-
Osoblje foruma
mislim da je ključ pružiti onakvu podršku/informacije kakve ljudi u tom trenutku trebaju
sve što je preuranjeno i forsirano stvara kontraefekt
npr. nazovimo ih grupe podrške za ljude koji nisu uspjeli u mpo i nastavljaju/uređuju život bez djece bi bile vjerojatno itekako potrebne za određeni broj ljudi
to je tema koja je itekako prisutna i o kojoj također moramo govoriti
i tu bi iskustva onih koji su, kako ina kaže 'been there, done that' itekako dragocjena
ali mislim tek u onom trenutku kad su ljudi spremni ...kad su na neki način došli do spoznaje da izlaze ...
u trenutku kad ti ljudima govoriš da bi trebali izaći, izvršavaš neku vrstu agresije na njih i oni te doživljavaju kao neprijatelja
ne govorim tu samo o mpo-u...možemo to analogno ne znam, prenijeti na AS...jednostavno ne možeš roditeljima koji ne voze dijete u sjedalici prići i reći da us loši i neodgovorni roditelji...doživjet će te kao 'militantnu' i dosadnu aktivisticu...
tako i ovdje...s ljudima treba podijeliti svoja iskustva ne kroz -ja ili -ti poruke već općenito...kroz iznošenje iskustava (kao na ovoj temi), a onda recimo organiziranje grupa podrške ili ovdje na forumu kao što imamo teme po interesima (ljudi se priključuju ili postavljaju pitanja po vlastitom inetersu)
ako govorimo o grupama podrške ljudima koji tek ulaze u mpo priču, to je druga teme...da, ali tu bi ljudi koji imaj puno iskustva ili su izašli iz mpo priče trebali pružati podršku koji takvi ljudi trebaju...znači iskustva što čeka jedan par koji je tek krenuo...usponi, padovi, neusjesi, psihičke krize, tehnikalije postupaka...
tzv. forumske kavice su neformalni (vrlo ugodni) oblik druženjagdje se stvaraju jaka prijateljstva i razmjenjuju vrijedna iskustva
druženja u rl koje ina33 spominje po interesima (pa i izlazu iz mpo-a) su također vrijedna,
ali ako govorimo o konceptu pomoći parovima (za što bi recimo trebalo puno više ljudi koji bi se time bavili) potreban je program i teme za (različite) grupa podrške...
i da, potrebna je i edukacija i senzibilizacije javnosti...ali to je već drugo pitanje izvan ove teme, ali i pitanje resursa (ljudskih, financijskih i svih ostalih) da bi se mogla ostvariti neka zamjećena akcija...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma