, nekoliko mjeseci ranije sam bila na prohodnosti jajovoda na koju me uputio dr. Jukić i tada je ustanovljen jedan začepljan jajovovod. Tek godinu dana kasnije (nakon kiretaže) sam krenula kod dr. L i naslagala ovu "brojkicu".
Ono što kažeš da se 10 prirodnih računa kao 1 stimulirani - možda i ima smisla. Sjećam se da mi je jednom dr. L rekao "prirodnjaci su tek samo da se održi kontinuitet, ali opet, nikad se ne zna".
Inače, nikada nisam imala smrzliće, a samo 2 puta došla do blastica, i ET je bio 5 dno. Sve ostalo 2. ili 3. dan.
E sada, kakve su kvalitete bili embriji, baš se i ne sjećam da mi je ikada rečeno "odlični", većinom "solidni", "moguća trudnoća" i sl.
Na kraju ispada, budući nisam imala nikada odlične embrije (a kamoli blastociste), da moj niti jedan postupak nije bio obećavajući...
Sada mi se pak čini da su ova 2 zadnja postupka (klomifen + gonal) gdje sam u oba slučaja dobila 2 embrija (od 3 i 2 stanice) bili i najbolji... Pa ukoliko pokušam još koji put, mislim da će to biti opet kod dr. L.
Malo sam se bojala da ćete mi sugerirati promjenu klinike i doktora, što sam i sama neko vrijeme planirala, ali na kraju cijele balade - odustajem od tog mišljanja. Tako barem neko vrijeme razmišljam.
Ina, budući nisam stalno na forumu i ne pratim najdetaljnije sve postove - da li si ti nakon svoje trudnoće opet pokušavala? Ili sve ovo govoriš iz iskustva prije trudnoće?