oprosti ina što te citiram, ali lakše mi je objasniti i razrješiti eventualne dileme
samo sam htjela reći da, kad mi ovaj forum zovemo forumom podrške i kad u zaglavlju pravila stoji da je "Ovo forum podrške i svatko je sam razriješio eventualne dvojbe.",...to se ne odnosi na dileme u smislu ovih...o izlasku, promišljanje o različitim načinima, odustajanju i sl. ...to se odnosi na svjetonazorske, vjerske i etičke agresivne stavove koje bi eventualno netko želio nametnuti i štiti populaciju ovog pdf-a od opcije da netko dođe povređivati, prosuđivati ili prozivati ih zbog njihovog izbora i liječenja
svaka druga teme je dobrodošla i sasvim slobodna za otvoriti i prodiskutirati, i sve ono što mpo populaciju muči je otvoreno za razgovor
druga je stvar, kako sam gore napisala, ako ta tema drugim korisnicama foruma nije simpatična i/ili ne shvaćaju (i neadekvatno, iako ne bih rekla zlonamjerno reagiraju) problem koji iznosi netko tko ima određenu dilemu ili npr. potrebu da zatvori ova vrata...ali evo, vidim da sazrijevamo i da na ovoj temi također ljudi počinju slobodno raspravljati bez 'kontraohrabrujućih' uleta...to znači da se razvijamo...
i zaista mislim da možemo raspravljati o svemu s čim se susrećemo u fazama svog puta, i da bi trebali uvažavati druge koji nam iznose svoj problem...odnosno da se trebamo međusobno slušati i ne nametati ono što mi mislimo da je ispravno
tj. ako netko ima potrebu govoriti o odlasku...da pokažemo razumijevanje i ne navaljujemo sa suprotnim idejama
ali isto tako, ako netko još nije spreman suočiti se s eventualnim izlaskom...da ga našim rječima ne silimo na to...već ga pustimo da sazrije i prihvati i tu ideju ako će trebati...
sama činjenica da ima gdje pročitati i iskustva ljudi koji nisu uspjeli u mpo-u, pomoći će u datom trenutku