-
Joj, cure, žene, iskreno vam hvala na javljanju.. zaista mi pomaže čitati vaše postove 
Da ne odgovaram svakoj posebno, sve ću u jednom postu.
Iako jest Rodin forum malo zamro (mislim da generalno forum format vise nije toliko aktualan po internetu) čitanje starih topica i priča pomaže i u rješavanju nedoumica i kroz poistovjećivanje. A pogotovo u teškim trenutcima MPO puta, jer, bit ću iskrena priznati, nekad misery loves company. Najviše u smislu da pomogne da se ne osjećaš kao Pale sam na svijetu. Tako da hvala na forumu i na vama koje ste još aktivne i na vašim odgovorima. Lijepo vas je čitati 
Razmišljala sam/razmišljam o psihološkoj pomoći, zapravo već odkad sam krenula u pokušaj dobivanja djece, odnosno nakon tog spontanog. Još se nisam odlučila, najviše zato što mi se čini da sam karakter koji sam sa sobom mora prožvakati činjenice i donijeti odluku, a dok sam aktivno u postupcima djeluje mi da bi se teško saživila sa bilokojim vanjskim inputom. Ne da ga ne bi cijenila, nego da ne bi bila u stanju to primjeniti na svoje razmišljanje, pa da onda ne bi ni bilo smisla odlaziti psihologu. Sad, kad sam jednom nogom van, i aktivno se mirim sa činjenicama, naginjem razgovoru s nekim "stručnijim" koji bi mi mogao možda olakšati odustajanje od cijele priče i tranziciju u pomireni život bez djece. Ipak sam dugo vremena zapela u začaranom krugu ciklusa, tempiranja, zbrajanja, isčekivanja, nadanja i razočaranja, da mi se čini da sam malo i zaboravila živjeti..
He, možda nije ni taj biološki sat toliko grozan, ako si već primorana odustat barem bude "na vrijeme" pa da još stigneš otkrit novi/stari hobi, investirat u nešto što ta veseli i slično. 
Srećom brak je izdržao do sada, smatram se sretnom što pritiska sa njegove strane nije bilo. Žal postoji, naravno, al sa njegove strane mu je više teško gledati kako se ja nosim sa svakim neuspjelim pokušajem nego činjenica da se on neće prokreirati. Tako da imam podršku po pitanju odustajanja, kad se osjetim spremnom.
Hvala vam još jednom na postovima, nadam se da će nakon tog drugog pokušaja kojeg sam si ostavila, i meni stvari sjesti na mjesto i da ću otpustiti ovu "kuglu" emocija koju nosim sa sobom zadnjih godina.
Dotle. čitati ću i dalje stare postove
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma