Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: kod casnih

Kamil12 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mirje i ostali kome nije jasno što pišem, može slobodno poslati pp da mi postave pitanje pa ću im odgovoriti. ne vidim gdje sam napisala da su časne neobrazovane za čuvanje naše djece. očito se tu nešto pomiješalo, nego da je super tko si može priuštiti vjerski vrtić, mi ne možemo ali smo zadovoljni sa svojim državnim. stoga ne treba kritizirati generalno državne vrtiće vs. vjerskih.

demokratično je društvo ono u kojem se slobodno izjašnjavaju vlastiti stavovi, mišljenja, uvjerenja i uvažavanje tuđih...to govori o nama kakvi smo, napadi ne bi trebali imati mjesta u vjerskom životu

lijepi pozdrav svima i ugodan vikend! :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kamil12 to uvijek lijepo napišeš ono što ja mislim.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam primjetila da se igdje kritiziralo "državni" na račun "vjerskog" vrtića ili pak "privatnog". Ili još bolje napadalo. Samo se branilo mišljenje. A što se cijene tiče...privatni i vjerski su tu negdje, državni nešto jeftiniji. I da, svatko ima pravo izbora u svemu, pa tako i o tome kome će prepustiti djecu na čuvanje veći dio radnog dana. Neki žele da djeca idu u eko, jezični, vege i sl., ja sam npr. željela da ide u vjerski. I to je sve. I nisam se čudom čudila zašto netko inzistira da njegovo djete ide u neki drugi vrtićki program. Hoću reći, ja npr nisam vege, ali iz tog razloga nisam uzela sebi pravo da kritiziram roditelje koji djecu šalju u takav vrtić. Smatram da roditelji koji ne žele svojoj djeci ponuditi vjerski program vrtića ne bi trebali kritizirati nas koji to želimo.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    A što se cijene tiče...privatni i vjerski su tu negdje, državni nešto jeftiniji.
    Kod nas postoji i državni-vjerski, odnosno grupa u državnom vrtiću koja ima program vjerskog odgoja. Ovaj program se ne plaća dodatno.

Kamil12 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ana.m

lijepo kad si vjerski vrtic može netko priuštiti, ali većina NE MOŽE ZBOG RAZNIH RAZLOGA, pa treba prihvatiti i ono što se nudi a to su u ovom predmetu rasprave državni vrtići koje je očito netko na početku topica postavio. prema tome, svatko ima svoj izbor, kao i pravo na komentar, pa ne razumijem zašto to neki osobno toliko doživljavaju...braniti stav ili kritizirati je u vrlo uskoj korelaciji...svatko si uzima pravo da komentira ili ne, zato postoji ovaj forum, internet i sloboda govora. ne vidim da se nekom može zabraniti izražavanje osobnog mišljenja koje nikoga osobno ne krititzira, to se zove dijalog...ako se zabrani, onda govorimo o cenzuri a nitko ju ne želi...

lijepo kad postoji kombinacija vjerski i redovan izbor u vrticu...ali mislim da se generalno u državne vrtiće NE BI SMIO uvoditi vjerski odgoj...iz raznoraznih razloga...kada cemo već jednom početi razmišljati otvoreno a ne još uvijek biti konzervativno društvo??ja nisam nigdje pročitala da netko kritizira roditelje djece čija djeca idu u ovaj ili onaj vrtić, može neki primjer???

odjavljujem se na ovu temu jer postaje zamorno objašnjavati što su stavovi, sloboda govora i sl.

pozdravi i pusice svima, nek vam sunčeko sja za vixu! 8)
    još jednom ugodan vikend

ana.m ne daj se!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj forum smatram prvenstveno mjestom za edukaciju i razmjenu informacija o roditeljstvu. Stoga se i nastojim držati teme o kojoj se piše. Moji postovi su bili u cilju korekcije jer se očito skrenulo s teme a ne kritike a kamoli vrijeđanja i zadiranja u ljudska prava. Za beskonačne polemike, besciljne diskusije i prepucavanja ilitiga "tjeranja mak na konac" postoje bezbrojni forumi širom internetskog bespuća. Što se tiče cijene vjerskog vrtića, ona je svega 200 kuna viša nego u gradskom vrtiću a što znači da je to jedan od najjeftinijih oblika privatnih vrtića. Svi mi znamo s kolikim prihodima raspolažemo i koliko nas iznos koji dajemo za vrtić uistinu zakida ili na drugu stranu koristi našoj djeci; ne želim ulaziti u rasprave tko može nešto omogućiti djetetu a tko ne može jer vjerujem da svatko od nas nastoji svome djetetu pružiti najbolje u skladu sa svojim mogućnostima.

Dakle da pojednostavnim svoj poslijednji post:
    Tema o vjeronauku u vrtiću već postoji:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=29248&start=0

Ovo je tema o iskustvima u vrtiću kod časnih sestara.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moje dijete ide u vrtić kod časnih i jednostavno sam morala se nadovezati na ovu temu jer mi nije jasno od kud toliko negativnih da ne kažem ružnih komentara na račun vjerskih vrtića. Zašto brkati vjeru i vrtić???? Pa nisu vjerski vrtići ono što su bili nekad, prije 30-tak godina!!! Ako dijete ide u vrtić kod časnih sestara to ne znači da ih od ujutro do popodne filaju sa vjerskim sadržajima, misama i molitvama. ako je dijete već upisano u takav vrtić onda znaš da će ih naučiti pomoliti se prije ručka i sa time se pomiri tj ili prihvati ili traži dalje, vrlo jednostavno! Čemu ružni komentari?! Ja moram priznati da nisam neki veliki vjernik tj neidem u crkvu svake nedjelje niti se kuči molim prije svakog jela ali sam dijete upisala u takav vrtić zato što je čist, uredan, ima prekrasan park, na djecu se pazi, radi se sa njima i časne su prekrasne. Sa toliko puno ljubavi i strpljenja paze na djecu da bi najrađe sjela negdje sa strane i sve to promatrala pa možda i ja naučim nešto novo. Svaki dan crtaju i pjevaju i sve to nema nikakve veze sa vjerom. Mogla bi do sutra pisati o svojim pozitivnim iskustvima što se tiče tog vrtića ali mislim da nema potrebe... A između ostalog svi imamo mogučnost izbora i nitko nemože reči da je bio prisiljen upisati dijete u taj vrtić i onda "pljuvati" po njemu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ninolina32 i prije 30-tak godina je bilo lijepo u vjerskom vrtiću

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja svoju djecu ne bih nikada upisala kod časnih! :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    ninolina32 i prije 30-tak godina je bilo lijepo u vjerskom vrtiću
    ja nemam iskustva sa vjerskim vrtičima od prije 30 godina ali sam se nadovezala na davora i njegov komentar. vjerujem mu da mu je bilo ružno i neželim nikoga i ničije iskustvo omalovažavat, ali kao što sam več napisala stvari su se jaaaaaaako promijenile od prije 30 godina

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cisko-kid@net.hr, zar je taj komentar bio potreban?

mislim da smo se sve potrudile približiti vam naša iskustva iz vjerskih vrtića, a mirje je tako lijepo opisala i približila vam rad u našim vrtićima.
    Čini mi se da samo želite polemizirati čemu ovdje nije mjesto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ninolina32 meni je recimo bilo jako lijepo i imam lijepe uspomene.

Marena imaš pravo! Pitanje je bilo za roditelje čija djeca idu u vrtić kod časnih sestara i samo ćemo dalje ući u nepotrebene polemike

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad smo početkom rujna došli u vrtić, u ulaznom holu visjeli su baloni na tankim končićima s plafona. Prije dva tjedna izmjenjeni su u cvjetiće, a danas su osvanuli prekrasni kišobrančići u raznim bojama izrađeni od kolaža.
    Na panoima u hodniku tjedno se izmjenjuju radovi koje su djeca radila tog tjedna u grupama, a za svaku prigodu, praznik ili blagdan postalja se prigodni kutak. Sada je tema jesen pa je taj kutak ukrašen stabljikama kukuruza, suncokreta, tikvicama, grožđem i inim drugim jesenjskim plodovima.
    Čak i u jasličkoj grupi (ovogodišnjoj "TRATINČICI") sve odiše cvjetićima tratinčeca koji vise s plafona, na zidu je veliki vlakić u čije će se prozore poslagati slike djece, hrpa novih didaktičkih igračaka (znam da su nove jer te nisu bile prošle godine kad je Matej bio u toj grupi), još veća hrpa starih, svako djete ima svoj krevetić, tete znaju puno toga o djeci i njihovoj obitelji jer vidi se da su si dale truda da ih upoznaju.
    Želim pohvaliti naš vrtić koji je Mateju jako drag, a nadam se da će i Petru postati ....kad prođe ovaj period prilagodbe (mada nije strašno..)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

AndrejaMa , obožavam naš vrtić.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •