Pokazuje rezultate 1 do 50 od 755

Tema: IZLAZNA STRATEGIJA-STRATEGIJA PREŽIVLJAVANJA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jako mi je drago The Margot da si se javila jer je bitno čuti naš glas, onih koji su "uspjeli" (ovu riječ bih najradije zabranila u ovom kontekstu), onih koji su odustali odmah po dijagnozi i odlučili se živjeti CHILDFREE, onih koji su odustali svjesno nakon 2 ili 6 ili 13 postupaka.

Nekako dugo već jako razmišljam kako ovaj kutak učiniti ljepšim i prikladnijim za one koje razmišljaju odustati, koji su već odustali i koji žele jednostavno se okrenuti drugoj stranici u životu a da pritom ovdje ne moraju stalno slušati da se "trud na koncu ipak isplati", da "samo treba biti uporan", da je frendica ipak "uspjela nakon 21. IVF-a" i slično. Uvijek ali uvijek će biti parova koji neće okončati svoj MPO put trudnoćom zdrave bebe, koji neće na koncu ovim putem postati roditelji - bilo zato što su odustali ili zato što jednostavno nije bili medicinske pomoći ili onaj faktor sreće.

Ne znam da li bi bilo lakše ovaj dio foruma za izlaznu strategiju jednostavno "zaključati" i da bude dostupan samo onim forumašicama i forumašima koji se registriraju uz prethodno objašnjenje zašto žele pristup ovom dijelu - naravno da neki moderator to onda i odobri.....

The Margot - voljela bih čuti tvoje mišljenje o tome i svakako draga naša SRETNO

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nikada nisam mislila da neću imati djecu - uvijek, ali baš uvijek sam se vidjela okruženom djecom. Kćer. Pa onda sin. Ili dvije kćeri. Imam jedan zlatni Paperblankov notes u koji sam upisivala imena koja su mi se sviđala.
    Saša za curicu pa Aleks za dečka ili Erik, pa Amelie ili Margerita ili Rita... Imam cijeli popis, ako nekom treba inspiracija neka se javi

Nikada nisam mislila da ću uopće pisati ovakve rečenice. Ljudi koji su išli na "umjetnu oplodnju" su mi bili nekakvi daleki čudaci, očajnici, histeričari... Nema šanse da će meni to ikada trebati, mislila sam. Bez veze, pa to ću ja zboksati tik-tak!
    I eto. Nisam - nismo uspjeli zboksati.
    Ali ipak, nije mi žao niti sekunde provedene u postupcima, niti jedne suze koju sam prolila zbog svakog neuspjeha, vremena ili ustajanja u 3 ujutro da bi u 6 bili na folikulometriji...

Na 5. postupku mi se slomilo srce. To je najbliže kako mogu opisati svoj doživljaj baš tog predzadnjeg postupka.Taj puta - a bila sam u prirodnjaku, punkcija mi je bila na moj 40. rođendan. Predivna oocita. Za 40. rođendan! Za tri dana predivan zametak - u prirodnjaku! I kasnilo mi je skoro mjesec dana i bila sam UVJERENA - TO JE TO! .........Ali beta je bila negativna. Kao da mi se ta nula sa nalaza smije u lice - luzerice jedna šta stvarno si mislila da TI možeš ostati trudna ha ha ha ...
    I to je bilo to. Nešto se u meni prešaltalo, kliknulo, namjestilo se. Kad sam počela plakati kod svake injekcije koju sam si davala u zadnjem postupku, shvatila sam da više ne mogu.

I kada sam došla do toga, osjećala sam se kao da mi je vraćen moj stari život, kao da sam ja opet ja. A ja volim svoj život - volim sve što ga čini, volim moju obitelj, moju kuću i vrt, naše ljubimce, vikende, putovanja, bicilkiranja, duge lijene nedjelje, filmove, puuuuno filmova i knjiga...

Muž je odahnuo. Stalno se bojao da mi se nešto ne dogodi. Imamo prijateljicu koja je strašno nastradala od posljedica IVF trudnoće (znam kako to nespretno zvuči, ali ne bih tu o detaljima).
    Eto, želim nam svima koji se tu zateknemo da nađemo neki svoj mir.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Ali beta je bila negativna. Kao da mi se ta nula sa nalaza smije u lice - luzerice jedna šta stvarno si mislila da TI možeš ostati trudna ha ha ha ...
    I to je bilo to. Nešto se u meni prešaltalo, kliknulo, namjestilo se. Kad sam počela plakati kod svake injekcije koju sam si davala u zadnjem postupku, shvatila sam da više ne mogu.
    The Margot, potpuno te razumijem, osobito ovo citirano, i jako mi je drago da si se oslobodila pritiska koji IVF nosi i našla svoj mir
    I potpisujem i sve što si rekla za parove bez djece.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li bi bilo lakše ovaj dio foruma za izlaznu strategiju jednostavno "zaključati" i da bude dostupan samo onim forumašicama i forumašima koji se registriraju uz prethodno objašnjenje zašto žele pristup ovom dijelu - naravno da neki moderator to onda i odobri.....

The Margot - voljela bih čuti tvoje mišljenje o tome i svakako draga naša SRETNO
    Pa ne znam, ja možda ne bih zatvarala tu temu. Mislim da je ta tema osjetljiva i interesantna samo nama koji smo zaista u tome. Trebalo bi nam biti omogućeno da odustanemo bez "ružičastog filtera" i trivijaliziranja naših odluka - u smislu "ma vidjet ćeš, sad kad se najmanje nadaš, izdrži još malo i sl...". To mi je skoro pa disrespectful prema svakome tko odluči odustati od postupaka, trivijaliziranje problema kroz koje ta osoba ili par prolazi.

Ima tu puno tema o kojima bi se dalo raspravljati...
    Posljednje uređivanje od The Margot : 22.03.2014. at 20:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •