Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
U stvari... mislim da je čak i jedva otvoren ovaj topic, tj. MPO forum se vidi kao isključivo mjesto za one koji nemaju dilema, tj. dileme odrađuju negdje "off site"... što je možda šteta, ne znam. Zato su super te RL kavice na kojima se može otvorenije, bez stalnog "cheerleadinga" nepoznatih ljudi, koji, unatoč potpisu, ne znaju koliko si dugo pod "staklenim zvonom" i misle da ti baš to treba.
oprosti ina što te citiram, ali lakše mi je objasniti i razrješiti eventualne dileme

samo sam htjela reći da, kad mi ovaj forum zovemo forumom podrške i kad u zaglavlju pravila stoji da je "Ovo forum podrške i svatko je sam razriješio eventualne dvojbe.",...to se ne odnosi na dileme u smislu ovih...o izlasku, promišljanje o različitim načinima, odustajanju i sl. ...to se odnosi na svjetonazorske, vjerske i etičke agresivne stavove koje bi eventualno netko želio nametnuti i štiti populaciju ovog pdf-a od opcije da netko dođe povređivati, prosuđivati ili prozivati ih zbog njihovog izbora i liječenja

svaka druga teme je dobrodošla i sasvim slobodna za otvoriti i prodiskutirati, i sve ono što mpo populaciju muči je otvoreno za razgovor

druga je stvar, kako sam gore napisala, ako ta tema drugim korisnicama foruma nije simpatična i/ili ne shvaćaju (i neadekvatno, iako ne bih rekla zlonamjerno reagiraju) problem koji iznosi netko tko ima određenu dilemu ili npr. potrebu da zatvori ova vrata...ali evo, vidim da sazrijevamo i da na ovoj temi također ljudi počinju slobodno raspravljati bez 'kontraohrabrujućih' uleta...to znači da se razvijamo...

i zaista mislim da možemo raspravljati o svemu s čim se susrećemo u fazama svog puta, i da bi trebali uvažavati druge koji nam iznose svoj problem...odnosno da se trebamo međusobno slušati i ne nametati ono što mi mislimo da je ispravno
tj. ako netko ima potrebu govoriti o odlasku...da pokažemo razumijevanje i ne navaljujemo sa suprotnim idejama
ali isto tako, ako netko još nije spreman suočiti se s eventualnim izlaskom...da ga našim rječima ne silimo na to...već ga pustimo da sazrije i prihvati i tu ideju ako će trebati...

sama činjenica da ima gdje pročitati i iskustva ljudi koji nisu uspjeli u mpo-u, pomoći će u datom trenutku