Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: temperatura nakon tri dana prilagodbe

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno temperatura nakon tri dana prilagodbe

za poludit , jel od ovog vremena ili novih virusića u vutiću, ne znam. ali svejedno.

uglavnom, krenuli smo u ponedjeljak, bili smo skupa sat i pola. u utorak sam ga ostavila samog na pola sata, kažu tete da je bio super. ali baš je bila dobra atmosfera. inače je najstariji u grupi i sve je puno malenih pelenaša, a kako su nas ugurali na prvo slobodno mjesto nakon sto žalbi, nisu baš marili za to kamo će nas ugurati i to :/. no dobro.

jučer je ostao dva sata sam, pojeo je i doručak i voće. kaže teta da se malo ljutio (zna bit grdi igrač kad je ljut), ali da nije plakao. pitao je gdje sam, teta je rekla da ću doći i otišao se igrati.

i danas smo planirali ostati do ručka. međutim je bio malkoc prehlađen već par dana. jučer kad smo došli, teta ga je skinula u kratke rukave jer je mislila da mu je vruće, a on je mišek pocrvenio u licu od ove bure i hladnoće jer ima strašno osjetljivu kožu . i to ga je očito skroz zeznulo pa je navečer zakurio i kašljao.

mi smo inhalirali, popili prospan, ali je navečer dobio 37.5, a ujutro je imao 36.9 pa ga nisam htjela voditi u vrtić.
    i šta sad?
    a tako nam je dobro krenulo
    po vašem iskustvu, kad krene dobro, jel se dobro i nastavi? poludit ću. meni počinje ludnica sljedeći tjedan, jer od 1. 10. idem na puno radno vrijeme jer ne možemo živjeti samo s pola moje plaće. nadala sam se da će se adaptirati.

jel može koja riječ ohrabrenja i utjehe?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo isto tako prvi tjedan.
    S tim da je pocelo sa 37, a doslo do 39.
    Onda cijeli tjedan pauza, pa sve ispocetka.
    Jutros se opet zalio da buba grlo, ali nema temperaturu pa sam ga odvela.
    Vidjet cemo.

Inace, svi mi kazu - nemos se spasit od bolestina prvu godinu.
    Jedino ako imas srece.
    Tak da racunaj bolovanja non-stop.

E jesam te utjesila, a?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: temperatura nakon tri dana prilagodbe

Citiraj thalia prvotno napisa
    za poludit , jel od ovog vremena ili novih virusića u vutiću, ne znam. ali svejedno.

uglavnom, krenuli smo u ponedjeljak, bili smo skupa sat i pola. u utorak sam ga ostavila samog na pola sata, kažu tete da je bio super. ali baš je bila dobra atmosfera. inače je najstariji u grupi i sve je puno malenih pelenaša, a kako su nas ugurali na prvo slobodno mjesto nakon sto žalbi, nisu baš marili za to kamo će nas ugurati i to :/. no dobro.

jučer je ostao dva sata sam, pojeo je i doručak i voće. kaže teta da se malo ljutio (zna bit grdi igrač kad je ljut), ali da nije plakao. pitao je gdje sam, teta je rekla da ću doći i otišao se igrati.

i danas smo planirali ostati do ručka. međutim je bio malkoc prehlađen već par dana. jučer kad smo došli, teta ga je skinula u kratke rukave jer je mislila da mu je vruće, a on je mišek pocrvenio u licu od ove bure i hladnoće jer ima strašno osjetljivu kožu . i to ga je očito skroz zeznulo pa je navečer zakurio i kašljao.

mi smo inhalirali, popili prospan, ali je navečer dobio 37.5, a ujutro je imao 36.9 pa ga nisam htjela voditi u vrtić.
    i šta sad?
    a tako nam je dobro krenulo
    po vašem iskustvu, kad krene dobro, jel se dobro i nastavi? poludit ću. meni počinje ludnica sljedeći tjedan, jer od 1. 10. idem na puno radno vrijeme jer ne možemo živjeti samo s pola moje plaće. nadala sam se da će se adaptirati.

jel može koja riječ ohrabrenja i utjehe?
    Tješ, tješ.... Draga, bit će to sve u redu. Ovo ti je sindrom "rujan" - evo i mene s grloboljom, a u školi dva šmrkavca. Čak sam dopustila da propuste trening neki dan.

Kad su mali, a pogotovo u prvoj godini polaska u jaslice/vrtić prvih mjesec-dva ovakve pojave su redovne. Em je zahladilo, a osim toga djeca razmjenjuju viruse razne. Ipak, ima to i dobru stranu - gradi se imunitet, polako ali sigurno.

Moj nećak, koji nije išao u vrtić (unatoč pokušajima, nije uspjela adaptacija, a kraj 2 bake nije im bilo sila) imao je takvu situaciju CIJELI PRVI RAZRED i da ne kažem kako je to utjecalo na njega...

Dugoročno je izgradnja ove vrste imuniteta dobra stvar, iako će biti uspona i padova. Ostaviš dijete doma 2-3 dana da se oporavi od viroze, a to je onda opet muka s adaptacijom. Ipak, rijetki su oni koji prođu bez toga. Srećom, brzo to prođe (eto, meni je 6 godina proletjelo) i onda shvatiš da smo zapravo više trebali uživati u tim godinama, pa čak i bolestima.

No, evo ti još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije za utjehu ali nama je prilagodba s mladjim sinom zbog tih bolestina trajala 2 mjeseca, a on uopce nije imao problem s ostajanjem u vrticu :/
    2-3 dana vrtica pa onda 10 dana doma i tako 2 mjeseca, svaki puta ispocetka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Slično je i kod nas bilo prošle godine. Nakon prvih tjedan dana u vrtiću, tjedan dana doma, i to na antibiotiku - i on i ja (zarazio je i mene).
    Uvjerena sam da je samo zbog tog prekida počeo plakati kad smo se vratili u vrtić. Ali i to je prošlo relativno brzo, adaptirao se sve skupa u manje od mjesec dana, a na kraju ni boleština nije bilo toliko puno kako sam se bojala.
    Tako da, nije svaki crni početak znak lošeg nastavka...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

super, hvala vam

ne zvuči tako loše kako sam se bojala. ma i ja sam se nadala da je to manji problem nego teška adaptacija.

evo, ture više nema, odinhalirali smo i ne kašlje uopće više pa sam zadovoljna.
    ide MM s njim popodne dokici pa ćemo vidjeti što će ona reći.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bit će toga još,pričekaj pa ćeš vidjeti,svako malo bu ti dijete bolesno.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma evo, ostavio ga MM danas i plač i urlanje i sve

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    Thalia, ja ću ti reći skroz suprotno: Lola je u svoje dvije godine koliko ide bila bolesna sve skupa tri puta (kozice, dvije prehlade s temperaturom), ne mora značiti da će ti dijete svako malo biti bolesno.

Think pink, sve će biti OK.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo krenili u jaslice 2.9. i već smo 3 put doma s temperaturom i šmrcavim nosićem, svaki čet ili pet karlo ne ide u jaslice jer se razboli. Evo i danas smo doma jer mu nije ništa bolje od petka

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo krenuli 8.9. bili 1 dan, razbolili se kolektivno (cijela obitelj) i krenuli ponovno prošli tjedan. Preko vikenda mu je opet malo procurio nosić i počeo je kašljati ali nije imao temperaturu tako da smo danas otišli. Dokle, tko zna? Nadam se da mu se neće pogoršati stanje. Još imam i bebicu koja jadna sve pokupi od njega. Ima 5 mjeseci, a već je bila 2 puta bolesna.
    Što se tiče same adaptacije imaš moje grozno prošlotjedno iskustvo na Adaptacija sa 3.5 godine. Bit će bolje!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo krenuli 15.9. i u petak završili kod pedice (klasična prehlada)...... nos curi, oči suze, imali temp. samo jednu noć (sva sreća), sad još povremeno kašljucne......pedica je rekla da ostane doma ovaj tjedan pa ćemo onda u jaslice.......

Nadam se da neće biti puno problema oko nastavka prilagodbe (do sada je bila super).........ali čitajući vaše postove "you never know".

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo krenuli sa 1.09. Odmah taj tjedan je pobrao Rota virus i cijeli slijedeći tjedan proveo doma povračajući i imajući proljev. U ponedjeljak opet krenuli i u petak je pobrao vodene kozice. sad smo ovaj tjedan opet doma i tak...ja sam se pripremila na to sve, znala sam da to tak ide, i jedino sam sretna da sam još doma, da mogu biti s njim jer nemamo baš puno opcija ko bi ga čuvao.

Ništ, kak vele curke, misli pozitivno, misli da je to jednostavno sastavni dio kretanja u vrtić/ jaslice, barem će steći nekakav imunitet...ma sve su ti curke već rekle.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    Thalia, ja ću ti reći skroz suprotno: Lola je u svoje dvije godine koliko ide bila bolesna sve skupa tri puta (kozice, dvije prehlade s temperaturom), ne mora značiti da će ti dijete svako malo biti bolesno.

Think pink, sve će biti OK.
    hvala

kaže i frendica da su njezini stariji isto tako pa se nadam najboljem...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi krenuli 15.9. bili 5 dana, od toga je 3 dana bio sam i eto ga sad s temp 39. A nos mu je poceo curiti odmah drugi dan kad je krenuo u jaslice. I to mu je prva prehlada u zivotu! Necemo ici sigurno jos 2 dana i sve se bojim opet sve prolaziti ispocetka...

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mi smo nakon 4 dana adaptacije ostali doma sa klasičnom prehladom. No za razliku od većine prethodnih postova ja se ne nadam nekoj super zdravoj jasličkoj godini. Eh, sada ne želim deprimirati, ali prošle godine je krenuo sa napunjenih 12 mj i u mjesec i pol odradio laringitis, 2 gnojne angine i 1 opći infekt, što je rezultiralo ispisivanjem iz jaslica.
    Ove godine napunjenih 2 i nešto je jači ali mislim da ne mogu računati da će veselo i zdravo pohađati jasličku grupu u kojoj je također najstariji, gdje tete misle da to što je bez pelena je prava tlaka :shock: jer ostali nose pelene, kada ne vidi da plače jer se lupio posred čela, pa meni priča bajke da mu mama fali, kada ima jo 24 mališana i samo još 1 kolegicu.
    meni su jaslice katastrofa i nužno zlo, jedina je moja sreća da mi je moj tata manje više a raspolaganju pa će ga iz jaslica skupljati čim ranije čim duži period.
    Draga Thalia upoznata sam sa tvojom situacijom čitajući tvoje postove i svim ti želim puno uspjeha i zdravlja.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prava je istina, draga Thalia, da ce ti bit kako ti grah padne
    Sori ak te bediram , ja sam realist.

A kako ti je pao, saznat ces tek nakon dva-tri mjeseca.
    Il ce bit stalno bolestan, il nece.
    Nesto mozes procijeniti na osnovi prosle godine - kolicinu bolesti pomnozi sa cca 2 ili 3.

Meni s vise strana savjetuju inhalator i petrovicev med za imunitet, pa cekam placu da se bacim u trosak.
    (K. je bolna tocka zacepljen nos, cijelu proslu godinu smo kuburili s tim, a evo i sad je tjedan dana smrkav)

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    Prava je istina, draga Thalia, da ce ti bit kako ti grah padne
    Sori ak te bediram , ja sam realist.
    Ovako nekako i ja mislim. Nadamo se najboljem, očekujmo najgore

Citiraj blazena prvotno napisa
    Meni s vise strana savjetuju inhalator i petrovicev med za imunitet, pa cekam placu da se bacim u trosak.
    (K. je bolna tocka zacepljen nos, cijelu proslu godinu smo kuburili s tim, a evo i sad je tjedan dana smrkav)
    Mi smo počeli s tim medom za imunitet negdje sredinom kolovoza. Prvo ga nije nikako htio iako med voli jer je čudan, ima drugačiju, hrapavu teksturu, ali onda smo uveli vodu uz to i sad mu je fora. U ljekarni su mi preporučili i matičnu mliječ, a moja šogorica jako hvali ulje crnog kima. Iako, valjda se na kraju sve svede na ovu prvu rečenicu.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moje dijete je danas satrlo kilu (da, kilu) mandarina. sam si ih je izabrao. prije toga je umakao kruh u maslinovo s češnjakom. nismo još kupili med i nadam se najboljemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •