Blasto je samo faza razvoja - u Mariboru s blasto ciljano rade jer im je ono misija-vizija - smanjit što više incidenciju blizanačkih u IVF-u (sada 20%) i približit incidenciji u spontanim trudnoćama (mislim 5%) - ove što dočekaju 5.-ti dan mogu se bolje probrat. Nije embrij ono po defaultu ludilo ako je doživo 5-ti dan. Od te moje 21 stanice 11 je doživilo 5-ti dan, pa su mi jedva za 2 savjetovali vraćanje. Iako sam nekad mislila i pisala - e, da mi je blasto. To mi se činilo, opet iz Pušenja, kako neki mogu tamo gore (na mjesec), a ja ni do blasto. I sad sam došla do blasto i ono - big deal, ništkorist sama ta činjenica (tj. ne puno koristi). Isto tako mi se obila moja rečenica ko bumerang, koju sam isto ponavljala jer sam čula lučija - ova o biokemijskama - nakon rođenja djeteta sve mi se lijepilo i uzrokovali biokemijske, ali to je pino bila iskopalka da unutar 2 godine od prve trudnoće postoji jedan tako neki "ljepljivi" window of opportunity, neko istraživanje bila našla, a meni bilo dosta da to ona rekla, plus moj slučaj, nisam nikad ja čitala te extrakte (niti to mogu shvatit uopće).