Pokazuje rezultate 1 do 50 od 755

Tema: IZLAZNA STRATEGIJA-STRATEGIJA PREŽIVLJAVANJA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kakadu prvotno napisa Vidi poruku
    Sad, kad sam jednom nogom van, i aktivno se mirim sa činjenicama, naginjem razgovoru s nekim "stručnijim" koji bi mi mogao možda olakšati odustajanje od cijele priče i tranziciju u pomireni život bez djece. Ipak sam dugo vremena zapela u začaranom krugu ciklusa, tempiranja, zbrajanja, isčekivanja, nadanja i razočaranja, da mi se čini da sam malo i zaboravila živjeti..

He, možda nije ni taj biološki sat toliko grozan, ako si već primorana odustat barem bude "na vrijeme" pa da još stigneš otkrit novi/stari hobi, investirat u nešto što ta veseli i slično.
    Vidi, nema baš nekih specijaliziranih stručnjaka, ali dobar psiholog može pomoći (i to košta... tipa 250 kn termin, za državno ne znam, mislim da u Zagrebu čak i funkcionira da relativno brzo možeš dobiti psiho pomoć, ne pri bolnicima, nego mislim pri nekim institutcijama za mentalno zdravlje, proguglaj).

Da, teško je živjeti u centrifugi jer si u puno svijesti (nakon par neuspjeha) da radiš sizifov posao - ulažeš ekstremene napore i sredstava, a nitko ne garantira uspjeh i utoliko je taj trud specifičan - drugdje ipak znaš da možeš svojim trudom ipak utjecati na rezultat - dobro radiš posao pa postaješ stručnjak, dobro učiš nešto pa položiš, a ovdje nema nagrade što si bioi dobar učenik, uspjeh se dijeli randomly. A da ne govorimo, kao što je meni rekla prijateljica koja živi hepi life i koja je odustala - kakva je to poruka sebi svaki mjesec - minus, minus, minus. Ja sam u razdobljima IVF-a nastojala svjesno (imali smo te mogućnosti tada) ubacivati neke lijepe doživljaje u "IVF sendviče" pa je bilo IVF - putovanje - IVF - putovanje. Davno sam bila prestala s ikakvim naležavanjem nakon IVF-a, otkako su nas u Mariboru educirali da je to besmisleno, i to mi je olakšalo.

Sretno, u svemu!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2022. at 08:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •