-
Evo i jedne zadovoljne korisnice vrtića kod časnih (Dominikanke).
Moja cura je išla, i sad ide i maleni. Isto ih čuvaju dvije tete, časna i civilna, od dodatnih aktivnosti imaju ritmiku, engleski, odnedavno i sportsku igraonicu. Nikad nisam vidjela da gledaju misu nego crtiće (osobno bih najviše voljela da je tv ugašen).
Od vjerskih sadržaja: pomole se prije jela, čitaju nekad priče iz Biblije za djecu, i taj vjerski dio se prožima sa normalnim danom u vrtiću. Meni to inače odgovara, jer smo MM i ja vjernici i kod kuće pokušavamo djecu odgajati u tom duhu. Normalno se slave vjerski blagdani.
Eventualno kažnjevanje je kratki time-out i to ako se potuku (nisam čula da ih tete lupe). Jelovnik imamo napisan, hrana je ko i u državnim vrtićima. Tete s njima stvarno puno rade, kad su bili predškolska generacija, radili su hrpu didaktičkih listića za vježbanje grafomotorike, nisu ih učili slova, ali su imali materijale sa slovima, i radile su sa svakim tko je pokazao interes. I sa malima su radili razne likovne tehnike, a meni je osobno najvažnije da vidim da tete vole svoje klince i da moja djeca vole njih, i da rado idu; Paula još uvijek voli otići u svo stari vrtić.
Najveća mana mi je taj kolektivni godišnji (kod nas traje mjesec dana), ali onda svoj godišnji muž i ja prilagodimo vrtiću: jedne godine nisam mogla, i onda smo par tjedana išli u jedan drugi vjerski vrtić (Paula je bila jedina a ja sam ustvari iznenađena da svi imaju drugo rješenje, i inače mi se čini da u našem vrtiću ima dosta ljudi koji kombiniraju vrtić sa baka servisom)- tamo je bilo-savršeno, malo klinaca, trete u totalnoj panici da li će mojoj curi zamjenski vrtić biti prevelika trauma i toliko su se trudile oko nje da je ona htjela tamo i ostati.
Uglavnom, mi smo se dosta seljakali po podstanarstvima, ali vrtić nismo mijenjali, a ako budem imala još djece, ići će opet tamo.
Pepeljuga, mislim da ti je najbolje da odeš još koji put i u još koji vrtić (časne, privatni, državni) i onda donesi odluku prema tome kakav ćeš imati feeling- mame obično imaju dobar nos.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma