Ne znam koliko sam ti od pomoći, jer sam i ja u procesu slaganja izlaza Al, meni je neka mantra "probala sam sve što sam mogla probat i jebiga, ne ide". Znam da te boli to što nemaš ni priliku probati, meni je tako bilo u početku, imala sam i nekih komplikacija nakon tog mog prvog spontanog, da mi se činilo da ću prije ući u menopauzu nego u MPO, i sve što sam želila je bar jedan pokušaj.

Imala sam sreće da sam ga ostvarila, i više njih nakon toga.. sve neuspješno.. i nakon tog prvog neuspjeha bio mi je jednaki žal kao i onda kada nisam imala prilike probati nego prirodno, i nadati se nekakvom čudu. Jer, čitamo o tim čudesnim pričama gdje žene s jednim jajnicima i pola maternice u 45toj rode.. što dođe na kraju, barem meni kao medvjeđa usluga. No opet, nismo svi pesimisti karakterom, nekom je dobro i dati nade, jer, eto zaista ima tih 1% čudesnih..

Možda da si probaš složiti u glavi, čak i ako nikad ne nađete taj jedan spermij, da si kažeš da ste ga barem pokušali naći. Da ste učinili sve u vašoj moći da pokušate i da postanete roditelji.

Ne mogu reći da se kužim previše u vaš razlog neplodnosti, ali vidjela sam po internetima da se spominju neke metode ekstrakcije spermija iz testisa.. Mislim, pretpostavljam da sama znaš puno bolje od mene koje su vam opcije lječenja i tu ti nemam što pametno za reći..

Za donacije i posvajanje, ako su vam opcija, vjerujem da znaš također..

Evo, za utjehu, izgleda da ljudi nađu sreću u životu i bez djece - pri tom mislim naravno na parove kojima je to ostala neispunjena želja.

Šaljem zagrljaje, jer, nažalost razumijem te kroz što prolaziš